Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Gretchen Rubin, a Boldogságterv című könyv szerzője a Good Housekeeping magazinban összegezte a mindenki számára boldogító családi nyaralás titkait:

Mindenkinek jusson idő a saját kedvenc időtöltésére: az írónő szerint az elégedetlenség záloga, ha szülőként naphosszat a gyerekeink után szaladunk a vízparton vagy kirándulunk az egész nyaralás alatt, miközben a legpihentetőbb mondjuk egy nyugodt, könyvvel a nyugágyban töltött délelőtt lenne számunkra. Teremtsük meg annak lehetőségét a család minden tagja számára, hogy a saját ritmusában és kedve szerint töltődjön! Főleg szülőknek jó tanács ez: legyenek olyan órák, amikor csak az egyik szülő van a gyerekekkel, esetleg -ahol megoldható, és már a gyerekek is elég nagyok hozzá- bízzák a nagyszülőkre vagy animátorra a gyerekeket.  

Legyen nyugodt(abb) az utazás: hagyjunk elég időt az elindulásra, mind az oda- és a visszaúton, hogy ne kelljen stresszelnünk amiatt, hogy elérjük-e a vonatot vagy repülőgépet. Ha autóval utazunk, legyünk rugalmasak és ne csináljunk nagy ügyet abból, ha később indulunk vagy többször megállunk út közben a tervezettnél. Gretchen Rubin szerint ha gyerekekkel utazunk, az indulásra számoljunk a szokottnál legalább 20 perccel több időt – mindig van valami, amiért vissza kell szaladni.

Ne felejtsünk el emlékeket gyűjteni: és itt nemcsak a memóriánkból előhívható pillanatokra gondolunk, hanem fényképekre és videókra is. Fényképezzünk ha megtetszik valami, örökítsük meg a családtagokat a legszebb helyeken vagy egy új fogás kóstolása közben. Apró szuveníreket is vehetünk, amelyek a szürke hétköznapokban felderítik a kedvünket.

Ismerjük a saját határainkat: lehet, hogy jó lenne megnézni mind a 3 múzeumot egy nap alatt, vagy bejárni a nemzeti parkot egy délelőtt alatt, de nem fog menni. Legyünk őszinték magunkkal: mennyi ideig érdekli majd a gyerekeket az adott látványosság? Mennyit bír együtt gyalogolni a család? Tervezzünk ezek tudatában, és inkább hagyjunk ki fontos látnivalókat a családi béke megőrzésének érdekében.

Ha megtehetjük, pakoljunk túl sok mindent: otthon néha hónapokig nem kell kinyitnunk a gyógyszeres szekrényt. Nyaraláskor: szinte mindig szükség van valamire. Akár az emésztésünket terhelte meg a szokatlan étel, akár a napon fájdult meg a fejünk, jó ha van mihez nyúlnunk. Ugyanez igaz az öltözködésre is: nem árt, ha a nyári ruhák mellett mindenkinél van melegebb ruha, esős időre szánt felszerelés is.

Ne legyen bűntudatunk, ha szeretnénk online maradni: sokan a szállodában felejtik a telefonjukat és napokig nem néznek az e-mailjeik felé. Ha mi azonban szeretnénk ugyanúgy látni, mi történik az ismerőseinkkel, és nem akarunk kicsekkolni a social media világából, semmi gond, ne gyötörjük magunkat. Pláne akkor ne, ha tizenéves útitársaink is vannak, akiknél a stabil szállodai wifi és a korlátlan mobilnet egyet jelent a világgal összekötő köldökzsinórral. Használjuk a kütyüket -ha jólesik- ugyanúgy, mint a mindennapokban!

Legyünk hálásak: biztosan lesznek kellemetlenségek a nyaralás során. De ne hagyjuk, hogy az elromlott légkondi vagy a barátságtalan pincér nagyobb nyomot hagyjon a jó élményeken. Koncentráljunk a jó pillanatokra, a vidám percekre!

Beszéljünk a pénzről is

A New York Times is készített összeállítást a témában: szerintük nagyon fontos még a gondos előre tervezés, amikor a nyaralás előtt megegyezünk utastársainkkal arról, hogy ki mit szeretne csinálni az út során. Így nem útközben derül ki, hogy amit mi nyugis tengerparti napozós hétnek álmodtunk, az mások szerint szörfözős, kalandtúrás, múzeumlátogatós akciónyaralás.

Szintén fontos téma, amiről érdemes előre beszélni: a pénzügyek. Nincs kellemetlenebb annál, mint korgó gyomorral böngészni az étlapokat és menet közben egyezkedni arról, hogy a társaság egyes tagjainak mi fér bele egy-egy vacsoráért. Egyezzünk meg előre a közös bevásárlásokról, de akár arról is, hogy az éttermekben szétdobjuk a számlát, vagy mindenki a saját fogyasztását fizeti. A tehetősebb résztvevők hajlamosak nagyvonalúan legyinteni, de ha a társaság valamely tagjának szerényebb pénztárcája mást enged meg, akkor legyen az ő szava a döntő.

Váljunk szét! Ha több házaspár, baráti társaság vagy családtagok utaznak együtt, hajlamosak vagyunk együtt mozogni, pedig időnként mindenkire ráfér az egyedüllét: ahogy a fentebbi tanácsok is mutatják, mindenki más ritmusban, más igényekkel érkezik a nyaralásra. Ha néha különprogramokat szervezünk, akkor mindenki megtalálja a számítását.

…és végül egy bónusz tipp: vigyünk magunkkal egy meglepetést! Legyen az egy családi fotóalbum, egy vicces vízipisztoly vagy egy új társasjáték, legyen valami nálunk, amit elővehetünk, ha a társaságnak egy kis felélénkülésre van szüksége.

Sokat várunk a nyári szabadságoktól, pedig elég lenne, ha tökéletes helyett csak megpróbálnánk egyszerűen jól érezni magunkat. Tippjeinkkel reméljük segítünk közelebb kerülni a pihentető élményhez – jó nyaralást kívánunk mindenkinek, akár kicsi akár nagy társasággal utazik, belföldön vagy külföldön, autóval vagy hajón, a lényeg hogy érezzük jól magunkat!

Ha a nyaralás után újult erővel új kihívásokból merítenénk erőt, válogassunk egyéni prioritásainkat szem előtt tartva, személyre szabottan a csaknem húszezer nyitott álláslehetőség között! Töltsük fel modernizált CV-nket ide, és a naprakészség jegyében kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is.

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala