6 intő jel, hogy a munka nem nekünk való

Mint ahogyan a vállalat számára fontos, hogy ne hozzon rossz döntést a kiválasztás során, a munkavállalónak szintén életbe vágó, hogy a munkahely, ahol életének jelentős részét tölti, megfelelő legyen számára. Egy-egy rossz döntés nemcsak szakmai önbecsülésünket, de megítélésünket és anyagi helyzetünket is rendkívül negatívan befolyásolja - írja a The Undercover Recruiter.

Fontos tudatosítani magunkban: arról, ha nem érezzük jól magunkat és csalódtunk a munkahelyben, mi magunk is tehetünk. Felelősek vagyunk azért, hogy valós elvárásokkal érkezzünk, és észrevegyük azokat az intő jeleket a kiválasztási folyamat, illetve az első munkanapok során, melyek arra utalnak, hogy nem nekünk való az állás. 

Íme pár kérdés, melyek megválaszolásával kideríthetjük, mi utal arra, hogy nem fogjuk jól érezni magunkat az adott helyen.

1. Milyen volt a kommunikáció az interjúfolyamat alatt?

Sokat elmond arról, hogyan működnek a dolgok a vállalatnál, hogy hogyan szervezték meg az interjút. Ha az időpontját többször is elhalasztották, a visszajelzés elmaradt, vagy csak jelentős késéssel következett be, ha a kommunikáció döcögős volt és nem volt következetes, ezek mind arra utalnak, hogy a cég nem működik jól vagy a csapattagok képtelenek hatékonyan együtt dolgozni. 

Ha úgy látjuk, hogy nem vagyunk képesek jól dolgozni egy kaotikus környezetben, vegyük fontolóra, hogy más lehetőségek után nézzünk. Ugyanakkor az is lehet, hogy ami velünk történt, csak egy elszigetelt eset és nem jellemző a vállalat egészére. 

6 intő jel, hogy a munka nem nekünk való

2. Milyen képet kaptunk a vállalati kultúráról? 

Már a felvételi ideje alatt figyeljünk arra, hogy milyen hangulatú a szervezet és az irodai környezet. A cég közösségi oldala és közleményei, honlapja is sok információt hordozhat, amely alapján el tudjuk képzelni, ez-e az a környezet, ahol jó hangulatban és hatékonyan tudnánk dolgozni. Vegyük intő jelnek, ha nincs jó érzésünk a csoporttagokkal való beszélgetés során, vagy ha személyes stílusunktól nagyon távol áll a cég kultúrája. 

3. Milyen kapcsolatot alakítottunk ki leendő menedzserünkkel?

Gondoljuk át, hogy milyen visszajelzéseket kaptunk menedzserünktől az eddigi találkozások során. Milyen vezetői stílusa van? Mennyire könnyű vele együtt dolgozni? Partnerként kezel és világosan megfogalmazza az elvárásait?

Az új munkahelyen, vagy akár az interjúfolyamat közben hajlamosak lehetünk kevés jelentőséget tulajdonítani annak, ki lesz a főnökünk, hiszen csak az jár a fejünkben, hogy minél jobban megfeleljünk neki. A későbbiekben azonban a feletteseinkkel való jó viszony is meghatározza majd, hogy jól érezzük-e magunkat és milyen jól teljesítünk. Ha azt vesszük észre, hogy a munkaetikáról és a dolgozói autonómiáról különböző elképzeléseink vannak, akkor fontoljuk meg a dolgot. 

4. Mennyire magas a fluktuáció a cégnél?

Az interjúfolyamat alatt ki kell derülnie, hogy miért üresedett meg a pozíció. Egy most induló startup esetén még indokolt lehet, ha az állást egy éven belül már a sokadik alkalommal próbálják betölteni, de egy jópár éve működő, stabil cég esetén kezdjünk gyanakodni, ha mindenki menekül az adott pozícióból. Mi magunk is végezhetünk egy kis kutatást az interneten, hogy megtudjuk, a korábbi munkavállalók milyen hosszú időt töltöttek a cégnél. 

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

5. Feltettünk minden fontos kérdést?

Ne essünk abba a hibába, hogy az új munka miatt érzett eufória eltereli a figyelmünket arról, hogy feltegyünk alapvető, fontos kérdéseket, mint pl. a túlóra kifizetése vagy az otthoni munkavégzés lehetősége. Az előléptetési lehetőségek és a juttatások szintén fontosak lehetnek később, hiszen ezektől érezzük magunkat motiváltnak a munkahelyen. 

6. Hallgassunk a megérzéseinkre!

Természetesen ne mondjunk vissza egy munkaajánlatot, ha az első munkanap reggelén fekete macska ment át előttünk az úton. Vannak ugyanakkor olyan esetek, amikor valami miatt rossz érzésünk van egy munkával kapcsolatban. Érdemes elgondolkodni rajta és feltárni az okokat, mert a tudatalattink sokszor felfigyel olyan intő jelekre, amelyek csak később, egy-egy konkrét szituáció kapcsán tudatosodnának bennünk. 

Címkék: munkahely, álláskeresés, állásinterjú, megérzés, választás, döntés

Szemlézte: Fogas Krisztina