Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az egyik csak nyaralgat, a másik meg álldogál

Bea idegenvezető, akit gyakran irigyelnek, hogy az élete szinte egy véget nem érő utazgatás: "De jó neked, te mindig nyaralsz! Ha ezt a mondatot nem hallottam ezerszer, akkor egyszer sem. Pedig nem a medence mellett koktélozgatok egész évben, hanem egyben tartok egy húsz-harmincfős csapatot, akik viszont sokszor a segítségemre szorulnak. Ha valaki rosszul érzi magát, akkor orvost intézek, ha valaki lekési a buszt, akkor megszervezem hogy ne maradjon ott egy idegen városban. Képben kell lennem a legjobb helyekkel, a kulturális programokkal, elvárják, hogy tudjak éttermet, koncertet és vásárlási lehetőségeket ajánlani. Adminisztrálok, több nyelven kommunikálok, problémákat oldok meg és mindent megteszek, hogy a nyaralók tényleg nyaraljanak és kikapcsolódjanak."

János, a trafikos eladó is találkozik tévedésekkel: "Sokszor mondják nekem, hogy jó munka ez, csak állni kell a pultban egész nap, meg beszélgetni. Kit érdekel, hogy pénzzel dolgozok, felelősséggel jár a munka? Egészen fura formák is bejönnek nap mint nap, nálunk pörög a bolt, árut kell átvenni, kipakolni, készletezni, fél szemmel azt nézni, hogy ne lopják ki a jégkrémet a hűtőből - ezek mintha nem is lennének." 

Klári, a social media manager már hozzászokott, hogy nem veszik komolyan a munkáját: "Amikor elmondom, hogy mivel foglalkozom, akkor rögtön jön, hogy 'Ja, te pénzért Facebookozol?!'. Persze, szó szerint ez történik, de azt nem veszik figyelembe, hogy 5-6 ügyfél fotózásait szervezem, hogy szép képeket tudjunk használni, szövegeket írok a posztokhoz heti több alkalommal, ügyfélszolgálatos is vagyok, mert rengeteg kérdés és komment érkezik, amiket gyorsan meg kell válaszolni. Asztalfoglalásoktól a készletinformációig, nyitvatartásig, mindenről tudnom kell, hirdetéseket menedzselek - de persze, végül is csak Facebookozom..."

AJÁNLÓ: A járvány miatt új állást keresőknek létrehozott felületünk, az Álláskeresési Térkép egy helyen tartalmaz minden fontos információt: az álláskeresési járadék igénylésétől az állásinterjús felkészülésig.

Ancsa pszichológus, ő csak szeretne mindenkit megnyugtatni: "Nyugi, nem azzal kezdem, amikor megismerkedünk, hogy rögtön analizálok mindenkit." Szerinte a leggyakoribb tévhit, hogy sokan azt gondolják, pár mondatból vagy testtartásból messzemenő következtetéseket lehet levonni - de az is tévedés,  hogy szabadidőben, munkán kívül is csak ezzel szeretne foglalkozni egy pszichológus.  

Mátyás üzletkötő, az ő munkájáról gyakran hiszik, hogy szinte semmi dolga, magától dől a pénz: "Csak beülök az autóba az öltönyömben minden nap, egy-két kézfogás meg kávé, és már jön is a számlámra a pénz. Néha már szinte magam is elhiszem." A valóság persze az, hogy számtalan tárgyalást és találkozót kell leszervezni ahhoz, hogy megvalósuljon egy-egy megállapodás, és gyakori a visszautasítás is. Azért, hogy ez ne okozzon gondot, Mátyás tárgyalástechnikai és sales tréningeken is képzi magát. 

Linda az állatbolti eladó sokszor hallja, hogy neki a legjobb, csak az állatokat kell szeretgetnie. "Nagyon jó nap az, amikor az állatszeretgetésre is jut idő. Valójában szinte állandóan pakolok: nekem kell bevonszolnom a nagy kutyakajás és almos zsákokat is, nem könnyűek ám! Sokszor kérdeznek a vásárlók, tudnom kell a különbséget a papagájeledelek között, ajánlanom kell terméket azoknak, akik most vesznek először háziállatot, és még nem is tudják, mire van szükségük. Én tényleg imádom az állatokat, mindig drukkolok, hogy rendes családhoz kerüljenek a kis kedvenceim."

Peti rendezvényfotósként gyakran megkapja a bűvös mondatot: "De hát nincs ebben semmi bonyolult, csak megnyomsz egy gombot és kész a kép!" Azt persze hajlamosak elfelejteni a hozzászólók, hogy a beállításokat is csak el kell végezni, a kompozíció és az esetleges utómunka is igényel némi figyelmet. "Már nem nagyon izgatom fel magam, ha ilyet hallok. Eleinte néha felhúztam magam és mondtam, hogy ha ez ilyen egyszerű, akkor át lehet nyergelni a fotós hivatásra, elfér még köztünk pár gombnyomkodó!"

Ha már ismerősek ezek a tévhitek, az azt jelenti, hogy van egy jól bevált szakmánk! Ha viszont még csak keressük hozzá a nekünk való állást, akkor nézzünk körül az álláslehetőségek között, személyes prioritásaink szerint. Vegyünk igénybe minden rendelkezésre álló segítséget akkor is, ha a járvány miatt veszítettük el a munkánkat! Frissítsük önéletrajzunkat és töltsük fel ide, és ha tovább növelnénk esélyeinketkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, így biztosan azonnal értesülünk a nekünk való új munkákról!

Készítette: Rákász-Losonczy Judit

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala