Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Létezik az ingyen ebédA legtöbb tech óriás, mint a Google, a Facebook vagy a Twitter, de példaként említhetjük a hazai Prezi irodát is, jó minőségű ingyen étkezést és korlátlan snack fogyasztást biztosít a dolgozóknak. Ne szomorú menzákra gondoljunk, hanem frissen facsart gyümölcs- és zöldséglére, izgalmas nemzetközi konyhára és soha ki nem fogyó gumicukros tálakra. Bár sokan az ingyen büféasztalról is csak álmodozunk, a legmenőbb cégek még ennél is sokkal kreatívabbak, ha a juttatásokról van szó!

Amikor a munkahely állja a szabadságunkatMelyik munkahely lehet az, amelyik fizeti a nyaralásunkat? Hát nyilván egy nyaralós cég! Az Airbnb szállásközvetítő óriás és a Tour Radar túraszervező is támogatja dolgozói pihenését: az Airbnb évente 2000 dollár értékű szálláskuponnal, a Tour Radar 1800 dollár értékű utazási lehetőséggel csábítja magához a legtehetségesebb munkavállalókat.

A cégek úgy érvelnek a juttatás mellett -no nem mintha bárkit győzködni kellene egy ingyen nyaralásról-, hogy a 2019-ben hivatalosan is betegségnek nyilvánított kiégés megelőzését tűzték ki célul, amikor az utazási támogatás mellett döntöttek.

Némiképp hasonló megoldás, amikor repülőtársaságok biztosítanak a dolgozóknak repjegyeket: ilyen itthon is elérhető többek között az Emirates és a Wizzair munkavállalói számára. 
 

Kiterjesztett szülőtámogatás - akár örökbefogadás esetén isAz Estée Lauder több módon is támogatja munkatársainak szülővé válását: az USA-ban szokatlan módon 20 hét fizetett szülési szabadságot biztosítanak az anyának vagy az apának, ezen kívül akár 10 000 dollárral támogatják az örökbefogadókat, vagy 20 000 dollárral a lombikprogramokban vagy hormonkezelésekben részt vevő leendő szülőket. A Facebook 4000 dollár "pelenkapénzzel" köszönti a dolgozók újszülöttjeit. Az Apple, az Uber, a Yahoo és a Facebook is állja azoknak a munkavállalóknak -az egyébként igencsak költséges- petesejt-fagyasztását, akik később terveznek gyermekvállalást.
 

Anyatejfutár szoptató anyáknak

 
Az Egyesült Államokban más országoktól eltérően 6-12 hét a szülési szabadság. Az American Express a munkába visszatért, de még szoptató anyákat támogatja térítésmentes laktációs tanácsadó igénybevételével, illetve a munkahelyen lefejt anyatej hazajuttatását is ingyenes futár intézi. A Zillow munkatársai gyakran utaznak, így ők szintén anyatejfutározással támogatják az új anyukákat.
 

Akik társak a gyászban is

 
Vannak olyan cégek, amelyek jóban-rosszban partnerek: a Google például az elhalálozott dolgozói özvegyének juttat egyfajta járadékot. Az így folyósított pénzösszeg a munkavállaló halálát követő 10 évben a fizetésének a fele. A Facebook 20 nap fizetett szabadságot biztosít közvetlen hozzátartozó halála esetén.
 

A szőrös gyermekek szülői is jól járnak

 
A nagy techcégek és menő startupok világában egyre többen ismerik fel, hogy a kisállattulajdonos dolgozók is igénylik a törődést: Palo Altóban több vállalat is bevezette a kutya-örökbefogadó szülők számára a pár napos szabadságot, választhatnak rugalmas munkaidőt és a kutyabarát módon kialakított irodák már szinte alapvetésnek számítanak a közegben. 
 

Szundi az irodában

 
A Google, a Nasa, a Samsung és a Huffington Post irodája is híres arról, hogy nyugodt pihenésre alkalmas szundi-kapszulákat telepítettek a munkahelyre. Bár korábban ez a naplopás szinonimájaként élhetett a fejünkben, Christopher Lindholst, a Metronaps alapítója elmondta: "A millenial generáció sokkal rugalmasabban áll a felelősséghez és a munkavégzéshez. A napközbeni pihenés növeli a teljesítményüket."
 

Viszlát lakbér, viszlát diákhitel!

 
Milyen lenne, ha valaki egyszer csak kifizetné az összes megmaradt diákhitelünket? Nos, több amerikai cégnél ez a megvalósult álom! Nemcsak a frissdiplomások hitelét fizetik vissza, de sok helyen lakhatási támogatást is nyújtanak. Ne rozoga munkásszállókra gondoljunk, hanem medencés, edzőtermes campusokra, ahol mindenféle szolgáltatás elérhető.  
 
Bár Magyarországon még ritkán találkozunk hasonlókkal, néhány vállalat már ajánl néhány érdekes béren kívüli juttatást: a legtöbb nagy étterem- és kávézólánc dolgozói fogyasztást, és családi kedvezményeket, az üzletek személyzeti kedvezményt szinte mindig kínálnak. A legtöbb SSC-ben elérhető edzőterem és irodai masszázs, a gyümölcsnapok sem ritkák, és a vállalati egészségbiztosítás is egyre elterjedtebb.
 
Béralku esetén mindig számoljunk ezekkel a juttatásokkal is: lehet, hogy a kínált fizetés önmagában még nem, de az ajánlott plusz juttatásokkal már az új munkahely felé billenti a mérleg nyelvét.

Figyeljük folyamatosan a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt. Minél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.

 

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala