Tartsunk egy tükröt önmagunk elé - de most egy másikat, mint eddig! Vegyük észre a pozitívumot a mindennapjainkban, soroljuk fel azokat az értékeinket, amelyekkel rendelkezünk, és listázzuk ki azokat a dolgokat körülöttünk, amelyekért hálásak lehetünk. Kezdhetjük? Induljon az önbizalom turbó az állásinterjú előtt!

8 bevált önbizalom növelő lépés az állásinterjú előtt:

1. Gondoljuk át alaposan, kik is vagyunk, milyen erősségekkel és gyengeségekkel bírunk, és hogy az adott állásinterjún ezeket milyen példákkal, megfogalmazásokkal tudjuk átadni!

2.Tudatosítsuk, hogy nem vagyunk azonosak a munkánkkal. Vagyis ne úgy fogalmazzuk meg, hogy értékesítési vezető vagyok, hanem mondjuk helyette, hogy az az ember vagyok, aki egy értékesítési osztály munkáját fogja össze. Ha ugyanis a képességeinkre, tudásunkra és tapasztalatainkra fókuszálunk, nyitva hagyjuk magunk előtt a lehetőséget a karriermódosításra is.

8 lépés, hogy önbizalommal telve érkezzünk az állásinterjúra!TÖBB MINT TÍZEZER FRISS ÁLLÁSLEHETŐSÉG ITT! VÁLOGASSUNK EZEK KÖZÜL IS!

3. Amikor önvizsgálatot végzünk, arra összpontosítsunk, mit csináltunk jól, és ne arra, hogy mit nem. Nagyon lényeges különbség!

4. Azokra a tevékenységeinkre koncentráljunk, amelyeket örömmel végeztünk, és most ne foglalkozzunk azzal, hogy melyik a leginkább piacképes. Amit nagyon szeretünk, abban minden bizonnyal jók is vagyunk. Ez sokat ér.

5. Írjuk le egy papírra, hogy milyen képességeinket és készségeinket szeretnénk leginkább hasznosítani a munkánk során!

8 lépés, hogy önbizalommal telve érkezzünk az állásinterjúra!

6. Írjuk azt is le, hogy milyen munkahelyi környezetben képzeljük el mindezt. Gondoljuk végig, hogy milyen az íróasztalunk, milyen hangulat uralkodik a csapatban, és azt is vetítsük le magunk előtt, hogy a főnökünkkel milyen a kapcsolatunk.

7. Ha ezekkel megvagyunk, jöhet egy következő kulcstényező: hogyan fogjuk ezt megvalósítani! Adott ugyanis az állásinterjú, amelyre készülünk, de mindenképpen nézzünk távolabbra is. Eredményesebb irány az, ha a saját fejlődésünkre és karrierünkre koncentrálunk, és nem azon görcsölünk, hogy mondjuk a harmadik körben már alá is írjuk a munkaszerződést. Természetesen van, akinek ez az utóbbi módszer jobban beválik, egy próbát lehet ezzel is tenni.

8. Ha nehezünkre esik pozitívan gondolkodni saját magunkról, kérjük mások segítségét, és hallgassuk őket végig figyelmesen. Még akkor is, ha többször félbeszakítanánk az illetőt egy mentegetőzéssel, hogy mondjuk "nem is vagyunk mi ennyire jók..."

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Végül még két aranyszabályt érdemes végiggondolnunk, amelyre a karrier szakértők hívják fel a figyelmünket. Az egyik, hogy nem attól leszünk különlegesek, hogy valamilyen kiemelkedő képességgel rendelkezünk, hanem attól, ha jól tudjuk kombinálni ezeket. Illetve hasonlóképpen igaz az is, hogy ha egy adott szakterületet nem tudtunk még mélyebben megismerni, akkor inkább fókuszáljunk arra, hogy azt a 2-3 területet kombináljuk egymással, amiben már valamilyen mértékű jártasságot szereztünk.  

Amennyiben pedig nem járunk sikerrel a kitűzött célunk elérésében, gondoljuk végig a pályamódosítás lehetőségét is. Sosem késő! Megoldás mindig van: nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk!

Segítségül közreadunk egy teljes és részletes listát is, amelyről igényeink szerint könnyedén kiválaszthatjuk: milyen álláslehetőségek érdekelnek. Jó tanács:válasszunk ki minél több oldalt, és kérjünk értesítést a legfrissebb álláslehetőségekről, mert ezzel a saját esélyeinket jelentős mértékben növelhetjük. Ne maradjunk ki belőle!

8 lépés, hogy önbizalommal telve érkezzünk az állásinterjúra!ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK A MUNKAKÖR JELLEGE SZERINT:

Adminisztrációs és irodai munkák

Állások bank, biztosítás területén

Állások az építőiparban

Állások értékesítés, kereskedelem területén

Állások gyártás, termelés területén

Állások HR, munkaügy területén

Állások IT fejlesztés, programozás területén

Állások IT üzemeltetés, telekommunikáció területén

Állások jogi, közigazgatási területen

Állások környezet, mezőgazdaság területén

Állások marketing, média területén

Állások oktatás területén

Állások projektmenedzsment területén

Állások SSC BSC központokban

Állások szállítás, logisztika területén

Állások és személy- és vagyonvédelem

Állások a vendéglátásban

Egészségügyi állások

Fizikai munkák

Mérnök állások

Pályakezdő állások

Pénzügy, számvitel, menedzsment állások

Szakmunkás állások

Ügyfélszolgálati állások

8 lépés, hogy önbizalommal telve érkezzünk az állásinterjúra!RUGALMASABB MUNKAIDŐBEN VÉGEZHETŐ FRISS ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK:

Állások kismamáknak

Részmunkaidős állások

Távmunka

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkakeresés, álláskeresés, állásinterjú, önbizalom, felkészülés