Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A saját tapasztalatok szerzése nagy kincs, hiszen ezáltal fejlődünk és jutunk előbbre. Ám az még szerencsésebb, ha a negatív élményeket nem feltétlenül a saját bőrünkön keresztül tapasztaljuk meg, hanem mások életbölcsességeit megismerve sajátítjuk el a felismeréseket. Cikksorozatunkat ebben a szellemben állítottuk össze, kiváló és sokat látott-tapasztalt szakértők aranyat érő gondolatát osztjuk meg olvasóinkkal hétről hétre.

Ezen a héten az állásinterjúk gyakorlatára fókuszálunk, és abban adunk tanácsot, hogyan kommunikáljunk a személyes találkozó során. Ehhez Igor S. Popovic, A tökéletes állásinterjú c. könyv szerzője siet segítségünkre, aki már számos hasznos tanácsot és gyakorlati segítséget adott olvasóinknak. A profi szakember szerint állásinterjú alatt így járjunk el, hogy beelőzzük a versenytársainkat és megszerezzük az állást:

"Ne beszéljünk túl sokat!”

"Teremtsük meg és tartsuk fenn a szemkontaktust az interjúztatóval!”

"Hallgassunk odaadóan, és figyeljünk a jelekre! Az interjúztatótól kapott visszajelzés értékes eszköz a válaszaink megszerkesztésében.”

"Tegyük személyes hangúvá a társalgást! Nem elég, ha csak szimplán közöljük az illetővel, amit hallani akar. Használjunk példákat, érzelmeket, hasonlatokat stb.! Alkalmazzunk élettel teli szavakat az unalmas és száraz klisék helyett!”

"Ha azt kell elmagyaráznunk, miért váltottunk munkahelyet, vagy miért maradtunk egy ideig munka nélkül, hathatós, pozitív indokokat sorakoztassunk fel.”

"Legyünk őszinték, de azért készüljünk fel arra is, hogy esetleg "módosítanunk” kell az igazságon, ha a körülmények úgy kívánják! Persze közben végig sugározzunk őszinteséget és becsületességet!”

"Tegyünk fel a helyzethez illő kérdéseket, amelyek intelligensnek, iskolázottnak és tapasztaltnak tüntetnek fel! Azt kell átadnunk az interjúztató számára, hogy utánanéztünk a vállalatnak, mert így ambiciózus és találékony jelöltnek tart majd bennünket.”

TÖBB MINT 8000 FRISS ÉS MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁSAJÁNLAT ITT!

12 aranyköpés a profitól: így beszéljünk az állásinterjún

"Sose kritizáljuk a korábbi vagy jelenlegi munkáltatóinkat!”

"Sose válaszoljunk olyan kérdésre, amelyet nem értettünk meg teljesen! Kérjük meg az interjúztatót, hogy magyarázza el!”

"Sose mi hozzuk fel a fizetések vagy a juttatások kérdését! Várjuk meg, míg az interjúztató hozza szóba, különben még úgy tűnhet, hogy minket csak a pénz érdekel! Amikor a fizetésről tárgyalunk, ügyeljünk arra, hogy ne mi említsük először az összeget! Aki először mond számot, az hátrányból indul.”

"Ha egy adott kérdésre nem tudjuk a választ, nyíltan ismerjük be! Ne akarjuk mindenáron megválaszolni! Senki sem tudhat mindent.”

"Ha úgy érezzük, hogy az interjúztató sértegetni vagy manipulálni akar, azonnal álljunk fel és távozzunk! A méltóságunk minden munkánál fontosabb. Ha már most így bánnak velünk, amikor még munkát sem ajánlottak, vajon milyen lesz akkor az életünk, ha elkezdünk nekik dolgozni?”

Gondoljuk végig a fentieket és alkalmazzuk az állásinterjúnkon! És ha még keressük az igazit,ne feledjük: megoldás mindig van. Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Sőt! Éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: állásinterjú, álláskeresés, munka, kommunikáció, tippek, tanácsok