Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A KSH adatai szerint a júliusi szerény, 0,2 százalékos emelkedés után, augusztus hónapban jelentősen emelkedett az ipari termelés a 2016-os azonos időszakhoz viszonyítva. A szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás augusztus hónapban 5,5 százalékkal nőtt júliushoz képest.

Ennek hátterében az autógyártás újbóli beindulása áll, illetve a hozzá kapcsolódó beszállítói hálózat, valamint az, hogy az elektronikai ipar is növelni tudta a fordulatszámot. A 2016-os évhez képest idén a július havi visszaesésben jelentős szerepet játszott az, hogy az autógyártók augusztusról júliusra előrehozták a nagy nyári leállásokat, ami pedig az augusztusi adatot ellentétes irányba befolyásolta.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy a konjunktúrajelzések alapján tovább nő az ipari teljesítmény az év hátralévő részében. Az Irinyi-terv keretében 8 milliárd forint keretösszegű támogatási program indult az ipar fejlesztésére, és a nagyvállalati támogatási program is egyre több vállalatot segít.

Fellendült az ipari termelés

Az iparfejlesztés kiemelten fontos a stabil munkahelyek biztosítása miatt is a termelésben és a kutatás-fejlesztés területén egyaránt. A feldolgozóipari beruházási adatok és a nemzetközi kereslet alakulása is azt mutatja, hogy az ipari fejlődés az év további részében is hasonló ütemben várható, a 6,8 százalékos augusztusi fellendülés után. A 2017-es év egészét tekintve 5 százalék feletti növekedésre is számítanak az elemzők.

Érdemes a gyártás, ipar területén állást keresnünk, a szektor Budapesten kínálkozó állásait itt nézzük meg, a Pest megyeiekért pedig kattintsunk ide. Annak érdekében, hogy a lehető legjobb eséllyel szerezzünk új állást, folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkat, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra itt, iPhone-ra itt.

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala