Az állásinterjú előtt a jelöltek nem fordítanak elég figyelmet az öltözködésre - véli Robin Reshwan, a US News szakértője. Pedig köztudott, hogy hasonló tapasztalatokkal és képesítéssel rendelkező jelentkezők közül a felvételiztető hajlamos a jobb megjelenésű jelölt mellett dönteni. A munkaerőpiacon egyre élesebb a verseny, így az öltözködésre is nagyobb figyelmet kell fordítani, már nem elég, ha az állásinterjú reggelén egyszerűen felvesszük az "ünneplő ruhánkat".

A szakértő szerint 5 oka van annak, amiért "elbuknak" az álláskeresők:

1. Nem illeszkedik a céghez a megjelenés

Az interjúztató rögtön előnyben részesíti azokat, akiknek megjelenése a vállalati átlaghoz hasonló. Jó első benyomásra csak akkor van esélyünk, ha betartjuk a céges öltözködési szabályokat. Ennek érdekében az állásinterjú előtt nézzük át a cég honlapján megtalálható munkatársak önéletrajzát és az ahhoz csatolt fotókat, valamint ellenőrizzük le a cégnél dolgozók internetes szakmai közösségi oldalakra feltöltött profilképét is. Ezek alapján könnyen megállapíthatjuk, hogy konzervatív, divatos, vagy inkább üzleti eleganciát várnak el az ott dolgozóktól.

Természetesen nincs szükség arra, hogy tökéletesen utánozzuk a céges kollégák megjelenését, de egy fontos szakmai találkozó vagy állásinterjú előtt minden esetben végezzünk egy kis frissítést ruházatunkon. Ha tanácstalanok vagyunk, kérdezzünk meg egy ott dolgozót arról, hogy általában milyen öltözködést várnak el a vállalatnál az állásinterjún. Ha még ezek után is kétségeink vannak, döntsünk a konzervatívabb, visszafogottabb ruházat mellett.

2. Rendezetlenek a részletek

Egy sikeres állásinterjúnak nem feltétele a divatos megjelenés, a harmonikus és hibátlan ruházat azonban igen. A jelöltek többsége mégsem állítja össze gondosan az öltözék minden részletét. Tipikus hiba a letaposott cipősarok, a színben nem illeszkedő vagy elhasznált öv és az ingen látható vasalási ráncok.

A hibák elkerülésének érdekében az interjú előtt legalább 24 órával próbáljuk fel a teljes öltözetet, beleértve a harisnyát/zoknit, a cipőt és a kiegészítőket is. Ellenőrizzük, hogy a nadrág vagy szoknya elég hosszú-e akkor is, amikor leülünk, a blúzban kényelmesen kezet tudunk-e nyújtani és nem látszik-e át a fehérnemű a blúz alatt.

Ha biztosak vagyunk benne, hogy a lehető legjobban vagyunk felöltözve, az nem csak az önbizalmunkat növeli, hanem azt is lehetővé teszi, hogy valóban a tartalmi kérdésekre tudjunk figyelni az interjú alatt, ne pedig azzal legyünk elfoglalva, hogy a kávéfoltot takargatjuk a ruhán. 

3. Jelentéktelen dolgokra terelődik a hangsúly

Az állásinterjúra való felöltözés legfontosabb szabálya: a megjelenésünk nem terelheti el a figyelmet a mondanivalónkról és a felvételi témájáról. Tipikus hiba, amikor a jelölt túlzásba viszi a parfüm vagy dezodor használatát. Ha az interjúztatónak nem tetszik az illat, akkor nem akar több időt velünk tölteni, szakmai kiválóságunk ellenére sem.

Bánjunk óvatosan a sminkkel is: ha konzervatív helyre felvételizünk, könnyen ellenszenvet válthatunk ki egy erősebb árnyalattal. A sok smink ráadásul azzal a veszéllyel is jár, hogy elkenődik, illetve izzadás hatására csomóssá vagy fényessé válik és előnytelennek mutatja arcunkat. A kiegészítőket szintén vegyük a minimumra. Nem szeretnénk, ha a felvételiztető arról emlékezne ránk, hogy csörgött a karkötőnk minden alkalommal, amikor beszéd közben megmozdítottuk a karunkat. A műanyag ékszereket és látható testékszereket szintén ne felejtsük el eltávolítani az állásinterjú idejére.

4. Túlzásba visszük a táskahasználatot

Ha csak tehetjük, a lehető legkevesebb csomaggal érkezzünk a felvételi beszélgetésre. A táska a legtöbb esetben útban van, ráncolja a ruházatunkat és akadályozhatja a kézfogást. Az interjú során, ha a szék mellé tesszük, távozáskor eleshetünk benne. Ha kinyitjuk, a táska tartalmát látva az interjúztató rögtön következtetni tud arra, mennyire vagyunk rendszeretők.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ideális esetben elég, ha egy mappát viszünk magunkkal, mely tartalmazza a kinyomtatott önéletrajzot és motivációs levelet több példányban, referenciákat, jegyzetfüzetet és tollat. Ha mindenképpen szükségünk van táskára, akkor hordjuk a bal vállunkon, hogy ne akadályozzon a kézfogásban és a színe illeszkedjen a cipőnkhöz, illetve a ruhánk színéhez.

5. Ásványvizes üveggel lépünk be

Rendkívül fontos szabály, hogy soha ne lépjünk be egy hivatalos állásinterjúra vagy tárgyalásra úgy, hogy ásványvizes üveg vagy kávé, üdítő van a kezünkben. Felesleges aggódunk amiatt, hogy beszéd közben kiszárad a szánk, az interjúztató nagy valószínűséggel meg fog kínálni egy pohár vízzel. Ha ragaszkodunk ahhoz, hogy folyadék legyen nálunk, azt tartsuk egy jól lezárt kis üvegben egy becsukott aktatáskában vagy kézitáskában.

Arról, hogy milyen színösszeállítást javasolnak a szakértők az állásinterjún, korábbi cikkünkben olvashat. 

Címkék: állásinterjú, felvételi, öltözködés, ruházat

Szemlézte: Fogas Krisztina