Amikor behívnak állásinterjúra, első reakciónk a megkönnyebbülés, hiszen oly sok erőfeszítés után végre sikeresen pályáztunk és egy lépéssel közelebb kerültünk álmaink állásához. Aki ekkor hátradől és lazít, a lehető legrosszabb taktikát folytatja.

Összegyűjtöttük azt az 5 dolgot, amit meg kell tennünk, hogy az interjú napján a lehető legfelkészültebben jelenjünk meg és elnyerjük az állást!

1. Szerezzünk információt a cégről!

Fodor Judit, a Kelly Services pénzügyi üzletágának Senior Recruiter szakértője szerint a legjellemzőbb hiba, hogy a pályázók nincsenek tisztában azzal, hogy hova érkeztek, és milyen pozícióról fognak beszélni, valamint hogy ők maguk miért vannak ott, miért éppen ez az álláslehetőség érdekelné őket. Ez alapján komolyan megkérdőjelezhető a pályázó motiváltsága és a munkavégzésben várható alapossága, megbízhatósága.

"Vannak esetek, amikor az interjú előtt csak kevés információt adhatunk a jelentkezőknek, de legalább abból készüljenek fel, ami rendelkezésre áll."

Behívtak állásinterjúra, mit tegyek?

Mészáros Dóra, a Dreher Sörgyárak Toborzási és kiválasztási specialistája azt javasolja, hogy az állásinterjúra való felkészülést kezdjük mindig azzal, hogy rákeresünk az interneten az adott vállalat honlapjára. Tájékozódjunk, szerezzünk információt a cég történetéről, profiljáról, termékeiről, szolgáltatásairól! Nagyon kellemetlen helyzetbe tudjuk magunkat hozni a személyes találkozón, ha ezt a lépést elmulasztjuk - fogalmazott Mészáros Dóra. 

Fodor Judit  szerint, ha közvetítőn keresztül pályázunk, és még nem tudjuk, ki lesz a munkáltató, akkor is érdemes tájékozódnunk magáról a közvetítő cégről is.

2. Győződjünk meg róla, hogy értjük a pozíciót!

Nagyon fontos, hogy alaposan olvassuk át a megpályázott pozíció leírását - emelte ki Fodor Judit. A jövőbeli felelősségi körrel kapcsolatban gondoljuk át, van-e olyan pontja a feladatoknak, amelyet nem értünk teljesen, vagy pontosításra lenne szükségünk.

Gyűjtsük össze a kérdéseinket, melyeket az interjún fel szeretnénk majd tenni! A szakértő azt javasolja, hogy a pozícióval kapcsolatos elvárásoknál gondoljuk át, valóban megfelelünk-e minden szempontnak, esetleg valami plusszal is rendelkezünk, és ez kiderült-e az önéletrajzunkból. 

enlightened A Kelly Services Hungary Kft. által kínált pozíciókhoz kattintson ide!

3. Tanuljuk meg kívülről az önéletrajzot!

A Kelly Services Senior Recruiter szakértője szerint egy másik tipikus hiba, hogy a pályázók nem emlékeznek mit írtak az önéletrajzukba. Sajnos személyesen is tapasztaltam már, hogy a pályázó az interjún kérdezte meg tőlem "Mit is írtam az önéletrajzomban erről?" vagy "Már nem is tudom, meddig is dolgoztam annál a cégnél?". Az önéletrajznak természetesen nem kell több oldalasnak lennie, és minden részletet aprólékosan tartalmaznia, de amit leírtunk, azt illik fejből is tudni.

Mészáros Dóra azt tanácsolja, hogy az interjúra való felkészüléskor olvassuk át az önéletrajzunkat, hogy mindazt, amit papírra vetettünk szóban is pontosan vissza tudjuk adni. Ha hitelesek szeretnénk maradni, akkor se többet se kevesebbet ne írjunk, vagy mondjunk magunkról, mint ami a valóság.

A Dreher Sörgyárak Toborzási és kiválasztási specialistája szerint az egyik hiba, amit ilyenkor elkövethetünk az, ha nem tudjuk, hogy az egyes munkahelyeink időrendben hogyan követték egymást. Felcseréljük azokat, vagy akár kihagyunk egy-egy munkahelyet a felsorolásból. Ami a stílust illeti, legyünk lényegre törőek, adjunk tömör válaszokat, ne legyünk szűkszavúak, de ne is fecsegjünk sokat - tette hozzá Mészáros Dóra.

enlightened A Dreher Sörgyárak által kínált pozíciókat itt találja!

4. Készüljünk bizonyítékokkal!

Fodor Judit kiemelte: az interjún arra kapunk lehetőséget, hogy az alkalmasságunkat bizonyítsuk, ezért érdemes előre felkészülni olyan konkrét példákkal, eredményekkel, amelyek ezt támasztják alá.

Ez különösen az ún. "soft skill"-eknél lehet fontos: az önéletrajzunkban valószínűleg felsoroltuk, milyen személyes készségekkel, kompetenciákkal, személyiséggel rendelkezünk, az interjún azonban meg is kell győznünk az interjúztatót arról, hogy valóban jól kezeljük a konfliktusokat, kiváló problémamegoldók, rugalmasak, stressztűrők, stb. vagyunk, melyre a múltbéli tapasztalataink, az átélt helyzetek, korábbi munkahelyi kihívások jelenthetik a bizonyítékot.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

5. Győzzük meg saját magunkat is!

A Kelly Services szakértője szerint készüljünk fel arra, hogy néhány mondatban, röviden meg tudjuk fogalmazni, milyen tudásunk, tapasztalatunk, képességünk alapján lennénk éppen mi az ideális jelöltek a pozícióra.

Azt is gondoljuk át magunkban, számunkra mi a vonzó az álláslehetőségben: a cég profilja, a pozícióval járó felelősség, a kihívás, a csapat, stb. Az alkalmasságunk mellett ugyanis a másik legfontosabb dolog az interjúztató számára, hogy vajon valóban motiváltak vagyunk-e a pozíció betöltésére, és ebben hosszú távon gondolkozunk-e - árulta el Fodor Judit. Tudnunk kell, hogy nekünk miért lesz jó az adott cégnél, az adott pozícióban dolgozni - tette hozzá.

Címkék: állásinterjú, pályázat, felvételi, önéletrajz, toborzás

Összeállította: Fogas Krisztina