Napjainkban ritkán fordul az elő, hogy elküld 1-2 önéletrajzot az álláskereső, és máris behívják egy interjúra. Kivétel persze, ha olyan munkakörben dolgozik, vagy speciális tapasztalata van, amire azonnal "ráharapnak" a vállalatok.

Az esetek többségében egy-két tucat önéletrajzot is útjára kell indítani, mire érkezik egy interjú lehetőség. Ezért kell komolyan venni az interjúkat, és arra törekedni, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból, és ne rontsuk el az álláshoz jutásunk esélyeit. Herczku Monika, a Profession.hu karrier-tanácsadója ehhez ad gyakorlati tanácsokat.

Ami elfogadhatatlan egy cég számára

Mi az, ami teljesen elfogadhatatlan a cégeknek? Ha az alábbi jelenségeket tapasztalják, szinte automatikusan "várólistára" teszik a jelentkezőt.

Ha a jelentkező késik, és nem jelzi időben, hogy mikorra ér oda és mi a késés oka. Sajnos, volt már rá példa, hogy az önéletrajza alapján nagyon is jó pályázó elkésett egy baleset miatt. Nem telefonált oda az interjúztatónak (a telefonszámát nem tudta hirtelen előkeresni), és a 20 perces késés miatt rögtön diszkvalifikálták a versenyből - hívja fel a figyelmet a tanácsadó.

Teljességgel elfogadhatatlan az, ha valaki még az interjú előtt gyorsan elszív egy cigarettát és magából dohány szagot árasztva lép be a szobába, különösen egy nem dohányzó főnök elé. Bizony, volt már rá példa, hogy az ideges hölgy két cigarettát is elszívott az interjú előtt, majd a másodikat a kapu előtt elnyomva besétált a bejárat melletti tárgyalóba. A meggyőződésesen dohányzásellenes ügyvezető szimpátiáját azonnal elveszítette, és hiába mondott utána szakmailag jó dolgokat, a cég vezetője már leírta.

Óvakodjon a túlzott illat hatásoktól: ne használjon erős parfümöt, lehet, hogy valakit irritál az az illat, ami Önnek annyira kedves. A másik végletre is figyelni kell, mert bizony kellemetlen, ha egy pályázó nagyon megizzad vagy hagymásat ebédel az interjú előtt.

Ami nem vet jó fényt a pályázóra

Ha elfelejti a címet és az interjú kezdése előtt 5 perccel telefonál, hogy hová is kell mennie, vagy ha nem nézte meg, hogy hol van az épület és elkeveredik valamelyik utcában. Esetleg elfelejti, hogy kit keres, és a recepciós próbálja kideríteni, és telefonálgat, hogy ki is várt egy ilyen nevű vendéget.

Ha érezhetően nem készült az interjúra, ha nem tudja, hogy pontosan milyen pozícióra hívták be, ha úgy volt vele, hogy már tudja, hogy milyen kérdések lesznek, és majd kivágja magát a helyszínen. Sajnos, ezek "átjönnek" nemcsak egy gyakorlott, de egy kevésbé tapasztalt interjúztatónak is. Ha a pályázó nem veszi komolyan az interjút, akkor az HR-es sem fogja őt komolyan venni.

Ez vonatkozik arra is, hogy mennyire komolyan készül fel a pályázó a beszélgetésre. Ha elhangzik a kérdés, hogy "mit tud rólunk?", és a jelentkező azt válaszolja, hogy "megnéztem a honlapjukat" - ez ma már édeskevés. Ennél sokkal alaposabban érdemes utánanézni a cégnek, az internet ebben óriási segítséget jelent.

Rossz fényt vet a jelentkezőre, ha nem emlékszik pontosan az önéletrajza adataira, összekever munkahelyeket, belezavarodik az évszámokba. Rögtön felmerül a kérdés, hogy ki írta az önéletrajzát, és miért nem szánt rá 5 percet interjú előtt, hogy újból átnézze?

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az sem szerencsés, ha egy pályázó túl sokat beszél és nem figyel arra, hogy mit kérdeztek tőle. Az interjúnak általában szabott időpontja van, amikor behívják a beszélgetésre, vagy annak az elején ezt az interjúztató általában el is mondja, hogy 45 vagy 60, esetleg 90 perces interjút tervez. Ennek megfelelően kell a válaszait strukturálni. Mindig lényegre törően válaszoljon, és csak annyi információt osszon meg, amennyi érdekelheti az interjúztatót.

Bocsánatos "bűnök"

Megbocsátható, ha valaki nagyon ideges, és ezért szinte még a saját nevét is elfelejti.

Izgulhat valaki az interjú előtt azért, mert szeretne jó benyomást kelteni, tényleg érdekli az állás és szeretné a legjobbat kihozni magából. Ám izgulhat azért is, mert nem készült az interjúra, tudja, hogy vannak "lyukak" az önéletrajzban és szeretné, ha ezekre nem kérdeznének rá.

Mit tegyünk?

Herczku Monika azt tanácsolja: a beszélgetés elején próbáljuk "felmérni" a beszélgető partnert, és igyekezzünk alkalmazkodni hozzá beszédtempóban, dinamikában. Koncentráljunk végig az interjú alatt. Figyeljünk az interjúztató minden szavára, mert egy megjegyzésből, félmondatból elcsíphetünk egy-két hasznos információt, vagy a ezekre alapozva beszélgetést kezdeményezhetünk az interjú végén, ha van erre lehetőség.

Így jobban fognak Önre emlékezni, és ha jól választja meg azt az egy-két mondatot, akkor szimpatikusabbá válhat. Fontos, hogy a fel nem tett kérdésekre ne válaszoljon, csak olyan információt adjon, amire rákérdeztek - tette hozzá a karrier-tanácsadó.