Hetente jelentkező cikksorozatunkban egy gyors és hatékony szemléletet osztunk meg olvasóinkkal, melynek fókuszában az áll: nincs két ugyanolyan karrierút, két egyformán jó döntés, hiszen teljesen egyforma személyiségek sem léteznek. Mindannyian mások vagyunk, valamiben különbözünk, valamit másképp gondolunk és teszünk. De egy dolog ugyanúgy működik mindegyikünknél: a korrekt búcsú a jelenlegi munkahelyünktől csak az előnyünkre válik.

Így viselkedjünk a munkahelyünkön, ha már fél lábbal az új helyen vagyunk:

1. Csak pozitívan!

Az állásinterjúkon és a leendő munkáltató előtt is kizárólag pozitívan nyilatkozzunk a jelenlegi munkahelyünkről. Sose feledjük: exekről - akár korábbi cégekről, főnökökről is - mindig csak jót mondjunk! Az más kérdés, hogy valójában mit gondolunk, de ezt tartsuk meg magunknak.

2. Megfontolt miértek

Arra a kérdésre, hogy miért akarunk eljönni onnan, készüljünk fel előre és megfontoltan. Jó válasz lehet például a szakmai kihívások beszűkülése, hiszen a fejlődési lehetőségek szem előtt tartása kifejezetten előnyös oldalról mutat be bennünket.

3. Korrekt munkavégzés

Akármennyire is várjuk már az új kihívásokat, a meglévő munkahelyünkön is tegyünk meg minden tőlünk telhetőt a ránk bízott feladatok terén. Ne éreztessük, hogy minket ez már nem érdekel, és ne vegyük félvállról.

7x1 gondolat az álláskereséshez: fél lábbal az új helyen!

4. Felmondás, felelősséggel

Hogy mire gondolunk? Arra, hogyha már megállapodtunk az új munkahelyünkkel, és aláírtuk (!) a munkaszerződést, akkor minél hamarabb adjuk be a felmondásunkat a régi munkahelyünkön. Ez gerincességre vall, és valóban kicsi a világ, illetve a szakma - gondoljunk a megüresedett pozíciónkra és a kieső munkánkra, vagy éppen arra, hogy az ottmaradt kollégáinkra terhelik át egy ideig ezt a munkamennyiséget is. Minél előbb tudatjuk váltásunkat, annál kevésbé sérülnek a vállalati folyamatok. Az is ide tartozik, hogy ne pletykáljunk a folyosón arról, miért megyünk el, és ne részletezzük a felmondásunk körülményeit sem. A közösségi oldalakon se. Szorítkozzunk a tényekre.

KÖZEL TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

5. Segítsünk az utánpótlásban

Szintén egy pozitívum lehet a mi részünkről, ha a felmondásunk után a megüresedett állásunk hírét körbeküldjük az ismerőseink, szakmai partnereink körében. Lehet, hogy számunkra már nem jelent kihívást a munka, vagy nem találtuk meg a közös nevezőt bizonyos kollégákkal, de ez nem jelenti azt, hogy mások számára ne ez lenne éppen a hőn áhított új munkakör.

6. Időben adjuk át a feladatainkat

A felmondásunk alkalmával tisztázzuk feletteseinkkel az átadás-átvétel folyamatát és határidejét is. Akár konkrét javaslattal is előállhatunk. Ez a mi érdekünk is, ugyanis a távozásunk után így nem fogunk kapni esetleges telefonokat, e-maileket, mit hogy kell intézni és mit hol találnak meg. Akkor már épp elég lesz az új munkakörünkbe betanulni.

7. A megfelelő búcsú

A távozásunk előtt vegyük számba, kitől szeretnénk személyesen is búcsút venni. Gondoljunk arra - amit már említettünk -, hogy ezekkel a kollégákkal még bármikor összefuthatunk, akár újra együtt is dolgozhatunk. Érdemes pozitív benyomást és összképet hagyni magunk után. A másik, hogy ugyan sokaknak semmi kedve nincs hosszadalmas kör e-maileket írogatni a váltásukról, ám egy egyszerű tájékoztatás mégis hasznos és fontos. Így a velünk együtt dolgozó kollégák és külsős partnerek is pontosan tudni fogják a további menetrendet. Minket pedig nem fognak a jövőben olyan ügyekkel hívni, ami már nem a mi felelősségünkbe tartozik.  

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

És még valami: ha még nem találtuk meg az új, kihívásokkal teli munkakört, azt se feledjük, megoldás mindig van. Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! A sikeres álláskeresésben a kiváló önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával. Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. Éljünk a lehetőséggel, és turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat!

KÖZEL TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, felmondás, távozás, álláskeresés, viselkedés