Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Pascal Mercier svájci író szerint egyáltalán nem baj, ha eltérően értelmezzük az időhöz való viszonyunkat, és mondjuk nem mindenki él a jelenben, itt és most. Tény, hogy nem vagyunk egyformák ilyen téren sem, ám ez a különbözőség a munkahelyünkön gyakran okozhat konfliktusokat a munkatársainkkal vagy éppen a vezetőnkkel.

Szánjuk néhány percet arra, hogy felderítsük, melyik típusba tartozunk és ennek megfelelően nézzük meg, milyen típusú munkakörök a legmegfelelőbbek számunkra.

Íme, a 3 fő típus az időhöz való viszonyunk alapján!

1.) Múltidéző típus

Aki ebbe a kategóriába tartozik, az szeret a múlttal (40%) foglalkozni, visszatekinteni, és ezáltal újraélni a korábbi élményeket, pillanatokat. A jövőre (30%) és a jelenre (30%) emellett egyforma figyelmet szán.

Ideális munkakörök lehetnek többek között:

adminisztráció, vezetőket támogató asszisztens

ügyvéd, jogi tanácsadó

oktatás, tudomány, kutatás területe

  Az időhöz való viszonyunk meghatározza az ideális munkakört is.   

2.) Álmodozó típus

Ők azok, akik figyelmük igen jelentős részét a jövőre (65%) fordítják, arról gondolkodnak, álmodoznak, vagy éppen szoronganak, ami történni fog. A múlt (5%) egyáltalán nem mérvadó a mindennapjaiban, a jelen (30%) is csak mérsékelten.

Ideális munkakörök lehetnek többek között:

vezető, menedzser, igazgató

biztosító, bróker, banki munkatárs

egészségügyi technikus, gyógyszerész

3.) Életrevaló típus

Ha alapvetően a jelennel (70%) foglalkozunk, míg a jövő (20%) kismértékben, a múlt (10%) pedig alig érdekel bennünket, akkor ez a kategória jellemző ránk. Ebben az esetben energiáinkat az itt és most kérdéseire irányítjuk, és arra koncentrálunk, amin éppen dolgozunk.

Ideális munkakörök lehetnek többek között:

értékesítő, kereskedő

termeléssel kapcsolatos munkakörök

marketinges, médiás, PR-es

raktáros, szakmunkás

ügyfelekkel, szolgáltatással kapcsolatos munkakörök

vendéglátós, idegenforgalommal kapcsolatos munkakörök

Szakértők szerint az a legfontosabb, hogy nyugodtan, magabiztosan, kellő bölcsességgel, és ha kell, megfelelő öniróniával mozogjunk saját belső világunkban. Továbbá érdemes azt is végiggondolni, hogy az időhöz való viszonyunk összhangban van-e a jelenlegi munkakörünkkel és a velünk szemben támasztott elvárásokkal. Emellett szánjuk ezekre a beállításokra néhány percet, hogy mindig első kézből értesülhessünk a legfrissebb nekünk való állásokról: kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra itt, iPhone-ra itt.

De ne álljunk meg a fentieknél, keressünk álláslehetőségeket személyre szabott beállításaink alapján is.

 

 

Készítette: Posta Renáta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, álláshirdetés, munka, fizetés, karrier, szakma