Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ugyan egészében átfogó képet nem lehet kapni egy rövid interjú során a teljes szervezeti kultúráról, de felfedezhetők olyan jelek, tünetek az interjú során, amelyek utalhatnak kulturális viselkedésre, attitűdre, folyamatokra. Fehér István, kiválasztási-, szervezetfejlesztési szakértő, coach tippjei következnek.

- Maga a honlap felépítése, üzenete a külvilág felé. Persze ez még nem interjú tapasztalat, de bizonyos irányadó üzeneteket kiolvashatunk belőle. Milyen képet mutat magáról a társaság? Milyen céljai vannak az üzletben, a közösségére vonatkozólag, milyen munkáltatói kultúrát képvisel? Hogyan vélekedik a világról, amely körülötte zajlik, jobb esetben annak a részének érzi-e magát?

- Mit képviselnek az interjúztatók a társasággal kapcsolatban? Fontosnak tartják-e, hogy beszéljenek a céges kultúráról, a munkahelyi klímáról?

- Ha esetleg rákérdezünk, mint érdeklődő interjúalany a munkahelyi klímára, a kapott válaszok azonosságot mutatnak-e a honlapon olvasható információkkal vagy sem?

- Fontos üzenetet közvetít az interjúra szánt idő, az interjúztatók figyelme, jelenléte.

- Figyeljünk a kérdéseinkre adott válaszok minőségére.

- Mérjük fel, hogy mekkora teret kapunk, mint interjúalany az interjú alatt.

- Beszédes lehet, ha az interjún derül ki, hogy az eddig kiírt munkakörben változás van. Figyeljük meg, hogyan ismertetik azt a jelentkezővel.

- Az interjúnak lényeges része a visszajelzés (feedback). Kérdezzünk rá az interjú közben, milyen módon fog ez megtörténni.

   Így mérjük fel az állásinterjún, hogy milyen a cégkultúra   

Legyünk felkészültek, olvassunk a kapcsolódó témákban, s beszélgessünk minél több emberrel, hogy ezáltal is tapasztalatot gyűjthessünk. Döntéseinket a begyűjtött információk alapján hozzuk meg. A kínált álláslehetőségeinkből is strukturáltan válogassunk. Egyszóval, folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint.

Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt. Minél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket tudunk majd hozni.

 

Készítette: Sebők Viktória

 A Profession.hu Facebook oldala

  A Profession.hu Instagram oldala