5,000+ jelölt benyomás éves szinten

Olvasási idő: 2 Perc
Candidate experience
2017.06.23.

Töltse le a
HR Körkép 2022 kiadványunkat!

Érdekel
5,000+ jelölt benyomás éves szinten

5,000+ jelölt benyomás éves szinten

Mit jelent a „jelölt élmény” (candidate experience) a gyakorlatban?

Mi egy 100 fős cég vagyunk, az átlagosnál kisebb munkavállalói elvándorlással, ugyanakkor folyamatosan növekvő szervezettel. A toborzás így a mindennapok része – a mai napon 5 nyitott pozíciónk van. Ennek kapcsán éves szinten – kapunk kb. 5,000 jelentkezést a meghirdetett állásokra, telefonos interjút készítünk kb. 650 jelölttel és több mint 350 pályázó személyes interjúra is ellátogat az irodánkba.

Azt mondja a szakirodalom, hogy a kiváló élményt az ügyfél/vásárló 3 ismerősnek meséli el (promoter), a rossz benyomást pedig akár 10-20 főnek (detractor) – ne feledjük a digitális világ gyorsítja azt. (Itt lehet matekozni egy kicsit 6,000*3 vagy 6,000*20…) – Vagyis amikor arról beszélgetünk, hogy foglalkozunk-e témával akkor az a kérdés, hogy az a több ezer benyomás amit a jelöltek rólunk alakítanak ki, támogatja-e majd a toborzási munkánkat, vagy éppen ellenünk dolgozik? Egy éve mérjük a jelöltek elégedettségét (minden jelöltet megkérdezünk) és használjuk fel a visszajelzéseket a folyamatok javítására vagy a munkatársak fejlesztése kapcsán. Most az 1-5 skálán 4,7-es szinten állunk és sok pozitív visszajelzést kapunk.
És amikor egy-egy pozíció meghirdetését követően több, remek cégnél dolgozó ismerősöm, vagy ismerősök-ismerőse keres meg személyesen, hogy beszélgessünk a pozícióról, akkor azt érzem, jó munkát végzünk.

A jelölt élmény javítása befektetést igényel. Nem megy egyik napról a másikra, ugyanakkor nem egy drága dolog – nem kellenek hozzá rendszerek, drága eszközök – sokkal inkább tudatosság, megfelelő hozzáállás. A befektetett munka ugyanakkor többszörösen megtérül – hiszen mi más adna nagyobb értéket egy cég működéséhez, mint az, hogy sikerül megszerezni a legjobb szakembereket a piacon?

Ha foglalkoztat a téma akkor figyelmetekbe ajánlom a következő cikket itt:

Miért fontos, hogy a felvételi folyamat jó élmény legyen a munkavállalónak?

Martis István | CEO

Ne felejtsd el megosztani a cikket!

X

Töltse le a
HR Körkép 2022 kiadványunkat!

Adja meg az adatait a letöltéshez

Érdekel

Profession
Backstage podcast

A munkaerőpiac színfalai mögött

Meghallgatom!
X