A legtöbb meghirdetett állás esetében sokat számít a kiemelkedő kommunikációs készség, ám az állásinterjún való szereplésnél ennél azonban sokkal többről is szó van. A benyomás és a határozott fellépés sem utolsó, és ezeket szavaink is közvetítik. Éppen ezért érdemes a leginkább várható interjúkérdésekre jó előre felkészülni! Nézzük, melyek ezek!

Így válaszoljunk a 7 leggyakoribb állásinterjú kérdésre!

1. "Hogyan jellemezné önmagát?"

Hogyan válaszoljunk? Mondjuk el a legvonzóbb tulajdonságainkat, például: "Határozottnak, energikusnak, magas szakértelemmel bírónak, alaposnak, barátságosnak ismerem magam. Teljesítményemet leginkább rugalmas munkaidő mellett tudom maximalizálni."

2. "Mit tud a cégünkről / szervezetünkről?"

Hogyan válaszoljunk? Az interjú előtt feltétlenül gyűjtsünk minél több információt az adott cégről, a szervezeti felépítéséről, a termékeiről és a szolgáltatásairól! Jó benyomást keltünk, ha ismerjük a cég történetének fontosabb állomásait és az érdekességeit, emellett mélyedjünk bele megjelent sajtóhíreibe is. Ha az interjúztató egyelőre nem fedte fel a konkrét cég nevét, akkor a szektor legfőbb híreivel és mérvadó szereplőivel legyünk tisztában.

Így válaszoljunk a 7 leggyakoribb interjúkérdésre!

3. "Melyek a hosszú és a rövid távú célkitűzései?"

Hogyan válaszoljunk? Az interjúztató ekkor arra kíváncsi, hogy egyáltalán tervezünk-e bármilyen távon is. De ne elégedjünk meg ennyivel, adjunk profi választ! Ha ugyanis képesek vagyunk úgy megfogalmazni célkitűzéseinket, hogy abban az adott cég és munkakör is szerepel, közelebb léptünk a munkaszerződésünk aláírásához.

4. "Melyek az erősségei, a gyengeségei és az érdeklődési területe?"

Hogyan válaszoljunk? Az erősségeinket bátran említsük meg, de azért ne vigyük túlzásba sem. Soroljuk fel az öt kiemelkedő tulajdonságunkat, és ne ragozzuk tovább. De emellé szépen be tudjuk illeszteni egyúttal az érdeklődési területeinket, így arra is választ adunk. Azonban senki sem szeret a gyengeségeiről beszélni - egy állásinterjún meg végképp nem - de abban azért egyetérthetünk, hogy nincs tökéletes ember. Így mi is rendelkezünk fejlesztendő tulajdonságokkal, és az interjúztató sem vár ettől eltérő választ. Fogalmazzuk meg őszintén és tárgyilagosan, de tegyük azt is hozzá, hogy milyen módon teszünk ezek javításáért. Például ha nem túl erős az angol szóbeli tudásunk, akkor ennek érdekében heti két alkalommal chatelünk egy külföldi barátunkkal.

5. "Mit gondol, hogyan jellemezné Önt egy barátja vagy kollégája, aki jól ismeri?"

Hogyan válaszoljunk? Legyünk őszinték! És próbáljunk meg olyan esetekre hivatkozni, amikor pozitív visszajelzést kaptunk az illetőtől. Például: "A kollégáim tisztelik bennem az őszinteségemet. Ugyan adott pillanatban nem mindenkinek esik jól, de utólag mindig elismerik: értékes időt spóroltunk meg általa."

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

6. "Írjon le egy olyan helyzetet, amelyben nehéz természetű kollégával kellett együtt dolgoznia! Hogyan kezelte a szituációt? Van-e valami, amit ma már másképp csinálna?"

Hogyan válaszoljunk? Mindenki került már ilyen helyzetbe, akár szakmai féltékenységből vagy az eltérő kommunikációs készségekből és félreértésekből adódóan. Ha lehet, nevezzünk meg olyan konkrét projektet, amelyben meghatározó szerepet töltöttünk be, és egy hirtelen fellépő probléma miatt változtatnunk kellett meglévő módszereinken! Arról is beszámolhatunk, ha még nem sikerült maradéktalanul rendeznünk a nehéz természetű kolléga ügyét. Ügyeljünk a higgadt, személyeskedés nélküli beszámolóra. Magyarázzuk el, mit tettünk eddig, hogyan kezeltük a problémát a csapat többi tagja előtt. Ez különösen fontos, hiszen a csapatmunka a legtöbb munkakör esetében kiemelkedő jelentőséggel bír.

7. "Mit gondol, hogyan tud hozzájárulni a cégünk / szervezetünk működéséhez?"

Hogyan válaszoljunk? Személyes értékeinket igazítsuk az interjúztató vélhető elvárásaihoz! Ha például a cég új weboldalt szeretne készíttetni, ne habozzunk elismerően szólni az ezzel kapcsolatos gyakorlatunkról, és említsünk meg néhányat a legjobban sikerült munkáink közül!

A szokásos kérdések mellett azonban számíthatunk váratlan fordulatokra is, de ekkor se essünk kétségbe. Válaszoljunk mindig szakszerűen, legyünk udvariasak, magabiztosak! És fontos az is, hogy ne csak mondandónk, hanem viselkedésünk és testbeszédünk is egyensúlyban legyen azzal, amilyen benyomást szeretnénk kelteni a másik félben.

További cikkeink a még sikeresebb interjú érdekében:

13 bombabiztos tipp állásinterjúra 

13 tipp a tökéletes állásinterjúért 

3 kötelező teendő állásinterjú után 

Forrás: Dan Schawbel: Én 2.0

Készítette: S. G.

Címkék: állásinterjú, álláskeresés, munka, HR, kérdés