Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Belépünk a munkahelyünkre és azonnal felveszünk egy szerepet, hogy könnyebben beilleszkedjünk? Mindig igyekszünk semlegesen és professzionálisan viselkedni, és az egyéniségünket a háttérbe szorítani a kommunikációnk során? Bár könnyű lehet azt hinni, hogy ezt várják el tőlünk, a valóságban nem biztos, hogy ez hosszú távon fenntartható és eredményes. Cikkünkben három okot hoztunk, hogy miért adjunk magunkat munkahelyi környezetben is!

Megjátszani magunkat fárasztó

Ha folyamatosan arra fókuszálunk, hogy valamilyenek legyünk, ami nem természetesen belőlünk fakad, az hosszú távon rengeteg energiánkba kerül. Ha egész nap azzal vagyunk elfoglalva, hogy a személyiségünket elrejtsük mások elől, az nem más, mint időpocsékolás, és előbb-utóbb biztosan el fogunk fáradni benne. Beszéljünk akár a viselkedésünkről, a megjelenésünkről vagy a kommunikációnkról, nehéz tudatosan visszatartani az őszinte énünket és szándékosan úgy viselkedni, ahogyan azt szerintünk elvárják. Biztos, hogy tényleg ez az elvárás vagy csak a fejünkben él így?

A gyakorlatban minél felszabadultabban érezzük magunkat, annál jobban tudunk teljesíteni, így lehet, hogy elsőre furcsán fognak ránk nézni, ha öltöny helyett virágmintás ingben jelenünk meg a megbeszélésen, de hosszú távon valószínűleg elnézik majd ezt nekünk, ha látják, hogy jobban megy a munka. A sokszínűség minden cégnek segít, hiszen minél különbözőbbek egy csapat tagjai, annál eredményesebben tudnak együtt dolgozni, annál több különböző ötlet kaphat teret. Ne korlátozzuk az energiáinkat fölösleges dolgokkal!

Megtudhatjuk, hogy tényleg passzolunk-e a cégbe

Már az állásinterjún érdemes kidomborítanunk a személyiségünket, hiszen ilyenkor dönti el az interjúztató, hogy illeszkedünk-e a vállalati kultúrához és be tudnánk-e illeszkedni a csapatba. Ha már az elején sem vagyunk őszinték, az később sokkal jobban megnehezítheti a helyzetünket, hiszen hiába kapjuk meg a vágyott állást, nem fogjuk jól érezni magunkat, ha valójában tényleg nem illünk a csapatba. Ha önmagunkat tudtuk adni az interjún és felvettek, később se próbáljunk meg konformálódni! Az, hogy milyen képet mutatunk magunkról akár egy online meetingen, akár élőben, segíteni fogja a kollégáinkat abban, hogy megértsenek minket és a motivációinkat, így sokkal gördülékenyebben fog menni a közös munka és akár még baráti kapcsolatokat is ki tudunk alakítani.

A hitelesség előre viheti a karrierünket

Ha felszínesen viselkedünk a munkahelyünkön, elvesszük a lehetőségét annak, hogy fontos kapcsolatokat alakíthassunk ki. Ha szívesen osztunk meg magunkról személyesebb információkat, a többiek könnyebben tudnak majd kapcsolódni hozzánk és ők is viszonozni fogják az őszinteséget, ami segíthet a karrierünk előre mozdításában. Legyünk tisztában azzal, hogy a hitelesség nem arról szól, hogy válogatás nélkül megosztunk magunkról minden véleményt és szándékosan feltűnően öltözködünk. Mint mindenben, ezen a téren is fontos a mérték, hiszen bizonyos helyzetekben nem a személyiségünk villogtatása a legfontosabb. Ha például munkavédelmi szempontokból kötelező egyenruhát hordanunk, ne itt próbáljunk meg egyedien öltözködni! Nézzük meg azt is, hogy a cégünk ösztönzi-e a hitelességet – manapság már egyre gyakoribb, hogy az önkifejezést kifejezetten támogatják, így valóban fölösleges lenne extra energiát abba fektetni, hogy elrejtsük a személyiségünket!

Ha szeretnénk olyan helyen dolgozni, ahol nem kell megjátszanunk magunkat, böngésszünk az aktuális állásajnálatok között és készítsünk egyedi önéletrajzot, amivel már az első körben betekintést adhatunk a személyiségünk egy szeletébe!

 

Készítette: Kövecses Evelin

A Profession.hu Facebook oldala

 A Profession.hu Instagram oldala