Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A bizonytalan gazdasági helyzet és az infláció miatt egyre többen próbálnak jobban fizető állást vagy a meglévő munkájuk mellé egy másodállást találni. Egy sokéves munkahelyet azonban sokszor nem egyszerű otthagyni, még akkor sem, ha úgy érezzük, nem becsülnek meg minket anyagilag. Cikkünkben összeszedtük, mit tehetünk ilyen helyzetben!

Próbáljunk meg fizetésemelést kérni

Mielőtt hirtelen felindulásból felmondanánk, érdemes átgondolnunk a lehetőségeinket, hiszen sokszor nem kell messzire menni azért, hogy változás történjen. Ha a fizetésen kívül egyébként elégedettek vagyunk a munkahelyünkkel és szeretjük, amit csinálunk, először próbáljuk meg „házon belül” megoldani a problémát és kérjünk fizetésemelést! A Profession.hu készített egy felmérést a cégek 2023-ra vonatkozó bérfejlesztéseiről és a további terveikből, amiből kiderült, hogy a cégek 76%-a már az év első felében emelt a béreken, ami valószínűleg csak tovább nő majd az év végéig. Tény, hogy a legtöbb munkavállaló magasabb összeget szeretett volna, mint amit kapott, ennek ellenére állásváltás helyett érdemes megpróbálnunk az aktuális pozíciónkban megtalálni a számításainkat. Ha úgy érezzük, hogy nem kompenzálnak minket az elvégzett munkánkkal arányosan, kérjünk lehetőséget egy bértárgyalásra, ahol részletesen kifejtjük, miért szeretnénk emelést kérni! Készüljünk fel alaposan a beszélgetésre és közelítsük meg a dolgot a teljesítményünk felől, hogy a felettesünk is lássa az elkötelezettségünket és elhivatottságunkat!

Tervezzük meg a karrierutunkat

Ha a munkaadónk elutasítja a kérésünket, életbe léphet a B terv, vagyis az álláskeresés. Gondoljuk át, hogy a mostani állásunk mellett beleférne-e az időnkbe egy másodállás, vagy inkább tiszta lappal kezdenénk egy új munkahelyen! Fontos, hogy tudjuk, milyen irányba szeretnénk haladni a karrierünkben, milyen munkakörnyezetben éreznénk jól magunkat, milyen anyagi és egyéb juttatásokra van szükségünk a biztos megélhetéshez és a boldog élethez? Írjunk egy listát az elvárásainkról, így nem fogunk abba a hibába beleesni, hogy egy olyan ajánlatra mondunk igent, amivel hamarosan ugyanebben a helyzetben találnánk magunkat! Ha például fontos számunkra a munkahelyi wellbeing vagy a továbbképzési lehetőségek, ne érjük be egy olyan lehetőséggel, ahol ezeket nem biztosítják! Mielőtt beadnánk a jelentkezésünk, nézzük meg az adott cég honlapját, tájékozódjunk a cégkultúráról, a foglalkoztatási formákról, esetleg nézzünk utána a céggel kapcsolatos véleményeknek, értékeléseknek a neten!

Legyünk naprakészek

Az álláskeresés során fontos, hogy elég időt szánjunk a tájékozódásra, hiszen nem csak azt kell feltérképeznünk, hogy milyen ajánlatok vannak jelenleg, hanem azt is, hogy mi hogyan felelhetünk meg a mai munkaerőpiaci elvárásoknak. Szánjunk pár órát minden nap arra, hogy böngészünk az aktuális állásajánlatok között és figyelmesen olvassuk végig az elvárt készségeket, képességeket! Ha valami gyakran szembejön velünk, például feltűnően sok helyen elvárás a nyelvtudás vagy a táblázatkezelés, érdemes lehet ilyen irányba továbbképezni magunkat, hiszen ha olyan tudással rendelkezünk, amit a cégek aktívan keresnek, valószínűleg az a fizetésünkön is meg fog látszódni. A fejlődésben most mi is segítünk – Profession Prémium Profillal rendelkező előfizetőink kedvezményes áron vehetik igénybe Sämling Üzleti Oktatási Központ egyes képzéseit.

Frissítsük az önéletrajzunkat

Ha megtetszett egy állás, szabjuk személyre az önéletrajzunkat, mielőtt beküldenénk a pályázatunkat! Nézzük át, hogy milyen szaktudást, milyen tapasztalatokat, készségeket, végzettséget várnak a jelentkezőktől és ha rendelkezünk a megfelelő tudással, ezt külön emeljük ki a CV-nkben is! Így a cégek nem csak azt látják, hogy megfelelünk az adott pozícióra, hanem azt is, hogy időt szántunk arra, hogy csak nekik szóló pályázatot adjunk be!

Még keressük az igazit? Böngésszünk az aktuális állásajánlatok, részmunkaidős állások és távmunkák között!

 

Készítette: Kövecses Evelin

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala