Állásinterjún jártunk: milyen a jó szerelő?

Strand, termálfürdő, csúszdapark, wellness szállodák - mindegyik létesítmény egy-egy medencéje hónapokig tartó folyamatos munkáját és szakértelmét feltételezi egy jó csapatnak. Mármint, ha tényleg jó a csapat, és hozzáértők dolgoznak benne - a kellő rutinnal.

Létszám terén nincs hiány, és a szakmunkás végzettségűek ma már számtalan jobbnál jobb álláslehetőség közül választhatnak - feltéve, ha éppen keresnek munkát. Ám az sem megy ritkaságszámba, hogy az igazán jó szakiknak híre megy, és meglévő munkahelyükről megpróbálják elcsábítani őket egy másik céghez. Egy ilyen munkaerőpiacon mégis hogyan találhatjuk meg az igazán jó szerelőket?

Állásinterjún jártunk: milyen a jó szerelő?Németh Zsoltot, a Fürdőpark Kft. társtulajdonos-ügyvezetőjét faggattuk erről, aki már a 15 éves uszodatechnikai múltjára és a 10 éves cégvezetői tapasztalatára hagyatkozva pontosan tudja, milyen szakembert keres csapatába - ha bővítésre kerül sor. Mert akit egyszer felvesznek, az jó eséllyel marad és hosszú távon a csapat részévé válik, a cégre a fluktuáció nem jellemző. Ez a gondos kiválasztási folyamatot is mutatja - érdemes hát ellesnünk, ő mi alapján mérlegeli a jelentkezőket!

"Speciális tudásra van szükségünk - magyarázza Zsolt -,mivel cégünk fő profilja az uszodatechnikai kivitelezés és üzemeltetés - ebbe tartozik a magánmedencék tervezésétől egészen az 50 méteres FINA medencék gépészeti munkálatáig minden. Azonban nincs kifejezetten uszodaszerelői képzés, ezt a gyakorlat során lehet elsajátítani. Általában a fűtés-, a csőhálózat- és az épületgépészet szerelők közül választunk, mivel ők már olyan részfeladatokkal tisztában vannak, amire itt is szükség lesz. A speciális feladatokat pedig a vezető szerelő irányítása alatt tanulják meg."

A cégvezető szerint nagyon nehéz jó szakembert találni, de nem lehetetlen. Ugyanis a legjobbak már dolgoznak valahol, ott megbecsülik őket, és érthető módon nem igazán akarnak váltani. Márpedig itt is mérvadó, hogy szakmailag és emberileg egyaránt egy jó szintet képviselő jelöltek jöhessenek szóba.

"Épp mostanában kerestünk három új szerelőt. Online álláshirdetéseket adtunk fel, és már az önéletrajznál alaposan meg tudtuk szűrni: ki az a tíz jelölt, akit végül behívunk. Nagyon fontos az önéletrajz! Lehet, hogy ez az én saját hóbortom, de szerintem ne fényezze agyon magát az illető, hanem feketén-fehéren lássam a lényeget: hol dolgozott, pontosan mit csinált, és fejtse ki néhány mondatban azt is, hogy például milyen méretű és típusú csöveket szerelt eddig. Na, ehhez az is kell, hogy legyen egy bizonyos szakmai alázata és önmérséklete is a jelentkezőnek, és ne dőljön be a mai túlzásokra biztató karriertippeknek."

Állásinterjún jártunk: milyen a jó szerelő?

Nézzük, milyen szempontok domináltak a szerelői állásinterjún!

1. Eljön-e a megbeszélt interjúra. Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de gyakran előfordul, hogy nem jelennek meg az addig lelkes jelöltek a leszervezett állásinterjún. Vagy éppen késve érkeznek - mindenféle előzetes elnézéskérés nélkül. Mindkettő nagyfokú tiszteletlenség, az ilyen jelölteknek nincs is több esélyük az adott cégnél.

2. Ne űzzön sportot a munkahelyek váltásából. Ha egy jelölt túl sokszor - például évente vagy annál gyakrabban váltogatja a munkahelyeit -, akkor valamilyen összeférhetetlenség jellemző lehet rá.

3. Mobilitás és rugalmasság. A szerelői munkálatok sokszor más és más városokban és több napig tartanak, ezért vállalni kell az ezzel járó utazást és az ott tartózkodást is. Ehhez egy stabil családi háttér is sokat hozzá tud tenni.

4. Értsünk szót egymással! Ennél a pontnál Zsolt arra utal, hogy kell egy közös nevező szakmailag és emberileg is. Az összetett projekteknél és a feszített munkatempóba nem fér bele, hogy nem beszélnek egymással egyenesen a kollégák, vagy éppen betartanak a másiknak valamilyen szakmai hiúságból, sértettségből fakadóan.

5. Egy próbahónap, és minden kiderül: vagyis próbaidőszakot kell vállalnia az esélyes jelöltnek, és ennek során a mélyvízbe dobva derül ki, hogy véglegesítik-e őt vagy sem. Ez egy olyan szakma, ahol nem a szavak, hanem a tettek döntik el, ki az, aki igazán jó benne! Ahogy nyúl a szerszámhoz, ahogy gondolkodik és így tovább - ebből már a vezető szerelő el tudja dönteni, hogy mennyire lesz alkalmas az illető erre a munkára.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az önéletrajzhoz még egy tipp Zsolttól: a külalak és a lényegre törő tömörség mellett vegyük a fáradtságot egy hivatalos fotó készítésére is. A cégvezető nem egy olyan jelentkezést kapott, ahol mondjuk a jelölt egy autó lökhárítójára támaszkodva pózolt, vagy éppen egy kerti grillpartin sütögetett. Jó tudni, hogy az ilyen pályázatokat - akár csak a fotó miatt - de nem veszik komolyan a munkaadók.

KÖZEL 900 SZAKMUNKÁS ÁLLÁS ITT! Csak egy önéletrajz kell, és máris jelentkezhetünk!

Letölthető önéletrajz mintákat ITT találunk, a Profession.hu önéletrajzkészítőjét pedig ITT.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, állásinterjú, szakmunka, szerelő