Álláskeresési tanácsok

Családi pihenés konfliktusok nélkül
2021. június 15.

Itt a nyár és a legtöbben alig várjuk a családi nyaralást, hogy végre feltöltődhessünk és kipihenhessük az évet. Mit tehetünk azért, hogy a vakáció konfliktusmentes legyen?

Karriert építenénk? Váljunk a szakmánk legjobbjává!
2021. június 11.

Szakértővé válni a minket érdeklő területen sosem késő vagy hiábavaló. Lássuk, mit tegyünk, ha megtaláltuk a szenvedélyünket!

Bolygóbarát munkahelyek
2021. június 07.

Mitől fenntartható egy munkahely, és miért fontos ez egyáltalán? Úgy tűnik, egyre több álláskereső számára egyértelmű a válasz.

Férfi műkörmös, női autószerelő – gondolkodjunk szabadon a karrierünkről!
2021. június 03.

A határok egyre kevésbé élesek: ma már egyre gyakoribb, hogy egy asztalosműhelyben egy nő ül a fűrészbak mögött, de ugyanígy feltűnnek a szépségszalonokban tehetséges férfi szakemberek is.

Önéletrajz egy HR-es szemével
2021. június 01.

Milyen a tényleg jó önéletrajz, amit egy HR-es szívesen olvas? Cikkünkben nem általános tippeket adunk a szuper CV megírásához, hanem egy HR-es szubjektív véleményét kérdeztük.

Karrierváltó – jó tanácsok szakmaváltáson gondolkodóknak
2021. június 14.

Ahányan vagyunk, annyiféleképpen érintett bennünket az elmúlt másfél év, egy biztos: sokan keresnek most új utakat. Karrierváltó online eseményünkön azoknak hoztunk ötleteket és jó tanácsokat, akik éppen szakmaváltáson gondolkodnak.

Mesékkel a karrierünkért: a munkahelyi szerepek nyomában
2021. június 10.

Ha azt észleljük, hogy a munkahelyünkön, illetve a karrierünkben rendre ugyanolyan, vagy kísértetiesen hasonló helyzetek ismétlődnek, és nem értjük, ideje önvizsgálatot tartanunk.

Lassan nyaralj – tovább élsz!
2021. június 04.

A nyaralás sokunk számára ugyanannyi, ha nem több stresszel jár, mint a mindennapi mókuskerék. Mit tehetünk a valódi kikapcsolódásért? Lassuljunk le!

Így beszéljünk a munkanélküliségünkről
2021. június 02.

Kisebb-nagyobb lyukak vannak az önéletrajzunkban? Nem kell eltitkolnunk, hogy egy időre állás nélkül maradtunk, de nem mindegy, hogyan beszélünk róla!

Tehetségprogramok frissdiplomásoknak és újratervezőknek
2021. május 31.

A tehetséges munkavállaló: érték. A leginkább versenyképes területeken pedig olyan érték, akire érdemes időben felfigyelni. A vállalati tehetségprogramok éppen ezért sokszor már a diploma előtt versenyeznek a legtehetségesebbekért: nemcsak szakmai fejlődé