Nincs időnk egyenként átböngészni a legújabb álláshirdetéseket? Van, hogy akár hetekig nem tudunk ezzel foglalkozni? Nem szerencsés, ha valóban új állást szeretnénk találni, de nem is lehetetlen.

Mutatunk egy megoldást, amivel gyorsabban és hatékonyabban kereshetünk új állást. Keressünk profi módszerekkel és szemlélettel - ezzel is beelőzve esetleges versenytársainkat.

Így használjuk profin a RÉSZLETES KERESŐ szolgáltatást!

1. NEHEZEN KATEGORIZÁLHATÓ A SZAKMÁJA? PRÓBÁLJA KI A KULCSSZAVAS KERESÉST!

Ha nehezen kategorizálható az általunk kiválasztandó terület, akkor használjuk a Részletes keresés menüben a Kulcsszavas keresést.

Ide olyan konkrét szavakat, kifejezéseket írjunk be, ami a számunkra megfelelő állásajánlat szövegében előfordulhat. Pl: minőségirányítás, CSC

A Kulcsszavas keresés menünél a "Találatok beállítása" lehetőségekkel is élhetünk: így beállíthatjuk, hogy minden szó egyezzen a találatoknál, vagy tágabban is értelmezhető a keresésünk. Továbbá a találatokat rendezhetjük relevancia (a leginkább passzoló találatok), és időrendi sorrendbe is.

10 fontos szempont a sikeres álláskereséshez

2. HA A TERÜLET A FONTOS!

Ez az egyik legfontosabb beállítás, hiszen naponta több ezer álláshirdetés jelenik meg a szemünk előtt. Így érdemes pár klikk segítségével azokat leválogatni, amelyet alaposabban átnézzük és jelentkezünk rá.

Ám a fő kategórián belül is szűkíthetjük a találatokat. Ezt azonban csak akkor érdemes beállítani, ha van olyan jellegű munkakör, amit biztosan nem szeretnénk végezni. Mutatunk egy példát:

Fő kategória: Adminisztráció, Asszisztens, Irodai munka

Alkategóriák:

- Adatrögzítő

- Adminisztráció vezető

- Adminisztrátor, Dokumentumkezelő

- Irodavezető

- Pályázatírás

- Recepciós

- Szakmai asszisztens

- Személyi asszisztens

Ugye, hogy mennyiféle munkakör - és álláshirdetés - létezhet?

3. TÚL SOK A TALÁLAT?  

Ha a találatok száma túl sok, tovább szűkíthetjük a listát a jobb oldalon lévő "Keresés finomítása" dobozban, a számunkra megfelelő keresési szempontra kattintva.

Amennyiben a rendszer a keresési feltételt elfogadta, a megjelölt szűrési feltétel előtt lévő négyzetben egy kereszt jelenik meg.

10 fontos szempont a sikeres álláskereséshez

4. JELENTKEZZÜNK AZONNAL!

A pozícióra kattintva megismerhetjük az ajánlat részleteit, és amennyiben felkelti érdeklődésünket, a hirdetésre azonnal JELENTKEZZÜNK a megadott e-mail címen. Ne várjunk vele, mielőbb küldjük el a pályázatunkat.

Amennyiben regisztrált felhasználók vagyunk, el is menthetjük az ajánlatot - válasszuk a MENTÉS A KEDVENCEKHEZ gombot -, és egy későbbi időpontban jelentkezhetünk rá, vagy vissza tudjuk keresni.

Ha az ajánlat mégsem megfelelő, de esetleg egy ismerősünket érdekelheti, a TOVÁBBKÜLDÉS E-MAILBEN gombra kattintva az e-mail címek megadása után értesíthetjük az illetőt.

10 fontos szempont a sikeres álláskereséshez

 

5. SEGÍTENEK A FELUGRÓ ÜZENETEK

A megfelelő ajánlat megtalálásában segítségünkre lehet a keresési szempontjainkhoz illeszkedő, EZEKRŐL AZ ÁLLÁSOKRÓL SE MARADJON LE! ablakban megjelenő állásajánló.

Nézzük meg ezeket is, lehet, hogy éppen ezek között találjuk meg az új munkahelyünket.

10 fontos szempont a sikeres álláskereséshez

6.  LAKÓHELYE KÖZELÉBEN KERES VAGY INKÁBB KÖLTÖZNE?

Ha visszatérünk a részletes kereső funkcióhoz, ott a kínált álláshirdetések elhelyezkedését is bejelölhetjük. Ez nem feltétlenül a lakóhelyünket érinti, nyugodtan gondolkodhatunk egy másik településben is, válasszuk ki ezeket a MEGYE (TELEPÜLÉS) menüpontban.

Amennyiben jobbak a feltételek, ne vessünk el akár egy költözést vagy éppen az ingázás lehetőségét sem. Sőt, egyszerre akár több megye és külföld is megjelölhető.

Ám ha van kifejezetten egy vagy több konkrét város az előzőleg kiválasztott megyé(ke)n belül, ahol szeretnénk dolgozni, akkor azt a következő ponthoz, a VÁROS (TELEPÜLÉS) menühöz írjuk be.

EZEK A MEGPÁLYÁZHATÓ KÜLFÖLDI ÁLLÁSOK!

7. ÍGY IS MOTIVÁLHATJUK MAGUNKAT!

Önéletrajzunkkal összhangban beállíthatjuk a munkakörhöz szükséges iskolai VÉGZETTSÉGET és NYELVTUDÁST.

Ám ha ezekre még nem találunk elég ígéretes állásajánlatokat, érdemes egy szinttel feljebb is keresést indítani: ez egyben egy motiváció számunkra, hogyha tovább képeznénk magunkat, akkor milyen jellegű állások nyílnának meg előttünk.

Hasznos visszajelzés, amelyet fontoljunk meg, mielőtt lezárnánk annyival, hogy nincs rá időnk. Gondolkodjunk hosszabb távon!

8. ITT KERESSEN, HA NEM FŐÁLLÁST KERES!

Ha még tanulunk, és akár kötelező jelleggel, akár szakmai fejlődésünk érdekében gyakorlati helyet keresünk, válasszuk a FOGLALKOZTATÁS JELLEGE szűrőn belül a szakmai gyakorlat, illetve a diákmunka lehetőségeket. Ezen a menün belül találunk 4, illetve 6 órás részmunkaidőt, időszakos és távmunkában végezhető megbízásokat is a teljes munkaidő mellett.

9. PÉNZ, PÉNZ, PÉNZ

Biztosan többször találkoztunk már álláshirdetésekben a "versenyképes fizetés" megjelöléssel. Amennyiben ettől konkrétabban is szeretnénk tájékozódni, adott munkakörhöz milyen fizetéseket ajánlanak, három lehetőséget érdemes kipróbálnunk:

- Válasszuk a részletes keresőben a "Fizetés, juttatás legyen a hirdetésben megadva" lehetőséget.

- Ismerjük meg a hasonló területen dolgozók fizetési igényeit a Bériránytű alkalmazás segítségével.  

- Böngésszünk a jól fizető munkák között, és jobb oldalon további szűrők segítségével szűkítsük saját keresésünkre a találatokat.

10. ÍGY IS PÁLYÁZHAT CÉGEN BELÜL!

És végül egy bravúrosabb megoldás: keressünk rá a JELENLEG HIRDETŐ CÉGEK között jelenlegi munkahelyünkre vagy azok leányvállalataira.

Amennyiben van olyan nyitott állás, amit eséllyel meg tudnánk pályázni, jelentkezzünk rá. Sokszor nem, vagy nem elég figyelemfelkeltően hirdetnek meg állásokat a munkahelyünkön belül, pedig több eséllyel pályázhatunk a céget már jól ismerő kollégaként egy-egy állásra.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Emellett azt se feledjük: a sikeres álláskeresésben a kiváló önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával.

Éljünk a lehetőséggel, és turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat! Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkalehetőség, álláskeresés, tippek, állásportál