Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Pályamódosítás

Sokszor halljuk, hogy a fizikai munka káros az egészségre, fárasztó és nem hozza az elvárt megbecsültséget sem; ezen indokok miatt sokan tartanak is tőle és eszükbe sem jut ilyen irányba képezni magukat. A fizikai munkának azonban számtalan előnye is van és sok szempontból ideálisabb lehet, mint a szellemi munka – de ez persze nagyban függ a munkavállaló személyiségétől és fizikumától. Cikkünkben összeszedtük, milyen előnyökkel jár, ha valaki fizikai munkát végez.

Kézzelfogható eredménye van

Van olyan embertípus, aki csak akkor érzi hasznosnak magát, ha a munkájának kézzelfogható eredménye van. A szellemi munkánál ezt kevésbé mondhatjuk el, hiszen ha meg is valósul egy projekt a munkánk eredményeképpen, az sosem kézzelfogható olyan szinten, mint mondjuk egy ház felépülése, egy autó megjavítása vagy egy kert rendbetétele. Sokakat motivál, ha látják, hogy valami az erőfeszítéseiknek köszönhetően elkészül; nekik abszolút a fizikai munka a jó választás.

Bárhol végezhető a világon

Legyünk asztalosok, autószerelők, karbantartók vagy villanyszerelők, fizikai munkára az egész világon szükség van. Lakjunk fővárosban vagy vidéken, kétkezi munkával valószínűleg el tudunk helyezkedni, hiszen a legtöbbjük manapság hiányszakma.

A fizikai munka sokak számára ideális választás.

Nem kell hozzá magas végzettség

Fizikai munkát akár végzettség nélkül is tudunk végezni, így ha nem volt lehetőségünk továbbtanulni, akkor sem kell kétségbeesnünk. Persze vannak szakmák, amikhez elengedhetetlen a szakirányú végzettség, de a legtöbbjüket akár érettségi nélkül megszerezhetjük. Vegyük azonban figyelembe, hogy minél magasabb végzettséggel rendelkezünk, annál valószínűbb, hogy magasabb pozícióba kerülünk és több fizetést kapunk – nem mindegy például, hogy egy villanyszerelőnek egy OKJ-s oklevele van vagy egy villamosmérnöki diplomája.

Testileg lefáraszt, így könnyebb az alvás

A szellemi munka egyik legnagyobb hátránya, hogy míg agyilag lefárasztja az embert, fizikailag egyáltalán nem, emiatt sokan küszködnek alvászavarokkal. A fizikai munkánál a fehérgallérosokra jellemző stressz nincs jelen, így az alvás is sokkal pihentetőbb. Vegyük viszont figyelembe, hogy a fizikai munka nem egyenlő a sporttal, így különösen vigyáznunk kell arra, hogy ne terheljük meg magunkat túlságosan, főleg ne csak az egyik oldalon, mert annak hosszú távon negatív egészségügyi hatásai lesznek.

Nem vagyunk bezárva

Sokak számára elképzelhetetlen, hogy egy irodában ücsörögjenek egész nap, helyette sokkal szívesebben mennek ki a szabadba és töltik mozgással a napjukat. Télen persze már nem olyan rózsás a helyzet, de ha megfelelően fel vagyunk öltözve, a hidegebb hónapokban sem olyan rossz kint tartózkodni.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala