Szoftverfejlesztő központ nyílik Budapesten

2019. augusztus 16. Forrás: HIPA.hu/Profession.hu

Az amerikai Formlabs új, budapesti központja a nyomtatók szoftverfejlesztésével fog foglalkozni. A beruházás 100, magas hozzáadott értékű munkahelyet teremt.

A 2011-ben alapított, massachusettsi székhelyű Formlabs Inc. fő tevékenysége 3D-s nyomtatók gyártása, de termékei között vannak műszaki, fogászati, művészeti és hétköznapi felhasználásúak is. A gyorsan fejlődő vállalat 2012-ben indította el minden idők egyik legsikeresebb közösségi finanszírozós kampányát, aminek keretében közel 3 millió dollárt gyűjtöttek össze első termékükre, a Form 1 3D nyomtatóra, melyet újabb és újabb termékek követtek.

A Formlabs gépeit napjainkban olyan cégek használják, mint az Apple, a Tesla, a Gillette, a Sony vagy éppen a Boeing, és az újabb tőkebevonásoknak köszönhetően a vállalat piaci értéke ma már meghaladta az egymilliárd dollárt. A cég több mint 500 kollégát alkalmaz világszerte, és éves bevétele eléri a 100 millió dollárt.

Pályamódosítás

Magyarországon 2015-ben, Székesfehérváron indult a kategóriájában piacvezető Form 2 sztereolitográf (SLA) típusú 3D nyomtatók gyártása. Továbbá a Formlabs szakembereinek közreműködésével a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Irányítástechnika és Informatika Tanszékén 3D nyomtató labor jött létre. Az együttműködés célja különböző technológiai demonstrációk, hallgatói projektek, diplomamunkák és gyakornoki programok megvalósítása, elősegítése.

A Formlabs budapesti központja jelenti az első szoftverfejlesztő irodát Európában. A következő három évben 100 fősre bővülő irodájában olyan szoftveres megoldásokon dolgoznak, amik a 3D nyomtatás folyamatát megkönnyítik és leegyszerűsítik a hétköznapi felhasználók számára is, így bárki képes lehet használni ezt a modern technológiát.

Szofverfejlesztő központ nyílik Budapest - munka, IT, Budapest

Ha az IT programozás, fejlesztés keresünk állást, itt találhatjuk meg a számításunkat, de az IT üzemeltetés is számos lehetőséget kínál.

A legtöbb szakembert Budapesten és Pest megyében keresik, de érdemes ránéznünk a vidéki opciókra is.

Amennyiben a bérezés kiemelet jelentőséggel bír számunkra, ide kattintva válogathatunk a jól fizető állások között, de akár a külföldi munkák is nyitva állnak előttünk.

Más szempontok érdekelnek bennünket? Keressünk személyre szabott beállításaink szerint a több mint 10.000 friss hirdetés között!

Szemezgessünk a fentiek között, és jelentkezzünk minél több helyre. Legyünk naprakészek, kérjünk hírleveletés Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Amennyiben pedig úgy érezzük, karrierünket egy szakmában folytatnánk, ide kattintvagyűjthetünk hasznos információkat a pályaváltásról, itt pedig a területen jellemző bérekről tájékozódhatunk.   

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, munkahely, IT, szoftverfejlesztés, Budapest

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
Új adatkezelési rendelkezések!

Fontos számunkra személyes adatai védelme, ezért szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy módosult a felhasználókra vonatkozó Adatkezelési Tájékoztató és a Munkáltatói Adatkezelési Tájékoztató , melyekben rögzítettük az újonnan bevezetésre kerülő chat beszélgetés és a hirdetői visszahívás kérés funkció adatkezelési feltételeit. Frissítettük továbbá az adatfeldolgozó partnerek listáját, amely új együttműködések révén a profession.hu szolgáltatásainak és működésének hatékonyságát kívánjuk növelni.