Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Talán kevésbé figyeljük most a naptárt, hiszen a menetrendünk gyakran egészen hasonló munka- és szabadnapokon, azonban éppen egy hosszú hétvége előtt állunk a május elsejei ünnepnap miatt! Ahhoz azonban, hogy ne csak elillanjon mellettünk ez a jól megérdemelt pihenésre fordítható három nap, nagyfokú tudatosságra van szükségünk, főleg amiatt, hogy immár a hetedik hetünk telik ebben a megváltozott, a lehetőségeinket az egészségünk érdekében korlátok közé szorító helyzetben. Mai tippjeinket a stresszmentes és valóban feltöltő hétvége jegyében gyűjtöttük össze. 

1. Tervezzünk és priorizáljunk

Sokan esnek abba a hibába, hogy mindazt, ami hét közben elmaradt, hétvégén szeretnék bepótolni, legyen szó a nagybevásárlásról, a takarításról vagy a ház körüli teendőkről.

És itt egy lényeges pont: hasznos, ha átlátjuk, mi mindennel kell, és mi mindennel szeretnénk foglalkozni, a cél ugyanis az, hogy ne csak a kötelező elintézendők töltsék ki napjainkat – hagyjunk vagy szabadítsunk fel időt a szórakozást vagy pihenést jelentő tevékenységekre is! Ha ezeket nem iktatjuk be tudatosan a napirendünkbe, és nem kezeljük prioritásként, nagy az esélye annak, hogy elúszunk egyéb feladatainkkal, és végül nem marad időnk a kikapcsolódásra, annak pedig akár már rövid távon is komoly hatása lehet a fizikai és mentális egészségünkre

2. Szívjunk magunkba egy kis D-vitamint

Az egyedül vagy a velünk egy háztartásban élőkkel tett séta, amelyet egészségmegőrző céllal végzünk, továbbra is megengedett. Az aktuálisan érvényes korlátozásokat betartva töltsünk legalább napi fél órát a friss levegőn – a napsütés garantáltan pozitív hatással lesz a közérzetünkre, ráadásul a körültekintő kimozdulás a négy fal közül igazi felüdülés.

3. Ne borítsuk fel teljesen a bioritmusunkat

Nem muszáj hétvégén is hajnalban kiugranunk az ágyból, érdemes azonban valamennyire tartanunk magunkat a hétköznapi napirendünkhöz. Egy-egy átszundított délelőtt még senkinek sem ártott, azonban, ha tartósan több órás időeltolódással indítjuk és zárjuk a napot, az nagyon megviseli szervezetünket, és a hétvége elmúltával még nehezebb lesz ismét felvennünk a ritmust. 

4. Kapcsolódjunk egymáshoz

Az, hogy személyesen most nem érintkezhetünk szeretteinkkel, nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem kommunikálhatunk velük.

Szervezzünk egy-egy baráti vagy családi videókonferenciát, és merítsünk erőt az új munkahéthez szociális kapcsolatainkból, azonban a közös panaszkodás helyett irányítsuk a figyelmünket a hét pozitív történéseire vagy a jövőbeni közös terveinkre. Amennyiben pedig feldobnánk a péntek-szombat estét egy kis extra közös élménnyel, itt válogathatunk a közös időtöltésnek kiváló online játékok között.  

5. Kényeztessük magunkat

Most, hogy a megszokott hétvégi programjaink egy részéről le kell, hogy mondjunk, különösen fontos, hogy lelki egyensúlyunk megőrzése érdekében jól bánjunk magunkkal. Főzzük vagy rendeljük meg a kedvenc ételünket, élvezzük a naplemente páratlan látványát az erkélyen, bújjunk össze kedvesünkkel a kanapén egy jó filmet nézve, vagy feledkezzünk bele a társasozásba gyerekeinkkel – a lényeg, hogy tegyük azt, ami jól esik és örömet okoz!

+1. Kapcsolju(n)k ki

Digitális eszközeink, okostelefonjaink vitathatatlanul nagy szerepet játszanak kapcsolataink ápolásában, ám ha a nap huszonnégy órájában elérhetőek vagyunk, veszélyeket is rejt magában. Ha hétvégén sem tudunk elszakadni a munkahelyi emailjeinktől, vagy órákat töltünk üveges szemmel a közösségi média hírfolyamát böngészve, akkor kevés esélyünk van rá, hogy tartalmassá tegyük azt. Kapcsoljuk ki legalább néhány órára mind a számítógépünket, mind a telefonunkat, és élvezzük a csend felszabadító erejét.   

Ha megfogadjuk a fenti tippeket, akkor a mostani, kihívást jelentő helyzetben is megőrizhetjük kiegyensúlyozottságunkat, és több energiánk marad a hétköznapokra. Amennyiben a járvány miatt most munkakereséssel telik a hétvégénk, ide kattintsunk a hatékony segítségért, vagy válogassunk a több ezer friss állás között egyszerűen, személyes prioritásaink szerint. Maradjunk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, ezzel is növelve esélyeinket a mielőbbi elhelyezkedésre.  

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: otthoni munka, hétvége, pihenés, egyensúly, kikapcsolódás