A mindenki által jól ismert, állásinterjúra vonatkozó jó tanácsok betartása nem mindig vezet sikerre. Az Aol Jobs szakértői olyan megtörtént eseteket gyűjtöttek össze, melyek során a jelöltek nem az elvárt válaszokat adták, illetve nem az "előírásnak megfelelően" viselkedtek az interjún, mégis megkapták az állást.

A szakértők a Quora nevű, a Szilikon-völgy vezetői által is kedvelt online oldalon tették fel a kérdést, mely így hangzott: "Mi a legőrültebb dolog, amit az állásinterjún mondott, és végül mégis megkapta az állást?".

A válaszok alapján íme 4 meghökkentő javaslat, mely akár sikerre is vezethet az állásinterjún:

1. Jelentsük ki, hogy nem akarjuk a munkát

Gil Yehida, jelenlegi Yahoo alkalmazott arról számolt be, hogy állásinterjú végén feltett egy kérdést az interjúztatónak, melyben megkérte az illetőt, hogy foglalja össze, hogy az álláshirdetésben a munka során végzendő 5 feladatkör közül melyik a legfontosabb. A válasz teljesen ellentmondott annak, amelyet az állásinterjúk korábbi szakaszaiban a vezetőktől hallott.

Amikor a cég végül telefonon felhívta és felajánlotta neki az állást, Gil közölte: "Nem fogadhatom el az állást, ha a cég nincs pontosan tisztában azzal, hogy kit és pontosan milyen munkára keres. Javaslom, hogy gondolják át, hogy kire van szükségük és milyen feladatkörökben, mielőtt ajánlatot tesznek".

Yehuda végül megkapta az állást, ő volt ugyanis az egyetlen jelölt, aki észrevette, hogy a vezetőségen belül nincs konszenzus arról, hogy milyen feladatokra vegyenek fel új munkatársat. 

2. Csak néhány kérdésre válaszoljunk

Andy Johns termékmenedzsert a Facebookhoz hívták be interjúra, és tisztában volt vele, hogy a cég híres arról, hogy trükkös interjúkérdéseket tesz fel, és meghökkentő szituációkba kergeti a jelölteket.

Az egész napos interjú során Johns végig jól teljesített, majd eljutott az utolsó körbe. Ekkor a cég egyik igazgatója belépett a terembe és köszönés vagy bemutatkozás nélkül komoly hangon csak annyit mondott: "Öt kérdésem van önhöz!".

Johns annak érdekében, hogy egy kicsit oldódjon a hangulat, rávágta: "Nekem pedig három jó válaszom van."

Az igazgató nem találta humorosnak, feltette az öt kérdést, melyből Johns háromra válaszolt jól. A végén megkapta az állást.

3. Fejtsük ki, mennyire gyűlöltük az előző munkahelyünket

Bár a karrier-tanácsadók azt szokták javasolni, hogy ne szidjuk az előző munkahelyünket, előfordult, hogy ennek az ellenkezője vált be. Dan Halliday HR-menedszer úgy döntött, hogy előadja a teljes igazságot az állásinterjún arról, hogy miért rúgták ki előző munkahelyéről.

"Elmeséltem, hogy miért adtam fel végül a zombikkal teli munkakörnyezetet, hogyan fogok pert indítani a cég ellen a kifizetetlen járandóságaim miatt, és miért nincs már ambícióm arra, hogy valaha is vezető pozícióba kerüljek." Az interjú végén felajánlották neki az állást, melyet azóta is kedvel.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

4. Áruljuk el, hogy szülés után nem feltétlenül akarunk visszatérni a munkahelyre

Kati Sipp az állásinterjún nem titkolta, hogy 6 hónapos terhes. Amikor az interjúztató feltette a kérdést, hogy a szülés után szándékában áll-e visszatérni a munkahelyre, őszinte választ adott.

"Elmondtam, hogy nem tudom előre, hogy a szülés után hogyan fogok gondolkodni a munkába való visszatérésről, éppen ezért nem ígérhetek semmit. Úgy voltam vele, hogy megkockáztatom az őszinteséget, mivel egyébként sem dolgoznék egy olyan munkaadónak, aki hátrányos megkülönböztetésben részesíti a kisgyermekes anyukákat."

A hölgy megkapta a munkát, a munkaadó pedig biztosította számára, hogy heti két alkalommal magával hozhassa a csecsemőt a munkahelyre.

Címkék: állásinterjú, felvételi, álláskeresés

Szemlézte: Fogas Krisztina