Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Már csak napok vannak hátra a céges karácsonyi partiig és fogalmunk sincs, hogy hogyan is illene viselkednünk egy ilyen eseményen? Mit vegyünk fel, hogy ne tűnjünk túlságosan kirívónak, de mégse az unalmas hétköznapi viseletünkben jelenjünk meg? Mit tehetünk, hogy szorosabbra fűzhessük a barátságot a kollégáinkkal, jól is érezzük magunkat, de lehetőleg ne rajtunk nevessen a fél iroda másnap? Egy ilyen rendezvény tartogathat kihívásokat, de ha megfogadjuk a lenti tanácsokat, sokat profitálhatunk belőle!

Érkezzünk és távozzunk időben

Stílusosan késni nem most van itt az ideje. A lehetőségekhez képest igyekezzünk időben érkezni, nagyon kellemetlen ugyanis, ha a főnök év végi beszéde közepén robbanunk be az ajtón, vagy feltűnően pont akkor érkezünk, amikor nyit az ingyen bár. A távozásunkat viszont nem érdemes a buli legvégéig húzni: ha már látjuk, hogy kezdenek hazaszállingózni az emberek, mi is induljunk el!

Tartsuk be a dress code-ot

A buli előtt kérdezzük meg, hogy van-e valamilyen elvárt dress code, nehogy mi legyünk az egyetlenek, akik kisestélyi helyett farmerben jelennek meg az eseményen! Ha nincs semmilyen iránymutatás, próbáljunk meg elegánsan, stílusosan, de ne feltűnően felöltözni, és mindenképpen kerüljük a lezser, hétköznapi öltözéket! Mivel buli ide vagy oda, mégiscsak egy munkahelyi közegben fogunk megjelenni, ne vegyünk fel olyan ruhát, amiben feszengenénk a munkatársaink előtt!

Tegyük el a telefont

Nem vet ránk jó fényt, ha a buli közben nyomkodjuk a telefonunkat, másokkal chatelünk vagy csak unottan pörgetjük a social feedet. A fotózást és a képeink megosztását pedig tegyük tiltólistára – hiába vagyunk egy bulin, attól még a céget képviseljük és nem tartozik mindenkire, hogy mi történik egy-egy ilyen rendezvényen. Jobban járunk, ha kihasználjuk ezt a lehetőséget és beszédbe elegyedünk a kollégáinkkal vagy megismerkedünk olyan résztvevőkkel, akikkel addig még nem találkoztunk. Sosem tudhatjuk, milyen lehetőség hullhat az ölünkbe, ezért érdemes minél többet networkingelni a céges eseményeken.

Ne most drámázzunk

A karácsonyi buli nem a legjobb alkalom arra, hogy felhánytorgassuk a múltbeli sérelmeinket vagy irodai pletykákat terjesszünk. Persze az ingyen pezsgő könnyen oldhatja a gátlásokat és jó ötletnek tűnhet azonnal megbeszélni a HR-essel a problémáinkat, de másnap ezt 100%, hogy meg fogjuk bánni. És ha már itt tartunk…

Mértékkel együnk és igyunk

Csábító lehet teleenni magunkat a jobbnál jobb karácsonyi falatokkal és bőséggel fogyasztani az ingyen bár kínálta italokat, de ez a legrosszabb, amit tehetünk egy céges bulin. Ha túlzásba esünk, könnyen mi válhatunk a másnapi poénok főszereplőivé és lehet, hogy az előléptetésünk útjába is állhat, ha alkoholos állapotban valami megkérdőjelezhetőt mondunk vagy teszünk. Az ereszd el a hajam bulizást tartogassuk a barátainknak!

Mindenképpen jelenjünk meg

Ha nem is jó az időpont vagy valamely más okból kifolyólag nem tudunk részt venni az egész eseményen, jelenjünk meg legalább egy fél órára! Egy céges buli megszervezése rengeteg költséggel és szervezéssel jár, így rossz benyomást kelthet rólunk, ha nem veszünk részt rajta és ezzel azt mutatjuk, hogy nem értékeljük az erőfeszítést. Ha nem is tudunk sokáig maradni, igyekezzünk minél több emberrel beszélgetni ez alatt az idő alatt, hogy mindenki tudjon a jelenlétünkről.

Menjünk be másnap

Attól, hogy karácsonyi buli volt, másnap még ugyanúgy vár a munka, hacsak nem adtak ki direkt szabadnapot. Nagyon feltűnő lesz, ha pont egy ilyen este után „betegszünk le”, így mindenképpen úgy tervezzünk a távozással, hogy másnap be tudjunk menni dolgozni!

Új munkahelyen kezdenénk az újévet? Nézelődjünk az aktuális állásajánlatok között!

 

Készítette: Kövecses Evelin

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala