Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

300 magyar és külföldi diákot kérdezett meg a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) legfrissebb kutatásában az útkeresés nehézségeiről és a munkába állás dilemmáiról.

A kutatásból kiderül, hogy a külföldi diákok kevésbé stresszesek a pályakezdés miatt. Ezzel szemben a magyar fiatalok harmada aggódik a pályakezdés nehézségei miatt, negyedük pedig bizonytalan abban, hogy megtalálja-e a személyiségéhez illő és még jól is fizető munkahelyet.

A magyar fiataloknak stresszesebb a pályakezdés, mint a külföldieknek

A METU felmérésében a pályakezdés kérdéseit, a kapunyitási pánik okait és az egyetemi hallgatók hosszú távú terveit vizsgálta. A kutatásból kiderül az is, hogy a Magyarországon tanuló külföldi hallgatókat sokkal kevésbé nyugtalanítják a munkakeresés nehézségei, mint magyar kortársaikat.

A hazai diákok stresszesebbek a pályakezdés nehézségei miatt, és csupán minden tízedik hallgató tekint magabiztosan a jövőbe. A megkérdezettek elsősorban azon aggódnak, hogy mennyi idő alatt lesznek képesek kezdő és jól fizető pozíciót találni a munkaerőpiacon. Ezzel ellentétben a külföldiek közel harmada nem érez magán nyomást.

A magyar hallgatók több mint 80 százaléka a számítástechnikai ismereteket, és 71 százaléka a nyelvismeretet tartja nélkülözhetetlennek az elhelyezkedéshez. Mind a külföldi, mind a magyar diákok esetében az első munkahellyel kapcsolatos legfontosabb elvárások között szerepel a megélhetés, a hasznos szakmai tapasztalat és a hosszú távú szakmai és személyes kapcsolatok megszerzése is.

 

A pályakezdőknek szóló állásokat itt nézzük meg, az összes diákmunkát pedig itt találjuk.

De ne álljunk meg itt, keressünk álláslehetőségeket személyre szabott beállításaink alapján is.
Kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt.

 

Készítette: Profession.hu

 A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala