Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Azt, hogy mikor jön el az idő arra, hogy új állás után nézzünk, több dolog befolyásolja és a jelek sokszor nem olyan egyértelműek.

A leggyakoribb eset, amikor a munkahelyünk alapvetően kielégíti az igényeinket, különösebb erős negatív hatásokat nem érzékelünk, így úgy vagyunk vele, hogy „Jól vagyok, azt hiszem, elleszek itt még egy darabig.” Ilyenkor azt mondjuk magunkat: „Lehet, hogy az állásom nem a világ legjobbja, de legalább van munkám. Lehet, hogy 2018-ban új állás után kell néznem, de most még nem kell ezen gondolkodnom.”

A fenti érvek önmagunk megnyugtatására működhetnek ugyan, de jobb, ha tudatosítjuk: a világ a munkahely falain kívül folyamatosan változik. Amikor napról napra ugyanazokat a dolgokat csináljuk éveken át, az olyan, mintha egy buborékban élnénk. Frissítsük fel karrierünket és adjunk esélyt a szakmai fejlődésnek egy új és jobb munkahellyel! Hogyan? Megmutatjuk!

Ne várjuk meg, ameddig annyi idő eltelik, hogy már szakmai hátrányba kerülünk a munkaerőpiacon, vagy pszichésen is megrekedünk a munkahelyen!

Íme, az 5 leggyakoribb intő jel Liz Ryan, a Forbes HR-és karrierszakértőjétől, és a Profession.hu tippjei a megoldással!

5 jel, hogy megérett az idő az állásváltásra

Intő jelek:

1.   Monotonitás
Egy nagy projekten dolgozunk, amely stresszes, és félelemmel tölt el. Amikor vége, rögtön következik egy újabb, amely pont ugyanolyan. Mindez már nem lelkesít, tanulni sem tudunk belőle, mert milliószor csináltuk már és a folyamat állandó, csakúgy, mint a benne lévő emberek. Belefáradtunk. 

2.   Tehetetlenség
Hiába érünk el sikereket, adunk bele mindent és bizonyítunk, főnökünk nem értékeli teljesítményünket. Ügyfeleink elégedettek, mégis, amikor feletteseinkkel az előléptetésről vagy fizetésemelésről beszélünk, megfagy a levegő. Egy ideje világos már számunkra: ennél a cégnél nincs lehetőség karrierfejlődésre. 

3.   Szerepjáték
Amikor besétálunk a munkahelyünkre, bizonyos viselkedésformákat és szokásokat veszünk fel, amelyek nagyban különböznek attól, amilyennek barátaink és családunk ismer minket. Kollégáink körében nem tudunk önmagunk lenni. Úgy érezzük, hogy ha önmagunkat adnánk, az nem tetszene nekik, vagy nem illeszkednénk a vállalati kultúrába. 

4.   Túlélés
Tipikus tünet, amikor a cél a puszta túlélés. Azon vesszük észre magunkat, hogy már csak „a hétvégének élünk”, vagyis számoljuk a munkanapokat péntekig. Hiába. A szombat és a vasárnap sem a felhőtlen pihenésé, gyakran ránk tör a félelem az új munkahéttől és nem alszunk jól, mert szorongunk.

5.    Félelem
Rettegve megyünk be hétfőn a munkahelyre, és ez nem csak egy-egy húzósabb időszakban jellemző, hanem általánossá vált. A légkör, a felelősség vagy a munkatársak toxikus hatással van ránk.

Profession tipp: Ha már nem gyarapodik az önéletrajzunk új tapasztalatokkal, új tudással, új helyzetekkel és kihívásokkal, akkor valószínűleg megérett az idő a váltásra. Amikor már nem bővül kapcsolatrendszerünk, nem nő az önbizalmunk és nem fejlődünk, akkor az azt mutatja, hogy megbillent a mérleg nyelve: már többet teszünk bele a munkába, mint amit kiveszünk belőle. Vagyis jó esetben stagnálunk, rosszabb esetben visszafejlődünk.

Megoldás: Ne gondoljunk radikális lépésekre, első körben annyi is elég, ha elkezdjük nézegetni az álláshirdetéseket! Iratkozzunk fel hírlevélre, és meg fogunk lepődni, napi szinten hány olyan álláshirdetés jelenik meg, ami érdekel minket és ahová érdemes lenne benyújtani a jelentkezést!

Ha követjük a Profession.hu Facebook oldalát, rá fogunk jönni arra is, hogy milyen sok minden történik a munkaerőpiacon, és mennyi új, karrier jellegű információ közül szemezgethetünk!

Poroljuk le önéletrajzunkat is, és tegyünk egy lépést a jobb állásért már ma! A leghatékonyabb, ha letöltjük az álláskereső mobilapplikációt: Androidra ittiPhone-ra itt.

Ne feledjük: mindenki megérdemli, hogy olyan helyen dolgozzon, ahol értékelik kreativitását, szorgalmát és tehetségét! Minden eszköz és lehetőség a rendelkezésünkre áll: ne érjük be kevesebbel!

        
Készítette: Khojaste K

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, karrierfejlődés, önéletrajz, felmondás, karrierváltás