Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Pályamódosítás

Első lépésként tegyük fel magunknak a kérdést: megfelelő-e az önbizalmunk? Amennyiben nem, érdemes először ezen elkezdeni dolgozni. Ha viszont úgy véljük, általánosságban nincs gond a magabiztosságunkkal, csupán szeretnénk, ha kicsit jobban le tudnánk kötni a körülöttünk lévőket, érdemes gyakorolni az alábbi néhány trükköt. Szerencsére ugyanis, ahogy azt is, hogy hogyan legyünk jobb vezetők, hogyan prezentáljunk sikeresebben, azt is viszonylag könnyedén megtanulhatjuk, hogy hogyan legyünk lebilincselőek.

Ássuk bele magunkat új témákba!

Gondoljunk csak bele, legközelebb, ha főnökünk, vagy a kollégánk megkérdezi, mit csináltunk előző este, ahelyett, hogy unalmasan lerendeznénk két szóban a választ azzal, hogy otthon voltunk, mennyivel izgalmasabb, ha például egy 5 perces kiselőadást tudunk rögtönözni például egy csomagolás design workshopról, ahova beiratkoztunk.

Ha eljárunk olyan konferenciákra, előadásokra, vagy keresünk egy-két olyan hobbit, amik semmilyen módon nem köthetők a napi munkánkhoz, nem csak hogy biztosan tanulunk valami újat minden egyes alkalommal, de rengeteg érdekes témánk lesz, amit bedobhatunk a kapcsolatépítő eseményeken!

Pár apró érdekesség mindig jó jöhet a csendes percek kitöltésére. Például tudtuk-e, hogy van olyan kávécsomagolás gyártó cég, akik egy kávéaromát spriccelnek a csomagolás belsejére, hogy amikor kinyitjuk azt, egyből megcsapjon a kávé illata? Vagy például, hogy a pukkanós csomagoló anyagot eredetileg érdes, textúrált tapétának szánták?

Tartsunk egy „Igen!” hónapot!

Ha türelmetlenek vagyunk, és azonnali változást szeretnénk, fogadjuk meg a Daily Muse (amerikai karrier tanácsadó oldal) főszerkesztőjének, Adrian Granzella Larssennek a tanácsát: 1 hónapig mondjuk minden meghívásra igent. Legyen az egy utolsó pillanatos baráti koccintás, egy munkahelyi sütögetés vagy egy ügyfél ebédmeghívása, fogadjuk el és éljünk a lehetőséggel!

Bármennyire is kimerítően hangzik elsőre, jobban belegondolva, nincs veszteni valónk! Akárhogy is sikerül az a bizonyos összejövetel, vagy találkozó, egy biztos: valamilyen, a megszokottól eltérő sztori birtokában távozunk. Ki tudja, kivel hoz minket össze a sors egy szimpla „Igen”-nek köszönhetően, ezért kapcsolatépítés szempontjából is fontosak az ilyen lehetőségek.

Kísérletezzünk!

Elsőre biztosan mindenkinek az olyan kihívás jut eszébe, mint „Egy hónapig letöröltem magam Facebookról.” Mi keressünk valami sokkal kellemesebb, sőt, akár tanulságos, vagy éppen önfejlesztő jellegű kihívást! Ilyen lehet például, ha néhány hétre kiiktatjuk a koffeint vagy az alkoholt az életünkből, ha munka után következetesen kikapcsoljuk a céges mobilunkat, vagy ha megfogadjuk, hogy egy hónapig mindennap kint ebédelünk valahol.

Könnyedén megtanulhatjuk, hogyan legyünk szórakoztatóak!

Hallgassunk podcastokat!

Manapság egyre népszerűbbek a bárki által rögzíthető, online adások. Számtalan témakörben elérhetők beszélgetések, interjúk, előadások, és a témák köre egyre csak bővül. Vannak egész sorozatok, önálló részek, rövidebb-hosszabb feltöltések. Hallgathatjuk őket a kocsiban, vagy bevásárlás közben. Érdemes 50%-ban olyan témákat keresni, amik kifejezetten érdekesek lehetnek számunkra, akár a munkánk kapcsán, 50%-ban pedig olyanokat, amikről még soha nem hallottunk semmit azelőtt (ételek, sörök, Disney rajzfilmek vagy építészet).

Tanuljunk tényeket!

Mit gondolnánk az utazótársunkról, ha egy olasz étteremben a rendelés után, megjegyezné, hogy egyébként Olaszországban van egy hatalmas széf, ahol csak nagy értékű Parmezán sajtokat tartanak. Vagy kirándulás közben, ha meglátunk egy őzet, gyorsan hozzátenné, hogy a második világháborúban volt egy angol csapat, akik 6 hétig tartottak életben egy őzet a hajójukon, hogy megmenthessék. Valószínűleg elcsodálkoznánk, hogy honnan tud ilyesmiket. Ha valaki érdekes tényeket közöl, egyből őt magát is érdekesnek találjuk.

Hallgatni arany!

A legjobb, hogy sokszor már azzal is felkelthetjük valakinek az érdeklődését, pozitív értelemben, ha odafigyelünk rá, és nem csak meghallgatjuk, de meg is halljuk, amit mond. Egyrészt nagyon sok érdekes dolgot megtudhatunk a másiktól, amit akár később mi is felhasználhatunk egy másik beszélgetés során, másrészt, ha csupán 30-40%-ban beszélünk mi, sokkal kisebb az esélye, hogy elszóljuk magunkat, vagy kellemetlen helyzetbe keveredünk.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala