Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Itt a hosszú hétvége, csütörtökön már teljes joggal számoljuk vissza az órákat, hogy végre lecsukhassuk a laptopot, letehessük a szerszámokat, vagy levethessük a munkaruhát. 4 nap teljes kikapcsolódás lebeg a szemünk előtt, délutáni alvásokkal és semmittevéssel megfűszerezve. Igen ám, de a valóság ennél sajnos sok esetben sokkal kiábrándítóbb. A heti feszített munkatempó után nagyon nehezen kapcsoljuk ki az agyunkat, és tereljük el a figyelmünket a szinte már megszokott stresszről. Van, hogy egy teljes nap is eltelik, mire sikerül kicsit elengednünk magunkat, akkor pedig már kettőt pislogunk és újra itt a hétfő.

No, de szerencsére most négy napunk is van, igyekezzünk kihozni belőle a legtöbbet! Íme néhány tipp, amiknek a segítségével talán 120%-osan is sikerülhet feltöltődnünk.

Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a hosszú hétvégénkből

Reggeli kikapcsolódás

Kezdjük a reggelt egy kis csenddel. Mielőtt kipattannánk az ágyból, ébredés után feküdjünk még egy 10 percet hanyatt, hunyjuk le a szemünket, és igyekezzünk egy kicsit csendben befelé, magunkra figyelni. Ne gondolkodjunk semmin, nem kell megterveznünk a napunkat, nem kell kitalálnunk, hogy mi lesz az ebéd, hagyjuk, hogy a gondolataink áramoljanak és tovább suhanjanak.

Ha elképzelhetetlennek tartjuk, hogy 10 percig csendben feküdjünk, hallgassunk meg egy gyors, vezetett meditációt – a neten egy perc alatt találunk akár több százat is.

Mozgás!

Végre nem kell egész nap az íróasztalunk felett görnyednünk, használjuk ki a szabadságot! Próbáljunk ki egy reggeli jóga órát, menjünk el kocogni, vagy csak sétáljunk egy nagyot reggeli előtt. A lényeg, hogy kicsit felébresszük a testünket, felpezsdítsük a vérkeringést.

Együnk egy jót!

Az egyik legjobb dolog a szabadnapokban és a hétvégékben az órákon át elhúzódó, kényelmes reggeli. Készítsük el a kedvenceinket, hiszen megérdemeljük! Vagy éppen próbáljunk ki új recepteket, amiket már régen elmentve őrizgetünk, de sosem jutott rájuk időnk. A főtt tojás, torma, sonka mellé esetleg becsempészhetünk egy egészséges zöldturmixot, vagy egy kis quinoa-t. Utóbbi egy alacsony szénhidráttartalmú, és meglepően magas fehérjetartalmú mag, ami ráadásul remek magnézium, kálcium és B-vitamin forrás is! Megdobja a szerotonin szintünket, és segít megnyugtatni az idegrendszert.

Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a hosszú hétvégénkből

Tartsunk offline napot!

Elképesztő, hogy a mobileszközeink milyen szinten uralják az életünket, szabaduljunk meg tőlük legalább egy napra! Semmi email, semmi munkatelefon, de még csak közösségi oldalak sem! Hallgassunk inkább élő zenét, látogassunk el egy koncertre, olvassunk, találkozzunk élőben a barátainkkal és beszélgessünk, beszélgessünk, beszélgessünk!

Tegyünk valami jót!

Nem kell nagy dologra gondolni, egyáltalán nem szükséges, hogy az egész hosszú hétvégénket a parkban töltsük szemétszedéssel! Már egy kedves mosoly a boltban a még ilyenkor is dolgozó pénztárosra, vagy egy-két kedves szó is bőven elég ahhoz, hogy feldobjuk valakinek a napját, ami valljuk be őszintén, azért igencsak szívmelengető tud lenni.

Töltsünk időt a szeretteinkkel!

Hányszor mondunk le családi, baráti programot hétközben a munkára hivatkozva? Itt az idő, hogy végre együtt legyünk! Ünnepeljük közösen a húsvétot, tartsunk nagy, családi reggelit, menjünk el kirándulni, vagy piknikezni barátokkal, látogassuk meg a nagyszülőket, menjünk locsolkodni, fessünk együtt piros tojást, vigyük el a gyerekeket kisnyulakat simogatni! Érdeklődjünk, ki, hogy van, meséljünk magunkról is, használjuk ki, hogy végre valóban van időnk egymásra! Meg fogjuk látni, ez okozza a legnagyobb örömet és feltöltődést.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala