Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ha az első állásinterjún jól szerepeltünk, és behívtak bennünket a Állásinterjú, több körben második körre, egy sikerélményt már biztosan elkönyvelhetünk. Ahhoz azonban, hogy a következő beszélgetéseket is hasonlóan zárjuk, nem dőlhetünk hátra örömünkben. Az állásinterjúk második, harmadik (esetenként negyedik, ötödik) köre ugyanolyan komoly felkészülést igényel, mintha először találkoznánk leendő munkáltatónkkal.  Hadas-Hajdu Helga, a Job Evolution Nonprofit Kft. szakmai vezetőjének tanácsai következnek.

Helyzeti előnyök

Az állásinterjú első köre után abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy van már egy kontaktunk az adott céghez. Érdemes élnünk ezzel: hívjuk fel az interjúztatót, és kérjünk tőle visszajelzést. Kérdezzünk rá, mi tetszett neki legjobban a bemutatkozásunkban, mit hangsúlyozzunk ki a következő beszélgetések során. Elképzelhető, hogy nem kapunk tőle konkrét választ, de a reakcióiból is fontos következtetéseket vonhatunk le, de, ha jól kérdezünk, akár tanácsra is számíthatunk tőle. Mindenképpen érdeklődjünk arról is, kivel fogunk a következő alkalommal találkozni: az illető milyen vezető, mióta dolgozik a cégnél. Bármilyen információ értékes lehet számunkra” – hívja fel a figyelmet az álláskeresési tanácsadó.

Amennyiben a telefonos megkeresésünk nem jár eredménnyel, értékeljük mi magunk az interjúnk első körét, lépésről, lépésre: mit tudtunk megmutatni a személyiségünkből, szakmaiságunkból, és mi az, amit nem. „Ha úgy ítéljük meg, hogy minden a helyén volt, akkor semmiképp ne akarjunk kibújni a bőrünkből, és bármire nagyobb hangsúlyt fektetni, mint amennyire jellemző ránk, adjuk egyszerűen önmagunkat. Ellenkező esetben viszont, amikor a továbbjutás ellenére hiányosságokat találunk a bemutatkozásunkban, gondoljuk át, milyen módon domboríthatjuk ki ezt a homályban maradt tudást, kompetenciát, tapasztalatot” – tanácsolja Helga.

Csak magabiztosan!

Bár a kiválasztási folyamatok akár hónapokra is elhúzódhatnak a pályázók több körös meghallgatása miatt, a szakember szerint ajánlott türelmesnek maradunk. „A testbeszédünk, az arckifejezésünk többet elárul a szakavatottak számára, mint gondolnánk – legyen szó pozitív vagy negatív hozzáállásról. Éppen ezért mindig tartsuk szem előtt azokat az előnyöket, amelyek miatt szeretnénk bekerülni a céghez, így kisugárzásunk pozitív, és érdeklődő marad.

Állásinterjú több körben - álláskeresés, álásinterjú, karrier

A másik jó tanács az önbizalom: „az interjú első köre olyan, mint egy premier. Ha ezen túljutottunk, az azt jelenti, hogy visszatapsoltak bennünket, mert tetszett a hallgatóságnak, amit mutattunk. Töltekezzünk ebből a visszacsatolásból, és legyünk magabiztosak a következő beszélgetéseken.” Egészséges önbizalommal szakmaiságunkat is hitelesen tudjuk képviselni a szakmai vezető, vezetők előtt a második, harmadik fordulón. „Törekedjünk arra, hogy semmit ne ismételjünk meg, amiről korábban már beszéltünk. Ha mégis ilyesmire kérdez rá egy új interjúztató, fogalmazzuk meg úgy a választ, hogy azok számára is hordozzon újdonságot, akiknek már bemutatkoztunk. Mindig legyen egy kis plusz, egy kis fűszer a mondandónkban, így árnyalhatjuk a legjobban a rólunk kialakuló képet” – javasolja a coach.

Azzal is számolnunk kell, hogy a kiválasztás során egyre komolyabb teszteket is kaphatunk. „Egy vezérigazgatói asszisztens esetében például számtalan kompetenciára szükség van, ezért a feladatsorok is ennek megfelelően nehezedhetnek. Egy ügyfelem beugróként a személyiségjegyeket és a munkaattitűdöt vizsgáló tesztet kapott. Ezután egy táblázatkezelésről szóló feladat következett, időre, majd pedig egy komplex utazásszervezés, repülőjegy- és szállásfoglalással, autóbérléssel, a vezető másnapi külföldi útját előkészítendő, vagyis néhány óra alatt valóban mindent el kellett intézni, és prezentálni a leendő felettes felé. Bár ez a példa kissé extrém, de olyan munkakörökben, ahol speciális tudásra, készségekre van szükség, nagy valószínűséggel ellenőrzik is azok meglétét” – osztja meg Helga.

Mennyi az annyi?

Bár munkavállalóként az egyik leglényegesebb információ számunkra a lehetséges fizetés, változó, mikor kerül sor a bértárgyalásra a felvételi eljárás során: függ a pozíció jellegétől, a piaci szegmenstől, a cégkultúrától. „Kíváncsiságunk ellenére ne kérdezzünk rá a juttatásokra közvetlenül, inkább kérjünk tájékoztatást a feltételekről, konkrétumokról, annak érdekében, hogy megfelelően tudjunk továbbhaladni a pályázási folyamatban” – fejti ki a szakember.

Jellemzően a második, harmadik interjúkörben lesz lehetőségünk a bérről tárgyalni. „Az interneten széles körben tájékozódhatunk a munkakörre jellemző bérekről, az adott cégről, versenytársairól, az iparági helyzetről. Emellett meg kell határoznunk magunkban a piaci értékünket. Ez egy fix összeg legyen, amelyet szakmaiságunk és releváns gyakorlatunk szerint kalkulálunk ki, beleszámítva, hogy mennyi az a fizetés, amellyel a következő három évben elégedettek lennénk, természetesen reális határok között maradva. A béren túl tisztában kell lennünk a pluszjuttatások lehetőségével: melyek azok a cafetéria-elemek, amelyeket az adókulcsok figyelembevételével a legjobban ki tudunk használni, esetleg előnyt jelentene-e számunkra a korlátlan telefonhasználat, vagy a céges autó magáncélú használata. Bizonyos vállalatok éves bónuszt is kínálhatnak, ezt is érdemes mérlegre tennünk, amikor az alkura készülünk” – sorolja a vezető.  

Fogadjuk meg a fenti tanácsokat, és hozzuk ki a legtöbbet magunkból az állásinterjú egyes fordulói során. Ha még keressük a nekünk való munkát, nézzünk szét itt a legfrissebb lehetőségek között, ide kattintva pedig a jól fizető munkák közül válogathatunk. Amennyiben más szempontok szerint keresnénk, használjuk személyre szabott beállításainkat. Ha kérünk hírlevelet és Facebook értesítést, akkor biztosan nem maradunk le álmaik állásáról! 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, karrier, állásinterjú, felkészülés