Az állásinterjú 9 farkastörvénye

Már több fordulón tovább jutottunk, és úgy érezzük: finisben vagyunk egy új állásért. Mégis, mi lehet az, aminek köszönhetően minket fognak választani? Hiszen ekkor már túl vagyunk a szakmai és személyes megmérettetésen, a fizetési szint egyeztetésén is. Az esetek többségében az utolsó körben leginkább apróságnak tűnő szempontok jöhetnek számításba. Vagy egészen egyszerűen csak szubjektívumok: kit tudnának jobban elképzelni az adott csapatba. Cikkünkben ennek a nyomába eredtünk, és belestünk mindkét fél gondolatmenetébe. Nézzük!

"Biztos voltam benne, hogy én leszek a befutó - magyarázza Bea -, már csak egy utolsó kör volt hátra a marketingvezetői állásért. A vezérigazgatóval nagyon egy húron pendültünk, a tesztfeladataim megoldását is elismerően kommentálta, és a fizetési igényemmel is rendben volt. Aztán sor került az utolsó találkozóra, és én magam is ledöbbentem, hogy nem rám esett a választás. A fejvadász azt mondta, hogy a másik jelöltnél egy hajszálnyival több összhangot éreztek. Na, hát, erre inkább nem mondtam semmit. Szerintem az volt a gond, hogy megkérdezték, milyen helyszínen tudnám elképzelni a céges karácsonyt, erre rávágtam, hogy egy szép étteremben vagy valami patinásabb helyen, ahová szépen fel tud mindenki öltözni, és kényelmesen meg lehet vacsorázni. Félig viccesen hozzátettem, hogy hát biztos nem vinném ki a társaságot, mondjuk a műjégpályára. Aztán utólag megtudtam, hogy tavaly épp ott tartották a partit, és ez a vezérigazgató saját ötlete volt... Na, ezek után már jobban értem, miért nem engem akartak a csapatba. Szerintem nálam ennyin múlt, ez volt az a bizonyos hajszálnyi különbség..."

Elképzelhető, hogy interjúalanyunk esetében ez a magyarázat. Azonban a másik oldalt is megkérdeztük, hogy milyen különbségeket vizsgálnak ilyen esetben, amikor már csak két-három, teljesen hasonló kvalitású és egyéniségű jelölt közül kell választani.

"Nagyon nehéz egy ilyen helyzetben végleges döntést hozni, hiszen akár több hónapos vagy akár egy egész éves munkának a végére teszünk pontot - fog bele Bence, egy vezetőkre specializálódott kiválasztási cég recruiter munkatársa. - Azt gondolom, hogy ehhez is kell a rutin, meg a leendő munkaadó cég és vezetők minél pontosabb ismerete. Az is igaz, hogy sosincsenek tökéletes pályázók, mindig van valami kompromisszum az eredeti kiíráshoz képest; illetve a szóba jöhető 3-5 jelöltet is egymáshoz képest vizsgálhatjuk: ki miben jobb, több. Azt gondolom, hogy minden eset más és más. Az álláskeresőknek egyébként azt tanácsolnám, hogy töretlen önbizalommal és intelligenciával vigyék végig minden egyes mozzanatát az álláskeresésnek, és ha mégsem rájuk esett a választás, akkor is diplomatikusan köszönjék meg az addigi bizalmat és figyelmet. Még az is lehet, hogy éppen egy ilyen gesztus miatt hívjuk fel őket egy másik álláslehetőséggel."

Az állásinterjú 9 farkastörvénye KÖZEL 1500 VEZETŐI ÁLLÁSLEHETŐSÉG ITT!

Az állásinterjú 9 farkastörvénye

Valóban, nehéz megjósolni előre, hogy mi lesz a végkimenetele egy-egy állásinterjúnak. Az azonban tény, hogy minél stabilabb önbizalommal állunk hozzá, annál rövidebb idő alatt megtalálhatjuk a megfelelő új állást. Nézzük, melyek a legfontosabb szempontok, amire kifejezetten ügyeljünk az állásért folytatott utolsó körös küzdelem során!

Az állásinterjú 9 legfontosabb farkastörvénye:

1. Ne feledjük, hogy az állásinterjú is egyfajta vadászat, ahol szintén számolnunk kell a farkastörvényekkel: csak a legerősebb versenyző marad talpon, csak ő kapja meg az állást. Viselkedjünk mindig nyerteshez méltóan!

2. Mindig alaposan készüljünk fel az állásinterjúra!

3. Vegyünk sorra minden lehetőséget, gondoljunk végig mindent, ami közbejöhet, elromolhat (például ébresztőóra, stb.), és biztosítsuk túl magunkat!

4. Folyamatosan fejlesszük készségeinket és adottságainkat, elsősorban a kommunikáció és az állásinterjúzás terén! Szerezzünk kellő rutint!

5. Sose becsüljük alá versenytársaink ügyességét és erősségeit!

6. És sose becsüljük túl a riválisainkat!

7. Legyünk magabiztosak és összeszedettek!

8. Azt tűzzük ki magunk elé, hogy kevesebb hibát fogunk véteni, mint a riválisaink!

9. Ha nem nyertünk, akkor se viselkedjünk vesztesként!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ne adjuk fel az nemleges válasz után a keresést, nézzünk körbe ITT és ITT, ha egy jó állásra vágyunk! Karriertervezéshez még több segítség: letölthető önéletrajz mintákat ITT találunk, a Profession.hu önéletrajz-készítőjét pedig ITT. Illetve segítségül közreadunk egy teljes és részletes listát is, amelyről igényeink szerint könnyedén kiválaszthatjuk: milyen álláslehetőségek érdekelnek. Jó tanács:válasszunk ki minél több oldalt, és kérjünk értesítést a legfrissebb álláslehetőségekről, mert ezzel a saját esélyeinket jelentős mértékben növelhetjük. Ne maradjunk ki belőle!

Az állásinterjú 9 farkastörvénye ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK A MUNKAKÖR JELLEGE SZERINT:

Adminisztrációs és irodai munkák

Állások bank, biztosítás területén

Állások az építőiparban

Állások értékesítés, kereskedelem területén

Állások gyártás, termelés területén

Állások HR, munkaügy területén

Állások IT fejlesztés, programozás területén

Állások IT üzemeltetés, telekommunikáció területén

Állások jogi, közigazgatási területen

Állások környezet, mezőgazdaság területén

Állások marketing, média területén

Állások oktatás területén

Állások projektmenedzsment területén

Állások SSC BSC központokban

Állások szállítás, logisztika területén

Állások és személy- és vagyonvédelem

Állások a vendéglátásban

Egészségügyi állások

Fizikai munkák

Mérnök állások

Pályakezdő állások

Pénzügy, számvitel, menedzsment állások

Szakmunkás állások

Ügyfélszolgálati állások

Az állásinterjú 9 farkastörvénye RUGALMASABB MUNKAIDŐBEN VÉGEZHETŐ FRISS ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK:

Állások kismamáknak

Részmunkaidős állások

Távmunka

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkakeresés, álláskeresés, állásinterjú