Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!
Sokan most kezdenek új munkahelyen, egy olyan időszakban, amikor még a veterán dolgozók sem biztos, hogy eligazodnak a távteendők között. Egészen más úgy elstartolni, ha csak a saját konyhánkig kell kimennünk a kávéért, és az ebédszünetben is nehezebben szerzünk majd új ismerősöket. Hoztunk pár jó tippet, hogy mégis sikeres legyen az első nap az új helyen!
 

Számítsunk rá, hogy videós eligazítással kezdődik a nap!

Irodai körbevezetés helyett távmunkában egy videós eligazítással kezdődik várhatóan a napunk. Jó eséllyel ezen a ponton már van saját munkaeszközünk, nem ritka, hogy előző nap futárral érkezik a számítógépünk, és feltehetően megkaptuk a legfontosabb tudnivalókat. Ilyenkor megkapjuk a belépéseinket is.
 

Legyünk képben a kommunikációs csatornákkal!

Ahány vállalat, annyi megoldás: van, ahol felhőalapú megoldásokat használnak, és minden egy helyen elérhető. Van ahol chatprogramokon egyeztetnek a munkatársak, van ahol videóhívás a megszokott. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy kit és milyen módon kereshetünk, mikor vannak a csapatos egyeztetések, akkor megspórolhatunk magunknak sok felesleges levelezést vagy pár kényelmetlen helyzetet.
 

Ismerkedjünk meg a feladatainkkal!

Kérdezzünk, kérdezzünk, kérdezzünk. Vannak feladatok, amiket egy irodai környezetben, a kolléga válla fölött könnyebb lenne megérteni, de a jelenlegi helyzetben sincs minden veszve: használjunk képernyőmegosztást, legyünk proaktívak, ha nem értünk valamit. 
 

Legyünk láthatóak!

Nemcsak az első napra, de az első időszakra is különösen igaz, hogy távmunkában kevésbé észrevehető, mit teszünk hozzá a szervezethez. Fontos, hogy időről időre hírt adjunk magunkról, mivel foglalkozunk, mi várható, milyen határidőket vállaltunk. Új munkatársként ez azért is fontos, mert nem leszünk az első pillanattól szerves része a csapatnak, de így tehetünk azért, hogy mielőbb azzá váljunk. 
 

Ismerkedjünk!

Ha tehetjük, küldjünk ki a releváns csapattagoknak, munkatársaknak üzenetet, amiben bemutatkozunk. A megbeszéléseken mutatkozzunk be akár többször is, ha szükséges. Mivel nem futunk össze egymással az irodában, nincs közös ebéd és kávézás, ezért az arcokat is nehezebb megjegyezni. Ez természetes dolog és nem a személyünknek szól. Az első megbeszéléseken, főleg ha hanghívásokról van szó, mondjuk a nevünket is, mielőtt hozzászólunk valamihez. Keressük olyanok társaságát, akikkel találkoztunk az interjúk során és szimpatikusnak tűntek, vagy csak figyeljünk a videóhívásokon és gyorsan találni fogunk valakit, akivel szívesen meginnánk egy virtuális kávét.

Jó tanácsok a koronvírus-járvány idejére

Ne hagyjuk, hogy a szorongás elhatalmasodjék rajtunk! - 9+1 tipp szorongás ellen.

Ha elveszítettük a munkánkat, lépjünk azonnal és kezdjük meg az álláskeresést! -
Így jelentkezzünk be a munkanélküli segélyért (álláskeresési járadékért)
Álláskeresés a járvány idején
I
ratkozzunk fel a Mentőöv Állások oldalon!

Készüljünk fel és kezeljük az anyagi nehézségeket! - Így gazdálkodjunk vészhelyzetben

Ha otthonról dolgozunk, tegyünk az elszigeteltség-érzés ellen! Tippek az új életritmushoz

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala