Ellenünk fordulhat a testünk az állásinterjún

Az állásinterjúknak van olyan vonatkozása, amit sokan hajlamosak vagyunk magától értetődőnek venni, vagy olyan adottságnak tekinteni, amelyen, még ha akarnánk, sem tudnánk változtatni. Ez pedig nem más, mint a testbeszéd - a Careerealism szakértői cikkében ezt vette górcső alá.

Hiába vagyunk felkészültek az interjún, és hiába mondjuk magabiztosan a begyakorolt válaszokat a várható kérdésekre, ha testbeszédünk önbizalomhiányról, arroganciáról vagy éppen érdektelenségről árulkodik. A régi megfigyelés szerint az ember a testbeszéd által sugallt dolgokat fogadja el igaznak az elhangzott szavak helyett, az előbbit ugyanis nehezebb tudatosan kontrollálni. De nem lehetetlen.

Az alábbiakban a testbeszédnek azt a 6 típusát vizsgáljuk meg, amelyeken javítanunk kell, ha nem akarunk ezek miatt rossz benyomást kelteni az állásinterjún.

1. Szemkontaktus

A szemkontaktus fenntartásának fontosságáról mindenki hallott már, különösen fontos azonban, hogy az interjúztató szemébe nézzünk, amikor: az interjú kezdetén és végén kezet fogunk vele, illetve amikor kérdéseket tesz fel, vagy mi teszünk fel kérdést.

Nagyon fontos, hogy ne figyeljünk túl erősen a szemkontaktus fenntartására, ez ugyanis az esetek többségében elvonja figyelmünket az interjúszituációról és az is előfordulhat, hogy emiatt nem tudatosulnak bennünk az elhangzottak. A szemkontaktus hiányához hasonlóan zavaró a folyamatos, szünet nélküli szemkontaktus, ami bámulásnak tűnhet, és rendkívül rossz benyomást kelt.

2. Kézfogás

A kézfogás az első benyomás kialakításával szinte egy időben történik, ezért nagyon fontos üzenete van. Ha magabiztosnak szeretnénk tűnni, kézfogásunk legyen határozott, de ne túl erőteljes. Nőknél gyakran előfordul, hogy túlkompenzálnak és a szükségesnél erősebb kézfogással üdvözlik az interjúztatót. Ám még ez is jobb a gyenge, "döglött hal" jellegű kézfogásnál, amely érdektelenségre és önbizalomhiányra enged következtetni.

Ellenünk fordulhat a testünk az állásinterjún

3. Arckifejezés

Bármit is mondunk, ha arckifejezésünk annak ellenkezőjéről árulkodik, mondandónk nem lesz hiteles. Amikor kézfogáskor például úgy fogalmazunk: "Örülök, hogy megismerhetem!", mosolyogjunk. Hasonlóan, amikor legsikeresebb projektünkről vagy elért eredményeinkről beszélünk, látszódjon rajtunk a lelkesedés, különben kevert üzenetet adunk a HR-menedzsernek, mely csak ront a megítélésünkön.

4. Testtartás

Ahogyan a széken ülünk, befolyásolja, hogy az interjúztató hogyan fog velünk kommunikálni. Ha kényelmesen hátradőlünk, nem keltünk jó benyomást: lustának és komolytalannak fogunk tűnni. A túlzott előredőlés és az interjúztató "térfelének" elfoglalása sem jó, ez ugyanis az agresszivitás és a rámenősség jele. A legjobb, ha semleges pozíciót veszünk fel, üljünk egyenesen a széken, enyhén előredőlve, mely által kifejezzük érdeklődésünket. Jó ötlet, ha mindig lazán az interjúztató testtartását "tükrözzük vissza". 

5. Karok 

A biztonsági őrök körében szokás karba tett kézzel állni, ezzel is üzenve a külvilágnak, hogy "védelmi módban" vannak. A mellkas előtt összefont kar az állásinterjú alatt is hasonló üzenettel bír a felvételiztető számára, az elzárkózás és a megközelíthetetlenség jele. Az ideális jelöltnek jól megközelíthető ember benyomását kell keltenie, ezért kerüljük a karba tett kéztartást, ülve az ölünkben vagy a térdünkön, álló helyzetben pedig oldalt leengedve tartsuk a kezünket. 

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

6. Túlzott bólogatás és remegés

Természetes, hogy az egyetértésünket és beleegyezésünket ki szeretnénk mutatni, de a túlzott bólogatással olyannak tűnhetünk, mint aki mindent kritika nélkül elfogad. Egy-két, mosollyal kísért bólogatás elég az interjú folyamán, és figyeljünk a lábremegésre is, mely egyértelműen az idegesség jele. Hasonlóan kontrolláljuk a túlzott gesztikulációt a kezek esetében is, ne hadonásszunk, és ne akarjunk mindennek kézzel is nyomatékot adni. 

Testbeszéd hibáinkat hajlamosak vagyunk nem észrevenni, többségük ugyanis ösztönössé vált az évek során és nehéz saját magunkat külső szemszögből megfigyelni.

Tartsunk próbainterjút és rögzítsük videóra a jelenetet! A felvételt visszanézve lehet, hogy magunk is meglepődünk majd azon, mennyire más üzenetet küld testbeszédünk, mint gondoltuk.

Címkék: testbeszéd, testtartás, állásinterjú, non-verbális kommunikáció, gesztusok

Szemlézte: Fogas Krisztina