Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az Önkéntesség Magyarországon 2018 című kutatás gyorsjelentéséből kiderül, hogy a legalább havonta önkénteskedők aránya nőtt, összességében 32,9 százalékról 45,1 százalékra.

Az Önkéntesség Magyarországon 2018 kutatás a 18 évesnél idősebb magyar lakosság körében kérdőíves módszerrel készült, országos reprezentatív mintán, 2000 ember megkérdezésével 2018 szeptember eleje és október vége között.

Az összeállított kutatásból az is kiderül, hogy a magyar felnőttek csaknem fele önkénteskedett már életében. A korábbi, 2013-as kutatás óta jelentősen bővült az önkéntes lehetőségek köre, és magának az önkéntes tevékenységnek a népszerűsége is. Szerencsére egyre többen, és köztük sok fiatal látja, hogy van értelme az önkéntességnek.

A magyarországi felnőtt népességből 3,6 millió ember végzett élete során önkéntes tevékenységet, és a teljes népesség 36 százaléka szeretne a jövőben is önkénteskedni.

Egyre többen önkénteskednek

A jelenleg is aktív önkéntesek 57 százaléka nő, átlagéletkoruk 46 év. A kutatás során megkérdezettek ötöde ajánlott fel tárgybeli vagy pénzbeli adományt az elmúlt egy év során valamilyen közcélra.

A jelentésből az is kiderül, hogy az elmúlt évek tendenciája szerint a többi korcsoporthoz viszonyítva egyre magasabb a fiatalok körében az önkéntesek aránya. A válaszadók háromnegyede szerint életében legalább egyszer mindenkinek kellene önkéntes tevékenységet végeznie.

Az önkéntes lehetőségek mellett érdemes az álláshirdetéseket is folyamatosan figyelnünk:

- a Profession.hu-n rengeteg álláshirdetés vár ránk,

- Budapesten jelenleg is több ezer pozícióra keresnek munkatársat,

- általános iskolai végzettséggel itt találhatunk munkát,

- szakiskolai képzettséggel ezekből a hirdetésből válogathatunk,

- érettségivel a zsebünkben ezeket az álláslehetőséget nézhetjük át,

- főiskola végzettséggel pedig az alábbi állásokra pályázhatunk.

Egy jól elkészített önéletrajzzal könnyebben pályázhatunk a meghirdetett álláslehetőségekre, ezért mindig frissítsük azt, vegyük igénybe hozzá a Profession.hu önéletrajz-készítője segítségét!

Annak érdekében, hogy a lehető legjobb eséllyel szerezzünk új állást, folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala