Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Profiktól tanulni nem szégyen, sőt, nagyon is hasznos. Cikkünkben HR és kiválasztási szakemberek velős és lényegre törő tapasztalatait osztjuk meg olvasóinkkal az állásinterjúk és a csapat kiválasztása szempontjából. Nézzük, mire figyeljünk oda!

8 ARANYSZABÁLY A KIVÁLASZTÁSHOZ:

1. A munkatársak kiválasztása nem csak a HR-esek feladata. A jövőbeli közvetlen felettes ugyanolyan felelősséggel bír ebben.

2. Az önéletrajz ritkán adja vissza a személyiséget! Ha ez is fontos az új jelöltnél, akkor több időt érdemes eltölteni a kiválasztás előkészítésével.

3. Ha túlságosan mereven ragaszkodunk az álláshirdetésben megfogalmazottakhoz, elképzelhető, hogy nem ismerjük meg az összetettebb csomaggal és ezáltal nagyobb potenciállal rendelkező pályázókat.

4. Az előszűrésre ne sajnáljuk az időt. Néhány perc telefonbeszélgetés során kideríthetjük, hogy alkalmas-e a jelölt a pozícióra vagy sem. Ezt szimplán írott anyagokból nehezebb kiszűrni.

Állásinterjú: 8 aranyszabály HR-esektől

5. A szimpátia fontos szempont a kiválasztásnál, de nem lehet hangsúlyosabb, mint az, hogy milyen emberre van szüksége a csapatnak, az adott vezetőnek és a cégnek.

6. Ha csupán a magas fizetést tudjuk vonzóbb feltételként kínálni, mint a konkurencia, akkor a kiválasztott új munkatárs hamar továbbállhat. Keressük meg az igazi előnyöket és motivációt számára, amiért a lojalitását is megszerezhetjük!

7. Mindenkivel, még a legnagyobb rutinnal rendelkezőknél is előfordul, hogy időnként nem jól választanak. Ezt el kell fogadnunk!

8. Az előző pontot folytatva: amennyiben rájövünk arra, hogy nem jól döntöttünk, lépjünk a tettek mezejére. Ha végképp reménytelennek látjuk a helyzetet, akkor a nem megfelelő személy helyére minél gyorsabban új munkatársat kell találnunk.

És ha még keressük a megfelelő jelölteket, ne hagyjuk ki ezeket az új lehetőségeket sem:

- Ha gyakornokot, szenior kollégát vagy felső vezetőt keresünk, vegyük igénybe ezt a szolgáltatást.

- Kérésünkre a profession.hu szakértői csapata kiválogatja az optimális jelölteket, felgyorsítja a kiválasztási folyamatainkat és előre meghatározott kritériumok alapján kiválogatja a számunkra releváns jelölteket.

- Időt és energiát spórolunk ezzel, melyet többek között az állásinterjúztatási folyamatra tudunk fordítani.

- Ráadásul itt több százezer önéletrajz közül válogathatunk, mely naponta kb. 400 további önéletrajzzal bővül.

Kérdésünk van? Itt megtalálhatjuk rá a választ!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: HR, kiválasztás, toborzás, tippek, tanácsok, álláskeresés, állásinterjú