Kevés kiábrándítóbb dolog van, mint amikor az állásinterjú után elküldjük a köszönőlevelet, majd hiába várunk a HR-es válaszára. Egy bizonyos idő elteltével a jelöltek egy része vagy e-mailt ír, illetve telefonál, vagy passzívan elfogadja a feltételezett kudarcot. 

A Forbes magazin szakértője szerint nagyon fontos, hogy az interjúfolyamat vége felé rákérdezzünk a döntési folyamatra és arra, hogy mikor várható a visszajelzés. Ez később hivatkozási pont lehet, ha nem kapunk választ, illetve segít az interjú utáni kapcsolattartás ütemezésében.

A szakértő szerint 10 dolgot érdemes tennünk, ha úgy érezzük, hiába várunk az interjúztató válaszára:

1. Kezdeményezzünk

Jacquelin Smith, a cikk szerzője felhívja a figyelmet, hogy ha a jelölt nem mutat kezdeményezőképességet és aktivitást az interjú után, azt az érdeklődés hiányának és motiválatlanságnak tudhatja be az interjúztató. Amikor lejár a szóban megadott határidő a visszajelzésre, várjunk pár napot, majd küldjünk egy "bejelentkező" e-mailt. Győződjünk meg róla, hogy a levélben értékes információt nyújtunk az interjúztatónak, hívjuk fel a figyelmet egy-egy érdekes szakmai cikkre vagy blogra.

2. Készítsünk tervet

Szakértők szerint nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt, és mi számít idegesítő, túlzásba vitt kommunikációnak, vagy mit tekint érdektelenségnek, passzivitásnak az interjúztató. Fontos, hogy az interjúról kilépve határozzuk el, hogy maximum hányszor fogunk érdeklődni a felvételi kimeneteléről, és ezt milyen módon fogjuk megtenni. Ragaszkodjunk ehhez a beosztáshoz akkor is, ha nem járunk sikerrel és nem kapunk választ a cégtől.

  Állásinterjú: ezt tegyük, ha nem hívnak vissza  

3. Legyünk nagyvonalúak

Bármennyire is kiábrándultunk a cégből, a telefonos és e-mailes beszélgetések során mindig maradjunk visszafogottak és udvariasak. Elképzelhető ugyanis, hogy még mindig folyik a kiválasztás és a jelöltek meghallgatása, ennek következtében pedig valóban nem született még döntés.

Az sem zárható ki, hogy a velünk való személyes találkozás arról győzte meg őket, hogy a vállalaton belül egy máik pozícióba illenénk, és később meg fognak keresni ezzel kapcsolatban. Szakértők szerint bárhogy is alakul, a cégnél emlékezni fognak rá, hogyan kezeltük a visszautasítást és lehet, hogy pont ez lesz az, amely pozitív értelemben megkülönböztet a versenytársainktól. 

4. Forduljunk a közösségi médiához plusz információért

Keressünk rá, dolgozik-e valaki az adott vállalatnál a közösségi médián bejelölt ismerőseink közül. Ha igen, megkérhetjük, hogy ajánljon minket az adatlapján, illetve más módon, amely az adott közösségi oldalon bevett gyakorlat. Arról is érdeklődhetünk, tud-e valamit a kiválasztási folyamat jelenlegi állásáról és arról, hogy esélyesek vagyunk-e.

5. Vegyük észre a jeleket

Azt, hogy mennyi energiát érdemes fordítani az interjú után a visszajelzésre, könnyen megállapíthatjuk, ha a határidő lejárta után közvetlenül az interjúztatónál vagy a legközelebbi kontakt személynél érdeklődünk. Figyeljük meg, milyen a reakciója. Ha lelkes és informatív, az azt jelentheti, hogy érdemes még erőfeszítéseket tennünk. Ha hűvös és diplomatikus, jobb, ha nem fordítunk több energiát rá. Sokszor azt is válasznak értékelhetjük, ha nem kapunk választ.

6. Lépjünk felfelé a létrán

Ha úgy érezzük, hogy számos próbálkozás után sem kaptunk érdemi információt a HR-osztálytól, vagy folyamatosan a titkárnők fogadják megkeresésünket, lépjünk feljebb a vállalati ranglétrán és érdeklődjünk közvetlenül annál, aki a leendő főnökünk vagy csoportvezetőnk lesz. Szakértők szerint minél magasabban áll az illető a vállalati hierarchiában, annál nagyobb tiszteletet mutat a jelölt iránt. Egy-egy ilyen lépés lendületet adhat a döntési folyamatnak és akár javíthat is megítélésünkön. A legrosszabb esetben pedig biztossá válik, hogy nem ránk esett a választás.

7. Hallgassunk a megérzéseinkre

Szakértők szerint, mivel a visszautasítás pszichológiailag megviseli az embert, a szervezetünk különböző hárító mechanizmusokkal próbálja védeni magát a csalódás ellen. Legyünk racionálisak amikor azon vesszük észre magunkat, hogy próbáljuk racionális érvekkel megmagyarázni vagy késleltetni a csalódást. A "valószínűleg nem kapták meg az e-mailemet" vagy a " biztosan szabadságra ment az illetékes" kezdetű érvelések mögött valójában már tudjuk, hogy a válasz negatív.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

8.Tájékoztassuk megfelelően az interjúztatót

Tájékoztassuk a munkaadót arról, ha a kiválasztási folyamat során valamilyen, az iparágban fontos történésben előrelépés született. Ha a céget érintő nagyobb ívű folyamatokra is odafigyelünk, és erről tájékoztatjuk a potenciális munkaadót, az által észrevétlenül tudatjuk, hogy továbbra is érdeklődünk az állás iránt. 

9. Ne vegyük személyes kudarcnak, ha nem jön válasz

A vállalatoknál gyakran előfordul, hogy egy-egy meghirdetett álláslehetőséget utólag limitálni kell a fizetés és a feladatkör szempontjából, vagy akár teljesen meg is kell szüntetni. Ezeket a belső információkat a cég nem szeretné nyilvánosságra hozni, így sokszor azt a taktikát választja, hogy egyáltalán nem kommunikál. 

10. Tanuljunk a vállalatról a válaszadási hajlandóság alapján

Előfordulhat, hogy nem abban a bánásmódban részesítettek minket, melyet megérdemeltünk volna, vagy az interjú után bármilyen más okból negatív képet kaptunk a vállalatról. Raktározzuk el az információt és használjuk később, amikor más pozícióra jelentkeznénk ugyanannál a cégnél. Sok esetben egy-egy kiválasztási folyamat során a vállalati kultúráról is képet kapunk, valamint arra is következtethetünk, hogy hogyan bántak volna velünk, ha megkapjuk az állást.

Címkék: állásinterjú, felvételi, HR, kiválasztás, álláskeresés

Szemlézte: Fogas Krisztina