Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egy svédországi szoftverfejlesztő cég, a Mimer azzal teremtett mozgalmat nemrégiben, hogy egy hét szabadságot ajánlott fel pluszban azoknak az alkalmazottaknak, akik heti legalább három órát töltenek edzéssel. A cég HR vezetője szerint a program fő célja az volt, hogy a munkahelyi stresszt csökkentsék, ennek pedig a rendszeres sportolás az egyik legjobb módja. Ugyanakkor bár sokan ismerik a megoldást, a kivitelezéshez némi eltökéltség és önuralom is szükséges: itt jött képbe a motiváló ajánlat, az ajándék szabadság. Az ötlet nagy sikert aratott a munkatársak körében, többen is jelezték, hogy nemcsak az extra szabad hét, hanem a rendszeres mozgással járó előnyök is meghozták a kedvet a sportoláshoz. A szoftverfejlesztő cég példáját máris elkezdték követni más svéd cégek is. 

Nemcsak a skandinávok éreztek rá az ajándék szabadság vonzerejére: egyre több amerikai cég igyekszik a szokásosnál több szabadnapot ajánlani az alkalmazottainak. Azt is hozzá kell persze tennünk, hogy az Amerikai Egyesült Államokban nem biztosítanak kötelezően szabadságot: 1 év munkaviszony után általában 10 nap, 20 év munkaviszony után 20 nap jár a dolgozóknak, de ez minden esetben a munkáltatóval való megállapodástól függ. Ugyanez a szűkmarkúság igaz a szülési szabadság kérdésére is, az anyáknak 12 hét fizetetlen(!) szabadságot kötelesek biztosítani. Ezt látva különösen értékesnek tűnhet minden egyes ajándékba kapott szabadnap!

Szabadság ajándékba

A startupok és a nagyobb tech-cégek azonban kezdik felismerni, hogy a cégnek is jó, ha az alkalmazott kipiheni magát vagy éppen több lehetősége van időt tölteni a családdal. Mark Zuckerberg épp a hetekben jelentette be, hogy második gyermeke születése után is szülői szabadságra megy: és ezt nemcsak ő teheti meg, állítólag a Facebook dolgozóinak is jár 4 hónap szabadság a baba születésététől számított egy éven belül. A Spotify pedig a gyermek első évében 6 hónap fizetett szülői szabadságot kínál az alkalmazottainak – ők is úgy vélik, hogy így lehet a legegészségesebb a magánélet és a munka egyensúlya.

Bár az extra szabadság nálunk még nem tartozik a megszokott béren kívüli juttatások közé, izgalmas példákat már most is találhatunk:

Itt például ajándékcsomagot állítanak össze az üzem termékeiből

Itt kedvezményes fogyasztást, itt pedig kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosítanak

Van ahol kedvezményes vagy ingyenes sportolási lehetőséget, máshol kedvezményes üdülést kapnak az alkalmazottak

Van ahol pedig céges masszázst ajánlanak a dolgozóknak: például szakmunka de irodai munka mellett is

Béralku esetén mindig számoljunk ezekkel a juttatásokkal is: lehet, hogy a kínált fizetés önmagában még nem, de az ajánlott plusz juttatásokkal már az új munkahely felé billenti a mérleg nyelvét.

Figyeljük folyamatosan a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt. Minél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.


 Készítette: Rákász-Losonczy Judit

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala