Diákmunka állások, munkák

1646 db találat Szűrés

Diákmunka: a legjobb megoldás nappali tagozatos diákoknak

Ki vállalhat diákmunkát?

Minden olyan nappali tagozatos tanuló, aki betöltötte a 16. életévét. Ez azt jelenti, hogy középiskola, főiskola és egyetem mellett is végezhető diákmunka. 25 éves kor alatt passzív féléves hallgatók is jelentkezhetnek diákmunkára. Esti tagozaton és levelezőn azonban nem lehetséges diákmunkát vállalni.

A diákmunka szabályai

Diákmunkát iskolaszövetkezeten keresztül lehet végezni. Az első lépés egy iskolaszövetkezethez történő regisztráció. Egyszerre több iskolaszövetkezethez is lehet regisztrálni.

Mennyit lehet keresni diákmunkával?

Jelenleg minimum bruttó 1150 forint a diákmunka órabér.
A diákmunkáért kapott fizetés függ a szakképzettségtől is: magabiztos angol nyelvtudással, német nyelvtudással vagy informatikai ismeretekkel óránként akár bruttó 2000 Ft-ot is lehet keresni.

Diákmunkák, amikre mindig keresnek diákokat

Az iskolaszövetkezetek egyszerűbb irodai munkákat, többféle könnyű fizikai munkát és alkalmi munkát is kínálnak akár azonnali kezdéssel.
Vannak tipikus diákmunkák, amelyekre szinte mindig pályázhatnak a hallgatók, ilyen a csomagolás, az árufeltöltő, a recepciós és a hostess pozíciók.
A vendéglátás és a turizmus szektor Budapesten és nyaranta a Balatonon számos munkalehetőséget kínál a diákoknak: diákmunka-szerződéssel cukrászdában, moziban, kávézókban és fesztiválokon is lehet dolgozni.
A szakképzettséget igénylő gyakornoki pozíciókat (pl. HR gyakornok, marketing asszisztens, IT gyakornok) jellemzően egyetemi hallgatók számára hirdetik meg, akik a felsorolt területekkel kapcsolatos szakokon tanulnak.

Hogyan kell jelentkezni diákmunkára?

Első lépésben érdemes a profession.hu oldalra regisztrálni, melyet követően gyorsan és egyszerűen lehet jelentkezni a Jelentkezem gombra kattintva, ha valamelyik diákmunka megtetszik.
Az alkalmi munkák esetében az iskolaszövetkezetek jellemzően nem kérnek önéletrajzot és elegendő egy gyors jelentkezés.

A szakképzettséget igénylő és gyakornoki pozíciók esetén azonban érdemes önéletrajzot és motivációs levelet is csatolni. Ezeknél a pozícióknál valószínűleg állásinterjún is részt kell venni.
A jelentkezést követően a munkát meghirdető iskolaszövetkezet veszi fel a kapcsolatot a munkára pályázókkal.

Álláspályázataim Pályázataim
Mentett állások Mentett állások
Állásértesítő Állásértesítőim