2015 végén komplex és kiemelt program indítását tervezik a megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-piaci integrációját segítendő 10 milliárd forintos támogatással - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Vágó Sebestyén képviselő írásbeli kérdésére válaszul.

Az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában az államtitkár jelezte, hogy az uniós támogatással megvalósuló projekt mellett napirenden van a jelenlegi szabályok áttekintése is a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának további növelése érdekében.

Milliárdok a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatóknakMegváltozott munkaképességűeknek ilyen állásokat kínálnak a Profession.hu-n!

Milliárdok a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatóknak

Rétvári Bence közlése szerint a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának ösztönzése munkavállalói oldalon is megvalósul. A munkáltatói adóterhek csökkentését célzó rehabilitációs kártya alapján több mint 30 ezer fő után veszik igénybe a járulékkedvezményt. A vonatkozó kormányrendelet alapján a munkáltatók a rehabilitációs foglalkoztatás keretében felmerülő bér- és többletköltségekre pályázat útján nyerhetnek támogatást. Ezáltal idén 30 375 megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatása valósul meg 34 milliárd forintból.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A megváltozott munkaképességűek számára az Új Széchenyi Terv részeként nyílt lehetőség rehabilitációs szolgáltatásokra és képzésekre összesen 23,5 milliárd forintból a TÁMOP program keretében. Ennek eredménye 7731 érintett bértámogatással történő elhelyezkedése, 6000 személy átképzése, valamint speciális szolgáltatások nyújtása - részletezte a parlamenti államtitkár.

A nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedést segíti a rehabilitációs ellátás folyósítása melletti, heti 20 órában megengedett munkavégzés - tette hozzá.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkaadó, megváltozott munkaképesség, foglalkoztatás, támogatás