Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ha most lettünk álláskeresők, az állásinterjúk még nagy stresszt jelenthetnek számunkra. A jó hír viszont, hogy némi rutin, és egy kis felkészülés igazán magabiztossá tehet bennünket. Kránitz Éva karrier-tanácsadó segítségével összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amelyeket nagy eséllyel feltesznek majd nekünk a következő interjún. Lássuk a szakértő tanácsait, hogyan válaszolhatunk jól rájuk!

1. Mióta keres állást?

Erre a kérdésre a legjobb az őszinte válasz. Ne szégyelljük, ha hosszabb ideje vagyunk a munkaerőpiacon! Nagyon sokan vannak ugyanebben a helyzetben, jelenleg ugyanis minimum 3-6 hónap szükséges ahhoz, hogy egy álláskereső megtalálja a számára megfelelő munkát, de bizonyos szakterületek vagy pozíciók esetében ez akár egy évig is eltarthat. Fogalmazzunk tehát röviden, és ne magyarázkodjunk. Ha szeretnénk rámutatni, hogy nem ölbe tett kézzel töltöttük az eddig eltelt időt, elmondhatjuk, hogy továbbra is követjük szakmánk aktualitásait, eljárunk rendezvényekre, építjük kapcsolatainkat, és esetleg még egy továbbképzésen is részt vettünk.

Ezek a jó válaszok! - álláskeresés, állásinterjú, munka

2. Miért jelentkezett erre az állásra, amelyhez túlképzett?

Ha ezt a kérdést halljuk, akkor az interjúztató az önéletrajzunk alapján azt feltételezheti, hogy a megpályázott munkakör nem jelent majd elegendő kihívást számunkra, ezért könnyen motiválatlanná válunk, és felmondunk, vagy esetleg a fizetéssel nem leszünk elégedettek. Vagyis meg kell győznünk a kérdezőt, miért is tartjuk érdekesnek ezt a pozíciót, és milyen előnyökkel jár, ha minket választ. Vagy elmondhatjuk azt is, hogy szeretnénk több időt tölteni a családunkkal, a hobbinkkal, ezért tudatosan keresünk a korábbi munkánknál kisebb felelősséggel járó feladatkört. Ha ez a tényleges célunk, ajánlott a CV-nket is ennek megfelelően átírnunk, és csak azokat a végzettségeinket illetve tapasztalatainkat kiemelnünk, amelyek a megpályázott állás szempontjából relevánsak.

3. Az előző munkahelyén több mint tíz évet dolgozott. Mit gondol, hogyan fog tudni alkalmazkodni egy új vállalati kultúrához?

Általában igaz, hogy a munkaadók nem kedvelik azokat a jelölteket, akik túl gyakran váltanak munkahelyet, mert nem tartják elég megbízhatónak illetve elkötelezettnek őket, és legalább ugyanennyire tartanak azoktól is, akik nagyon hosszú ideig dolgoztak ugyanannál a cégnél, mert azt gondolják róluk, hogy nem elég nyitottak és bátrak, sőt, talán már el is kényelmesedtek. Ebben az esetben azt kell megmutatnunk, hány különféle területen, vezetővel, munkakörben tevékenykedtünk az előző munkahelyünkön, hangsúlyozva, hogy ezek a cégen belüli váltások is nagy rugalmasságot kívántak tőlünk. Ha külföldi kollégáink vagy projektjeink is voltak, ezeket az együttműködéseket is megemlíthetjük, igazolandó, hogy széles látókörrel rendelkezünk, és jól alkalmazkodunk akár eltérő nyelvi vagy kulturális közeghez is.  

4. Hogyan jellemeznék önt mások?

Ettől a kérdéstől függetlenül is fontos, de ekkor különösen jól jön, ha készülünk referenciákkal: vagyis tudunk olyan személyt megjelölni az előző munkahelyeinken, akiket az interjúztató felhívhat, hogy tájékoztatást kapjon a munkánkról, személyiségünkről, megbízhatóságunkról. Ezeken túl beszámolhatunk a teljesítményértékeléseink eredményeiről, ha volt ilyen, ennek híján esetleg kiemelhetünk néhány jellemzőnket, amelyek miatt szerettek velük dolgozni. Tanácsos azonban mindig tárgyilagosnak maradnunk, és ha esetleg egy vállalható rosszabb tulajdonságunkat is bevalljuk, azzal még szimpatikusabbá válhatunk az interjúztató szemében, mi több, önismeretünkről is tanúbizonyságot tehetünk.    

5. Másokkal együtt, vagy egyedül szeret inkább dolgozni?

Mielőtt válaszolunk, gondoljuk át, hogy a megpályázott munkakör mit kíván: önálló munkavégzést, vagy rendszeres csapatmunkát. Nem ajánlott csak az egyiket vagy csak a másikat kihangsúlyoznunk, mert ezzel téves következtetésekre adhatunk alapot: aki nem tud kollégáival együttműködni, annak komoly személyiségbeli problémái lehetnek, míg ha csak csapatban vagyunk eredményesek, az jelentheti azt, hogy képtelenek vagyunk önállóan elvégezni a ránk bízott munkát. A legjobb, ha a vágyott pozícióra vonatkoztatva elmondjuk, mely feladatokban vagyunk egyedül hatékonyak, és melyek azok a munkafolyamatok, amelyekben inkább a csoportos légkör ösztönöz bennünket.

Kövessük a szakértő útmutatását, és ha szükséges, válaszainkat a munkáltató szemszögéből nézve is fontoljuk meg. Amennyiben még keressük a nekünk való munkahelyet, tartsuk szemünket a legfrissebb lehetőségeken, vagy keressünk személyre szabott beállításaink alapján. Frissítsük önéletrajzunkat, és jelentkezzünk minél több helyre. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést!

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, karrier, állásinterjú, felkészülés