Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Sokan vannak, akik elégedettek a 9-5-ig tartó munkaidővel egy közösségi irodában egy asztal mellett, vagy egy külön szobában, de vannak olyan típusú személyiségek is, akiknek másfajta munkavégzés való.

Az a munkavállaló, aki unja a munkáját, nem megfelelő környezetben tevékenykedik, nem csak magának tesz rosszat, hanem a feladataira sem tud koncentrálni. „Több felmérés során is arra a következtetésre jutottak, hogy a vállalatok jelentős részében a kollégák akár 20 százaléka is arra panaszkodik, hogy az irodaitól eltérő munkakörnyezetre vágyik, és ez negatív hatással van a hatékonyságra és az elvégzett munka minőségére. Arról már nem is beszélve, hogy a kollégák a legnagyobb hibáikat az unalom, és a nem nekik való munkakörnyezet miatt követik el” – mondta el a Profession.hu-nak Andrea, aki 15 évet töltött el karrier coach-ként multinacionális nagyvállalatoknál. 

„Ügyfeleim közül nem egy olyan volt, akiről a beszélgetések során kiderült, hogy nem az irodai munkavégzés a legmegfelelőbb számára. Természetesen egy ilyen radikális felismerés után a döntés, a karrierváltás meglépése jelenti az igazi kihívást.”

Kinek való az irodai munka?

Andrea szerint vannak jelek, amikből következtetni tudunk arra, hogy az irodai környezet nem a legideálisabb számunkra:

Vannak olyan személyiségek, akik aktívak, kitartóak és élvezik azt, ha munkájuknak kézzel fogható eredménye van. Szeretnek inkább önmagukban tevékenykedni, szívesen vannak a szabadban, a fizikai munka sem áll távol tőlük. Szeretik inkább maguktól, autodidakta módon elsajátítani a munkafolyamatokat.

Az ilyen személyiségtípus élvezi, ha munkájának van valamiféle "kézzelfogható" eredménye. Szívesen dolgoznak eszközökkel, állatokkal, növényekkel, a célokra, tényekre koncentrálnak. Nagy a mozgásigényük, a monotónia tűrésük pedig igen alacsony. Energiájukat a másokkal való kommunikációból veszik, de csak akkor érzik jól magukat, ha ezeket a beszélgetéseket ők kezdeményezhetik, így például a folyamatos telefoncsörgéstől kellemetlenül érzik magukat.

Ha azt vesszük észre, hogy a fentiek jellemzőek ránk, akkor az azt jelenti, hogy az irodai munkát távolról kerüljük el. Ha mégis ilyen helyen dolgozunk, próbáljuk kompenzálni azzal, hogy hobbink kétkezi elfoglaltság.

  Kinek való az irodai munka?  

Jelek arra, hogy az irodai munka nekünk való:

Az irodai munkára alkalmas személyiség minden helyzetben törekszik a tökéletességre, eredményorientált személyiség, aki szinte kizárólag abban biztos, amit ő végzett el.

Kiválóan bánik az adathalmazokkal, táblázatokkal, és kiemelkedően precíz munkát végez, ami a folyamatosan elemző attitűdjének köszönhető.

Mindene a kiszámíthatóság, a tervezett munkavégzés és maga a tervezési, számítási folyamat, amitől a legjobb irodai alkalmazott válhat belőle. Mindent látni és érteni szeretne, így az ilyen kollégából válhat a legideálisabb asszisztens, elemző vagy adminisztrációs munkatárs egy cégnél.

Andrea szerint abból is láthatjuk, hogy az irodai munka nekünk való, ha fontos számunkra a helyhez kötöttség, ragaszkodunk bizonyos tárgyakhoz, mint az asztal, a számítógép, és imponál számunkra az a légkör, amikor másokkal együtt, de mégis külön asztaloknál, részlegeken dolgozunk. „Az ilyen személyiség elveszettnek érzi magát, ha a szabadban, vagy akár egy üzlethelyiségben folyamatosan mozogva kell munkát végeznie. Számára a munka a stabilitás, és ez abban is megnyilvánul, hogy ha munkát végez, azt ülve teszi.”

Fogadjuk meg a fenti tanácsokat és közben folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkat, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra itt, iPhone-ra ittMinél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.


 Készítette: Khojaste K

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala