Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!
A hirtelen felindulásból tett nagy fogadkozások viszonylag ritkán vezetnek eredményre. Hagyjuk a nagy ígéreteket és válasszunk inkább ki pár apróbb ötletet az alábbi listából: az év elejét idén használjuk fel arra, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben. 
 

1. Tegyünk minden nap valami egészségeset!

Nem kell egyből lefutni a maratont: elég, ha reggel két megállóval előbb szállunk le a villamosról, vagy ebédre friss idényzöldségeket választunk az olajban sült, nehéz ételek helyett. Sokemeletes irodaházban dolgozunk? A lépcsőzés remekül átmozgat, és már néhány alkalom után sokkal kevésbé megterhelő. Korábbi cikkünkben olvasható még pár tipp a munkahelyi egészségmegőrzésre!
 

2. Tanuljunk valami újat!

Mindig is szerettünk volna megtanulni finnül vagy spanyolul? Nincs jobb alkalom a kezdésre, mint a mai nap! Vágjunk bele - de választhatunk valami sokkal egyszerűbbet is. Keressünk valamit, ami a munkánkhoz kapcsolódik, szinte minden területen találunk remek oktatóanyagokat az interneten. Legyen szó a táblázatkezelői képességeinkről, Google Drive gyorsbillentyűkről vagy új szabásmintákról, biztos, hogy akad valami, ami hasznos lehet számunkra, és könnyen elsajátítható.
 

3. Vegyük meg AZT a könyvet!

Az önfejlesztés fontos és érdekes terület. Menjünk be egy könyvesboltba, és vegyük meg azt a könyvet, ami elsőre felkelti az érdeklődésünk az önismereti-önfejlesztési sarokban. Nem baj, ha gyári munkásként a szónoklás mestersége vagy középvezetőként a bennünk élő gyermek felébresztése tetszik meg, most ne törődjünk azzal, hogy "mit kellene" olvasni: a könyvek, amiket elolvastunk, hozzátesznek a személyiségünkhöz. 
 

4. Keressünk új kapcsolatokat!

Az új ismeretségek új lehetőségeket hozhatnak az életünkbe. Határozzuk el, hogy időről időre tudatosan keresünk majd új szakmai kapcsolatokat. Havonta legalább 1 új ismerős reális célkitűzés: menjünk üzleti találkozókra, beszélgessünk a fodrásznál, járjunk nyitott szemmel. Nem rögtön kell ezektől az ismeretségektől új munkahelyet, vagy bármilyen nyereséget várnunk: gondoljunk rájuk úgy, mint kiterjesztett szakmai családunkra. Nem tudjuk hogyan kell belevágni az ismerkedésbe? Íme 8 remek mondat mások megszólításához!
 

5. Tegyünk rendet!

Nemcsak az íróasztalon, néha a számítógépünkön is eluralkodik a káosz. Még mielőtt beindulna az év, ebben a pár csendesebb napban legyünk úrrá a rendetlenségen: archiváljuk azokat a leveleket és fájlokat amiket nem használunk rendszeresen, tegyünk rendet a papírjaink között. Nincs megnyugtatóbb, mint pontosan tudni, mit merre keressünk ha szükség van rá - és bármikor megtalálni, hála saját előrelátó gondoskodásunknak.
 

6. Keressünk példaképeket!

Válasszunk ki valakit, akinek karrierje például szolgálhat számunkra is, és igyekezzünk minél több mindent megtudni róla. Nem feltétlenül szükséges, hogy ugyanazon a területen dolgozzon mint mi, de általában könnyebben ráhangolódunk azokra, akikkel minél több közös pontunk van. Dolgozó szülőként olvassuk sikeres anyák és apák időmenedzsment tippjeit (és kudarcait, mert mindenkinek van rossz napja is!), friss diplomásként keressünk olyan sikeres embert, aki ugyanott végzett, mint mi. Ha elérhető közelségben van az illető, akár szakmai mentorunknak is felkérhetjük.
 

7. Segítsünk valakinek!

És végezetül: tegyünk valami jót! Nincs jobb érzés, mint segíteni valakin, és nagyon gyakran nem is pénz kérdése a segítség. Néha nem is gondolnánk, hogy a saját szakterületünk valaki másnak ugyanúgy egy megfejthetetlen rejtély, vagy egy megoldhatatlan probléma. Ha van szívügyünk, például időseket vagy egyedülálló anyákat szeretnénk segíteni, akkor máris könnyebb a dolgunk: válasszunk ki egy szervezetet és keressük meg őket azzal, hogy szabadidőnkből néhány órát szívesen áldoznánk alkalmilag vagy rendszeresen az önkénteskedésre. Rendszerint örömmel veszik a segítséget, a szakértelmet nem igénylő napi szintű feladatoktól (pl. adományok szállítása, bevásárlás, adatrögzítés) a komolyabb, stratégiai szintű (pl. büdzsétervezés, szakmai workshopok) segítségnyújtásig. Jótékonyságra fel!
 
Az is lehet, hogy egy új állás vár ránk az új évben?

A Profession oldalán pillanatok alatt beállíthatjuk a saját kompetenciáinknak megfelelő keresési szűrőfeltételeket és feltölthetjük az erősségeinket kidomborító szakmai önéletrajzunkat, így a munkaadók is könnyen ránk találhatnak. Hírlevél, vagy  Facebook értesítés révén, mindig frissen értesülhetünk a nekünk való álláslehetőségekről.

 

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala