Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Este 18.00, a gyomrunk görcsben, fel-alá mászkálunk, és azon aggódunk, hogy mi lesz, ha elalszunk és elkésünk? Mi lesz, ha meg se tudunk majd szólalni, amikor kérdeznek, vagy orra essünk, amikor belépünk a terembe?

Egyrészt, teljesen érthető, ha izgulunk, és nyugtalanok vagyunk, hiszen valóban fontos nap áll előttünk. Másrészt azonban, sokkal jobban tennénk, ha a feles energiánkat nem arra fordítanánk, hogy a létező összes tragikus helyzetet részletesen magunk elé képzeljük, hanem inkább rákészülnénk a másnapra. Hogy a lehető legegyszerűbb dolgunk legyen, elég követnünk az alábbi check-list-et, és máris azzal a megnyugtató tudattal hajthatjuk álomra a fejünket, hogy mi bizony mindent megtettünk annak érdekében, hogy a lehető legkiegyensúlyozottabban és legfelkészültebben érkezzünk az állásinterjúra!

Készítsük ki a ruhánkat!

Még akkor is, ha soha nem szoktuk ilyet csinálni, higgyük el, hogy egy amúgy is stresszes reggelen kifejezetten hasznos tud lenni, ha nem kell kapkodnunk, hogy mit is vegyünk fel. Így bőven van időnk összeválogatni a makulátlan szettet, amiben kényelmesen és magabiztosan érezzük magunkat!

Pakoljuk be a táskánkat!

Csak úgy, mint a ruha kikészítésnél, itt is az a cél, hogy még nyugodt fejjel át tudjuk gondolni, mire lesz szükségünk, és biztosak lehessünk benne, hogy nem hagyunk otthon semmi fontosat – például a kinyomtatott önéletrajzunkat… Jó, ha van nálunk papírzsebkendő, üres lapok, vagy egy jegyzetfüzet, legalább 2 toll, és nem árt, ha bedobunk egy csomag rágót, illetve egy dezodort is.

Tervezzük meg az utat!

A Google a legjobb barátunk, ugye – használjuk is ki! A Google Mapsen nézzük meg, hova is kell mennünk pontosan, egy útvonaltervezővel pedig akár BKV-val, akár autóval is megtervezhetjük, hogy jutunk el oda a leggyorsabban. Keressük vissza az e-maileket, amiket a cégtől kaptunk, hátha írtak benne néhány fontos tanácsot titkos bejáratokról, emeletről.

Ismételjük át a válaszokat a leggyakoribb kérdésekre!

Bizonyára már napok óta készülünk erre az interjúra, és úgy gondoljuk, semmivel nem lephetnek meg, azért az alapokat soha nem árt még egyszer átvenni. Mint tudjuk, az ismétlés a tudás anyja.

Keressünk rá az interjúztatóinkra!

Ne elégedjünk meg annyival, hogy a nevüket tudjuk, nézzünk utána a pontos beosztásuknak is. Sőt, nyugodtan rászánhatunk egy fél órácskát egy kis Facebook vagy LinkedIn profil átnézésre is, hátha találunk valami izgalmas háttér információt, ami jó beszélgetési alapot adhat.

Nyomtassuk ki az önéletrajzunkat!

Tételezzük fel a legjobb szándékkal, hogy a HR munkatársnál ott lesz egy kinyomtatott verzió, de mi van, ha mégsem? Vigyünk magunkkal mindenképp önéletrajzot, hiszen könnyen előfordulhat, hogy többen is bejönnek az interjúra, akik örülni fognak, ha nekik is tudunk adni egy-egy példányt.

Mit tegyünk az állásinterjú előtti este?

Találjuk ki, mit fogunk reggelizni / ebédelni!

Még akkor is, ha ez legalább olyan messze áll tőlünk, mint a ruhánk kikészítése, illetve még akkor is, ha egyébként sose szoktunk reggelizni, az állásinterjú előtt mindenképp együnk valamit! Ne hagyjuk, hogy az alacsony vércukorszintünk, az éhségünk, vagy éppen az éhségből fakadó frusztrációnk rontson a koncentráló képességünkön!

Készüljünk fel a legrosszabbra!

Néha bizony alakulhatnak szerencsétlenül a dolgok. Például szakad az eső reggel, amikor indulnunk kell, magunkra borítjuk a kávét, vagy lekéssük a buszt. Vannak események, amiket egyszerűen nem tudunk befolyásolni, viszont tudatosan fel tudunk rájuk készülni.

- Ha attól tartunk, hogy el fogunk késni, állítsuk még korábbra az órát.

- Ha félünk, hogy nem tudunk majd válaszolni egy-egy kérdésre, készüljünk néhány időhúzó trükkel.

- Ha azon izgulunk, hogy a jelenlegi főnökünk észreveszi, hogy túl hosszúra nyúlt az „ebédszünetünk”, készüljünk fel néhány remek kifogással.

Írjunk puskát!

Akármilyen felkészültek is vagyunk, még a legjobbakkal is megesik, hogy az interjú előtti percekben egyszerűen elszállnak a gondolatai. Ilyenkor életmentőként jöhet egy előre megírt puska. Vázlatosan írjuk fel magunknak a neveket, hogy kikkel találkozunk, a pozíciójukat, egy-két információt a cégről, néhány gondolatot, hogy miket szeretnénk mindenképp elmondani, illetve bármit, amit fontosnak tartunk.

Állítsuk be az ébresztőt!

Lehet, hogy ez felesleges butaságnak tűnhet itt a listában, de néha nem árt egy extra emlékeztető…

Aludjunk egy jót!

Most, hogy mindent megtettünk a másnapi sikerünk érdekében, nyugodtan álomra hajthatjuk a fejünket. Fontos, hogy kipihenjük magunkat, éppen ezért semmi tv nézés, semmi telefon böngészés! Maximum olvassunk egy pár oldalt, de aztán kapcsoljuk le a villanyt! A reggeli énünk nagyon hálás lesz, majd meglátjuk!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala