Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A legtöbb életmódbeli tanács azt hangsúlyozza, hogy lazítsunk, relaxáljunk, oldjuk a stresszt, töltődjünk fel, és így tovább – de valójában meg tudjuk ezt tenni a napi taposómalomban? Egyáltalán nem biztos. És csak nő az elégedetlenség bennünk, hogy mennyi mindent KELLENE másképp csinálnunk, de mégis mikor és hol, ha a csöppnyi szabadidőnkben fáradtan zuhanunk a tévé elé vagy éppen az ágyba.

A pszichológusok ezt a kérdést a probléma gyökerére vezetik vissza: akkor és ott kezeljük a konfliktusokat, amikor azzal szembesülünk. Ugyanis a munkánk során számtalan olyan helyzet állhat elő, amikor csak nyelünk, bólogatunk, vállalásokat teszünk, de közben képzeletben összerogyunk vagy éppen toporzékolunk.

És a konfliktushelyzetek csak jönnek egymás után. Annak érdekében, hogy elkerüljük az ezekből eredő holtpontokat, a kölcsönös vádaskodást a kollégáinkkal, és helyreállítsuk az egészséges egyensúlyt magunk körül, érdemes tovább olvasni.

Először nézzük azt, általában hogyan reagálunk, és ezek miért károsak ránk nézve!

ELKERÜLJÜK A KONFLIKTUST

Amennyiben így járunk el, akkor a helyzet sosem fog megváltozni. Arról nem is beszélve, hogy sem mi, sem a másik fél nem nyer ezzel a helyzettel. Ez a tipikus vesztes-vesztes helyzet. Holtpont és elmérgesedett munkahelyi légkör garantálva.

FELVÁLLALJUK A KONFLIKTUST

Amennyiben egy konfliktust agresszív módon kezelünk, nem akarunk mást, mint győzni. Mindenáron. Azon fogunk ügyködni, hogy minden ellenállás dacára látványosan lenyomjuk a másikat, és kierőszakoljuk az egyetértését. Azonban ez a győzelmünk a másik veszteségével jár együtt: győztes-vesztes helyzet. A legnagyobb probléma ezzel az erőszakos viselkedésünk, és az, hogy a másik felet nem magunk mellé állítjuk, hanem – a box nyelvén – kiütjük és otthagyjuk a padlón.

  Konfliktuskezelési módszerek  

FELADJUK

Elképzelhető, hogyha túl nagy a nyomás rajtunk, sürget a határidő is, akkor emiatt meghátrálunk és feladjuk a küzdelmet vagy lenyeljük a véleményünket. Ebben az esetben mi kerülünk a padlóra, és a másik fél győzedelmeskedik az adott konfliktushelyzetben.

ÁTHÁRÍTJUK

Ebben az esetben keresünk valakit, akire átháríthatjuk a helyzet megoldását és a döntés felelősségét. Megpróbálunk kissé a háttérbe vonulni, hogy ne kelljen belemennünk az éles helyzetbe. Ezzel ugyan lehet, hogy megoldás születik, ám nem biztos, hogy elégedettek leszünk ezzel – és valljuk be, nem felnőtt munkatársakhoz méltó eljárás. Jó eséllyel ilyenkor a konfliktus mindkét érintettje veszít: vesztes-vesztes szituáció áll elő.

Ám a fentiek helyett választhatunk eredményesebb és intelligensebb megoldást is. Nézzük!

KOMPROMISSZUMRA TÖREKSZÜNK

Ez egy olyan megegyezést jelent, ami mindkettőnk számára elfogadható megoldást jelent. Nem biztos, hogy mindenképpen ideális, ám az adott körülmények között ésszerűnek ítéljük meg. Ebben a helyzetben azonban ott lehet az, hogy egyszerre győzünk és veszítünk. Mindketten. Esetenként még mindig jobb megoldás az előzőeknél, de máris mutatjuk, mi a legjobb.

MEGÁLLAPODUNK

Ez az előzőhöz képest azt jelenti, hogy egyik fél sem adja fel azt, ami számára fontos. Így mindketten elégedettek vagyunk a végeredménnyel, hogy ugyan egy új, de jó megoldást találtunk közösen. Ehhez szükségünk lesz az őszinte és megoldásra törekvő kommunikációra, és vegyük elő az empátiánkat is: vagyis próbáljunk a másik fejével gondolkodni, és értsük meg az ő álláspontját is.

Hasznos tanácsok, érdemes kipróbálni. Ám az is elképzelhető, hogy a fentieket követjük, de nem biztos, hogy mégsem érezzük jól magunkat a jelenlegi helyünkön. Érdemes tudni, hogy a helyzet csak akkor fog megváltozni, ha mi magunk teszünk érte. Ezért mindig tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken! De ne álljunk meg itt, keressünk álláslehetőségeket személyre szabott beállításaink alapján. Sőt, kipróbálhatjuk a legfrissebb alkalmazást, a Mobilmunkát, ahol még önéletrajzot sem kérnek.

 

Forrás: Mikael Krogerus- Roman Tschäppeler: 52 döntési modell

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma, konfliktus