Európai elismerést kaptak a magyar diákok

Az Európai Unió Erasmus+ programja által finanszírozott szakmai gyakorlat keretében a diákok 3 hetet töltöttek a Siemens mülheimi tanműhelyében, ahol szakmai ismereteik továbbfejlesztése mellett nyelvtudásukat is gyarapították. Az Europass mobilitási igazolvány azoknak a tanulóknak jár, akik szervezett keretek között vettek részt nemzetközi mobilitási programban, akár tanulmányi céllal, akár szakmai gyakorlaton.

A Siemens duális szakképzésének keretében németországi szakmai gyakorlaton részt vett diákoknak Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át az elismerést. A tanulók a gyakorlati munka mellett megismerték a Siemens németországi duális rendszerű szakképzését, valamint felkeresték a cég mülheimi turbinagyárát is.

Európai elismerést kaptak a magyar diákok

"A Siemens Magyarországon az 1990-es években elsőként vezette be a német mintán alapuló duális rendszerű képzést, akkor gazdasági területen. Ennek szerves folytatása a 2012-ben indított duális szakképzés. A diákok hiányszakmákban, modern körülmények között szerezhetnek versenyképes szaktudást, valamint a gyakorlati tapasztalat mellett nyelvet tanulnak, és megismerik a Siemens munkakultúráját is. Legjobb diákjaink európai uniós támogatással külföldi gyakorlaton is részt vehettek, számukra adjuk most át az Europass mobilitási igazolványt. A külföldi szakmai gyakorlaton szerzett tapasztalatok amellett, hogy diákjaink tudását gyarapítják, előnyösek a leendő munkáltatók és a magyar gazdaság számára is" - emelte ki Dale A. Martin.

Európai elismerést kaptak a magyar diákokA Siemens ilyen állásokat kínál a Profession.hu-n!

"Az Erasmus+ program külföldi szakmai gyakorlatok támogatásával lehetőséget biztosít a részt vevő diákok szakmai ismereteinek és idegennyelv-tudásának fejlesztésére. A program nem titkolt célja, hogy a tanulók elhelyezkedési esélyeit javítsa, és felkészültebb munkavállalókat biztosítson a vállalatok számára. Az európai uniós forrásnak köszönhetően évről évre egyre több magyar fiatal vehet részt a programban. 2014-ben a Tempus Közalapítvány közel 2300 szakképzésben tanuló fiatal külföldi vállalatoknál és képző intézményekben megvalósuló szakmai gyakorlatát támogatta" - tette hozzá a program megvalósítását koordináló Tempus Közalapítvány képviselője, Lovászi Attila.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Siemens duális rendszerű szakképzésén jelenleg 3 évfolyamon mintegy 60 diák tanul, hiányszakmáknak számító szakokon. Idén ősszel már a negyedik évfolyam kezdi meg tanulmányait: szeptembertől a hegesztő és az ipari gépész szak mellett egy újabb hiányszakmát, a gépi forgácsoló szakot is választhatják a tanulók.

A képzés résztvevői az elméleti ismereteket a gödöllői Madách Imre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban, míg a gyakorlati tudást a tavalyi évben átadott, modern körülményeket biztosító Siemens Képzési Központban sajátíthatják el. A Siemens duális képzésére 2015. augusztus 31-ig lehet jelentkezni.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munka, duális képzés, szakképzés, hiányszakma, gyártó cég