Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

HR szakértőink segítségével összegyűjtöttük azt az öt leggyakoribb – és valós – indokot, amiért felmondhatunk a munkahelyünkön. Ám ezzel több kárt is okozhatunk magunknak. Nézzük, melyek ezek!

Ezt az 5 indokot ne használjuk felmondáskor – még akkor se, ha igaz:

1. Ne tüntessük fel a főnökünket negatív színben

Soha ne mondjuk:"A főnököm nem tisztelt, és nem értékelte a fáradozásaimat. Sokszor nézett levegőnek, és azt hiszem, fogalma sem volt, mennyit dolgozom valójában. Egyáltalán nem éreztem, hogy közös nevezőn lennénk, hogy motivál és támogat engem.”

KÖZEL 11.000 MEGPÁLYÁZHATÓ FRISS ÁLLÁS ITT!

2. Ne tüntessük fel negatív színben az addigi munkaadónkat

Soha ne mondjuk:"Ez a vállalat nem értékeli a munkatársait. Csupán egy szám, egy robot vagyok, itt senki sem törődik a kollégákkal. Nincs őszinte, nyílt kommunikáció a vezetés és a dolgozók között.”

3. Ne ócsároljuk a ránk bízott munkakört

Soha ne mondjuk:"Ez a munka egy zsákutca. Nincsenek kihívások, alig várom, hogy már kezdjek az új munkahelyemen.”

Felmondás: 5 indok, amikre sose hivatkozzunk!

4. Ne fejezzük ki lenézésünket a feladatainkkal szemben

Soha ne mondjuk:"Ez az állás egyáltalán nem passzol a képesítéseimhez és a szakértelmemhez. A tudásom és a tehetségem gyakorlatilag teljesen kihasználatlan marad itt. Ezért úgy éreztem, az első adandó alkalommal élnem kell. ”

5. Ne utaljunk arra, hogy kihasználtuk a cég bizalmát

Soha ne mondjuk:"Ez az állás számomra csak egy ideiglenes megoldás volt, addig kellett, amíg nem találok olyasmit, ami tényleg érdekel és hozzám való. A mostani már a karrierterveimhez is passzol, megtaláltam, amit kerestem, így szeretnék azonnali hatállyal felmondani.”

A fenti indokok nem megfelelőek egy jó kvalitású, karriertervekkel rendelkező értékes és intelligens szakemberhez. Legyünk elegánsak és diplomatikusak ebben a helyzetben különösen, hiszen ez is a csomagunk és az imidzsünk része. Gondoljuk végig, és tartsuk magunkat ehhez, megéri!

Ám ha még csak fejben tervezgetjük a felmondásunkat, de nem találtuk meg az új munkahelyünket, akkor mielőbb lépjünk a tettek mezejére! Ne vesztegessük az időnket! Elképzelhető, hogy kiégettek, fáradtak vagyunk szinte mindenhez, még az álláskereséshez is. Nem jól teljesítünk jelenleg, de csupán azért, mert nem hagyják kreativitásunkat, önállóságra való késztetésünket megélni.

Ebben az esetben egyértelműen új munkakört vagy alapvetően új munkahelyet kell keresnünk. Nem velünk és valószínűleg nem is a csapattal vagy a főnökünkkel van a baj: pusztán nem passzolunk egymáshoz.

Éppen ezért felesleges időrablás erőltetni ezeket a munkahelyi együttműködéseket, mert idővel még frusztráltabbá válik mindkét oldal. Inkább lépjünk a nekünk megfelelő irányba!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: felmondás, álláskeresés, munka, kommunikáció