Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ne érezzük rosszul magunkat, ha nem töltünk munkával minden percet

Rengetegen érzik, hogy sokkal hatékonyabbak otthoni munkavégzés közben, mint az irodában. Az eredmény? Előbb is végeznek a munkával. De ne felejtsük el, hogy az irodában elbeszélgetünk a munkatársakkal, kiugrunk kávézni, megnézzük a büfét...otthon pedig hajlamosak lehetünk a gép előtt felejteni magunkat. Semmi rossz nem fog történni, ha napközben elmegyünk egy 20 perces sétára, mozgunk kicsit, vagy elvégzünk valami gyors házimunkát, ha ahhoz van kedvünk - persze ne a kötelező videókonferencia idejében tegyük! Ha kiszellőzött a fejünk, térjünk vissza a munkához.

Ha jól esik, dolgozzunk pizsamában!

Gyakori jó tanács, hogy öltözzünk fel minden reggel úgy, mintha csak az irodába mennénk. Pedig igencsak üdítő lehet pár év kötelező öltöny- vagy kosztümhordás után pár hét pizsamában. Senki nem lesz attól jobb távmunkás, hogy felvett egy utcai ruhát! A kivétel itt is a videóhívás, nem árt, ha összeszedjük magunkat a kötelező megbeszélésekre, de a fennmaradó időben nyugodtan válasszuk a legkényelmesebb ruháinkat, ha jobban esik bennük az otthoni létezés.

Ne legyünk mindig elérhetőek!

Ahogy a munkahelyünkön is előfordul, hogy belemerülünk egy feladatba, vagy megbeszélésen vagyunk, úgy otthonról dolgozva is előfordulhat, hogy valamilyen oknál fogva nem tudunk azonnal reagálni egy hívásra vagy e-mailre. Ne érezzünk emiatt nyomást vagy bűntudatot!

Könnyen abba a csapdába eshetünk, hogy éjjel-nappal elérhetőnek mutatjuk magunkat, hogy ezzel is bizonyítsuk, szorgalmas, becsületes munkaerőként mindig rendelkezésre állunk - holott a feladatunk továbbra is a munkánk elvégzése, és nem több. Ha a felettesünk vagy csapattagjaink -bármilyen oknál fogva- igénylik az állandó jelenlétet, állítsunk be rövid chat-státuszt, például: "Riporton dolgozom. Telefonon elérhető vagyok 2-től."

Legyünk engedékenyek magunkkal és másokkal is!

Ne feledkezzünk meg róla: mindannyian egy új helyzettel küzdünk meg! Ha egyedül élünk a magány kínozhat bennünket, ha gyerekekkel vagy háziállatokkal osztjuk meg ezt a távmunkás időszakot, akkor mindenki mást vár a hétköznapoktól: egyikünk csendre vágyik, a másik hangos zene mellett érzi a legjobban magát, a harmadik azt hiszi, egész nap odakint fogunk játszani. És ezzel ugyanígy vannak a munkatársaink is: mindenkinek hozott valami új nehézséget ez a pár hét, legyünk egymással a szokásosnál sokkal engedékenyebbek!

Jó tanácsok a koronvírus-járvány idejére

Ne hagyjuk, hogy a szorongás elhatalmasodjék rajtunk! - 9+1 tipp szorongás ellen.

Ha elveszítettük a munkánkat, lépjünk azonnal és kezdjük meg az álláskeresést! -
Így jelentkezzünk be a munkanélküli segélyért (álláskeresési járadékért)
Álláskeresés a járvány idején
I
ratkozzunk fel a Mentőöv Állások oldalon!
Így lehet talpraállni egy leépítés után
Segítség, elvesztettem a munkám!

Készüljünk fel és kezeljük az anyagi nehézségeket! - Így gazdálkodjunk vészhelyzetben

Ha otthonról dolgozunk, tegyünk az elszigeteltség-érzés ellen! Tippek az új életritmushoz

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala