10 ciki kérdés, amit nem akarunk hallani az állásinterjún

Az állásinterjú bizonyos esetekben nem várt fordulatot vesz az interjúztató által feltett egy-egy megdöbbentő kérdés vagy megjegyzés miatt. Az About.com és az Inc.com olvasói igaz történeteket osztottak meg arról, amikor a felvételin hirtelen sarokba szorítva érezték magukat.

Íme a 10 legváratlanabb megjegyzés, amellyel a jelöltet kínos helyzetbe hozták:

1. Nemrég váltak el útjaink a férjemmel és az interjúztató rákérdezett, hogy gyermekkoromban miért költöztem másik országba. Elmondtam, hogy még fiatal voltam, amikor a szüleim elváltak, engem pedig az édesanyám magával vitt az új lakóhelyünkre. A felvételiztető, arcán grimasszal így szólt: "Elvált szülők, maga pedig külön él a férjétől, mi a baj Önnel?"

2. Fizioterápiás kezelések tanítására szakosodott iskolában voltam állásinterjún, amikor a felvételiztető férfi a beszélgetés végén arra volt kíváncsi, milyen italra hívnám meg a bárban és miért?

3. Az állásinterjú közben a menedzser asszisztens két mondat közé odaszúrta: "Nem tudom, milyen a kapcsolati státusza, de nagyon sok egyedülálló férfi dolgozik a cégnél."

10 ciki kérdés, amit nem akarunk hallani az állásinterjún

4. A HR-es azt kérdezte: "Ha lajhár lenne, egy fára vagy egy házra mászna fel inkább, és miért?

5. Az interjúztató a beszélgetés végén felajánlotta az állást, majd így szólt: "Gratulálok, Ön az első női producer, akit valaha felvettünk!" Pár másodpercig büszkének éreztem magam, majd hirtelen elgondolkodtam, mit is árul ez el a cégnél uralkodó állapotokról. Napokkal később átigazoltam a konkurenciához.

6. "A felvételiztető arra volt kíváncsi, mit szólnék, ha egy ital mellett folytatnánk a beszélgetést az állásinterjú után."

7. "Középkorú álláskereső voltam és a HR-es arról kérdezett, mik a terveim 10-20 év távlatában. Megdöbbentem és csak annyit mondtam: úgy tudom, hogy az átlag munkavállaló 5-7 évet tölt el egy vállalatnál, persze én határozottan több ideig szeretnék maradni."

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

8. Az illető adatelemzői munkakörbe jelentkezett, amikor az interjún az iránt érdeklődtek, hogy mi volt a legutóbbi ajándék, amit vásárolt, és ki volt az illető, akinek adta?

9. A jelölt egy informatikai óriáscégnél felvételizett, amikor arra kérték, fejtse ki, hogyan venné hasznát egy ollónak, ha pizzafutárként dolgozna. 

10 Az illető egy élelmiszeripari céghez jelentkezett, amikor az interjúztató az alábbi kérdéssel állt elő: "Egy 1-10-ig terjedő skálán hogyan értékelne engem, mint interjúztatót és miért?"

Címkék: állásinterjú, kérdések, HR, felvételi, munkakeresés

Szemlézte: Fogas Krisztina