Folyamatosan dilemmák között vergődik az, aki úgy érzi, alul van fizetve, de viszonylagos nyugalomban dolgozik. Menjek tovább? Maradjak? Melyik a jobb döntés? De attól még az elégedetlenség napról napra nő. A válasz a kérdésre azonban egyszerűbb, mint hinnénk: mozdulni kell, akár cégen belül, akár új cégek irányába.

Ám ha alulfizetnek, esetleg lemaradtunk az előléptetésről vagy a fizetésemelésről, nem tisztel bennünket a főnökünk, hátba támadnak a munkatársaink, unalmas a munkánk, nem értünk egyet a cég küldetésével és a vállalati szabályokkal, a diagnózis egyértelmű: új munka után kell néznünk!

7 tipp azoknak, akik keveslik a fizetésüket

Ha már rengeteg pénzt, időt és energiát fektettünk abba, hogy jó szakemberré váljunk, most azon kell munkálkodnunk, hogy ez meg is térüljön számunkra. Ideje a tettek mezejére lépnünk!

Gerilla taktikánk segítségével nem kell többet dilemmázni!

1. Nincs olyan szakszervezet, amely megvédi az érdekeinket. Csak rajtunk áll vagy bukik, hogy megvédjük, amink van, és megszerezzük, amit szeretnénk. A cél általában szentesíti az eszközt.

2. Gyakoroljuk a szakmai előzékenységet! Tegyük könnyebbé az életet önmagunk és a szakmabeliek számára! Sose kritizáljuk vagy szidjuk a kollégáinkat! Ha hozzájárulunk szakmánk elismertségének növeléséhez, nagyban megerősítjük saját pozíciónkat is.

3. Sugározzuk azt, hogy elfoglalt szakemberek vagyunk! Mutassuk meg mindenkinek - főleg a munkáltatóknak -, hogy az időnk értékes, az elvárásaink pedig magasak. Legyünk gyakorlatiasak! Ne hagyjuk, hogy átverjenek: semmit se vegyünk készpénznek!

4. Tanuljunk meg minél több mindent nemcsak a saját, hanem a többiek munkájáról is! Ez majd segít abban, hogy jobban kezeljük őket, szélesítsük a látókörünket, és felkészüljünk a legjobb állásokra!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

5. Mutassuk és reklámozzuk magunkat! Ha a főnökünk nem veszi észre a tehetségünket, ügyeljünk rá, hogy a vetélytársai észrevegyék! Ha a felettesünk akadályoz a továbblépésben, lépjünk tovább! Nincs vesztegetni való időnk!

6. Bármit is teszünk, higgyünk önmagunkban! Emlékezzünk a jól működő, pozitív gondolkodás erejére és gondolkozzunk nagyban!

7. Tervezzük meg a győzelmet! A sikerbe vetett erős hit közös pontja a kiemelkedően teljesítő embereknek. Ők pontosan látják maguk előtt az elérendő ,,jutalmat" erőfeszítéseikért cserébe. Nem gyengítik magukat negatív szorongásokkal, félelmekkel, tudják, hogy az csak rontja az esélyeiket.

Mostantól gondolkodjunk és cselekedjünk hasonlóan, és a siker garantált! Ám ehhez ki kell mozdulni abból a bizonyos komfortzónából - vagy más néven állóvízből - ami egy stabil biztonságérzetet jelent. Ma még. De holnap már más szelek fújhatnak, és amiről azt hittük, biztosra vehetjük, egyik pillanatról a másikra megszűnhet. Gondolkodjunk reálisan és tervezzünk előre! Ez is tanulható, mert valóban igaz: nincs lehetetlen, csak tehetetlen!

Korábbi cikkeink, amelyeknek biztosan hasznát veszi:

Így kaphat szárnyakat a karrierünk

A márka én vagyok

A karrierhez saját honlap is kell

Forrás: Igor S. Popovic: A tökéletes állásinterjú, Akadémiai Kiadó.

Készítette: S. G.

Címkék: karrier, fizetés, munkahely