A munkahelyen rengeteg típusú ember van jelen és nehéz lenne általánosságban beszélni arról, kik azok, akiket a döntéshozók valamilyen oknál fogva egy idő után nem akarnak a csapatban látni.

Az Inc.com összegyűjtötte azt a három tipikus karaktert, akiknek a viselkedése nagy valószínűséggel előbb vagy utóbb a kirúgáshoz vezet. A közös tulajdonság minden esetben, hogy az illető folyamatos negatív figyelmet igényel és nemcsak közvetlen kollégái, de a főnök számára is fejfájást okoz. 

Az alábbi három munkatárs- típusból legalább egyre rögtön rá fogunk ismerni közvetlen környezetünkből, ha mégsem, kezdjünk gyanakodni arra, hogy mi magunk testesítjük meg a "kellemetlen" karaktert.

1. A dráma királynő

A dráma király vagy királynő legfőbb ismertető jele, hogy az életet egy valóságshow mintájára éli. Élvezi, ha a dolgokat összekuszálhatja, majd hátradől és figyeli a fejleményeket. Általában ő az, aki miatt a kollégákat ki kell békíteni egymással, ő adja tovább, amit a munkatársak egymásról mondanak, illetve előszeretettel panaszkodik arról, ha valaki az ő véleménye szerint nem megfelelően végzi a munkáját.

A drámakirálynők nemcsak az időt vesztegetik és akadályozzák a termelékeny munkavégzést, de negatív kirohanásaik és folyamatos elégedetlenségük igen ragadós lehet a többiekre is. Különösen igaz ez akkor, ha az illető kifejezetten a vezetőség ellen lázít, megkérdőjelezve ezzel a menedzsment és az egész vállalat céljait és szakmaiságát.

A drámakirálynőktől igen nehéz lehet legális indokokkal megválni, hiszen a pletykálkodás általában a munkahely közösségi helyiségeiben, informális keretek között történik. A munkavállalók privát beszélgetéseinek monitorozása pedig tovább ronthatja a morált, éppen ezért az ebbe a típusba tartozó problémás kollégát valószínűleg más indokokkal, de el fogják bocsátani.

2. Az áldozat

Jellemzően kerülik a felelősségvállalást tetteikért és előszeretettel hibáztatnak másokat, ha nehéz szituációba kerülnek. Mindig mindenre tudják a magyarázatot, általában az övék az utolsó szó és kifogáskeresésben verhetetlenek. Egy ilyen kolléga viselkedését látva fennáll a veszély, hogy a többi munkavállaló is kialakítja saját áldozati szerepét.

3 típus, akiket nagyon hamar kirúghatnak

Az áldozati szerep egyik speciális formája, amikor a munkavállaló kihasználja a munkaadó nagylelkűségét és egészségügyi problémákra hivatkozva olyan kedvezményeket és előnyöket vesz igénybe, melyek később nem bizonyulnak indokoltnak, illetve a cég nem lehet biztos benne, hogy valós betegség áll-e a háttérben. A folyamatos hiányzások és ezzel összefüggésben a többiekre háruló plusz feladatok konfliktushelyzethez és a csapat alulmotiváltságához vezethetnek.

Győződjünk meg róla, hogy munkahelyi környezetünkben nem tekintenek-e ránk olyan kollégaként, aki az áldozat szerepét játssza. Ha igen, akkor nagy valószínűséggel az elsők között fognak megválni tőlünk, ha leépítésre kerül a sor.

3. A különc

Az ebbe a típusba tartozók igazi lázadók, akik mindenféle szabályt a szabadságukban való korlátozásként fognak fel. Ha a vállalatnál létezik "dress-kód", ők lesznek az elsők, akik ezt megszegik, ha megvan az elfogadott módja az ügyek intézésének, ők biztosan más úton járnak majd. Gyakran az ilyen kollégák valójában csak független gondolkodók, akik szeretnének változást hozni a világba ahelyett, hogy a mások által kitaposott ösvényen járnának. Bizonyos esetekben ez a cég előnyére válhat és a különc munkatárs a kreativitás motorja lehet.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A probléma akkor kezdődik, ha az illető szeretne uralkodni és bizonyos értelemben átveszi az irányítást a többiek felett és önjelölt főnökként feladatokat oszt ki. Ha ez hosszú ideig folytatódik, elűzheti a vállalat legjobb dolgozóit.

Függetlenül attól, hogy a különc munkavállaló előnyére válik a cégnek vagy nem, a forradalmi viselkedés a munkahelyi morál erőteljes romlásához vezethet. A többi munkavállaló joggal kezdhet el azon gondolkodni, hogy ha másoknak nem kell betartani a szabályokat, ők miért ne járhatnák a saját útjukat. 

Gondolkodjunk el azon, vajon nem vagyunk-e az örökös különc a vállalatnál és ezzel mit kockáztatunk! 

Címkék: karrier, leépítés, elbocsátás, felmondás, munkatársak

Szemlézte: Fogas Krisztina